MT'yi almadan önce Dominar 400 mü alsam diye düşünüyordum aradaki %50 fiyat farkından dolayı. Fiyat avantajı haricinde daha önce yaşadığım kötü Bajaj tecrübesi, tek silindir olması, uzun yol için fazla çıplak olması (deflektör veya 1 metrelik tur camı takmaktan nefret ediyorum.) ve artçı ile kullanımda yetersiz olacağını düşünmem nedeniyle vazgeçmiştim. Rüzgar faktörünü baskılamak için cc'den feragat etmeniz sıkıcı olabilir. Nitekim 90-100 km/h ile bazı yollar çekilmiyor, özellikle uzun düzlüklerde. Kendinizi zorlayabilirseniz 450MT'yi tavsiye ederim. Alırken kontrol etmeniz gereken birkaç unsur ve aldıktan sonra yapmanızı tavsiye ettiğim yükseltmeleri dile getireyim;
- 2024 model üretim olan motor bloklarında ( motorun 2025 olması önemli değil, blok üretim tarihi önemli) üst kapaktan şıkırdama sesi geliyor kronik olarak. CF Moto bu sorunu yaşayan tüm MT'ler için ücretsiz olarak değişim sağlıyor. Bu yüzden garantisi devam eden, üst kapağı yetkili serviste değişen ve bu değişim yapıldıysa belgesi bulunan motoru almanızı tavsiye ederim. Üretim tarihi 2025 Haziran olan motorlarda bu sorun yok, revizeli blokla gelmekte.
- Bağlantı civataları titreşim veya hatalı montaj nedeniyle gevşeyebiliyor. Bu yüzden alır almaz tüm civataları fabrikanın önerdiği tork değerine uygun şekilde kontrol ettirebilirsiniz.
- Fabrika çıkışı ön dişli 14T olarak gelmekte. Bu dişli ile offroad yapmak keyifli fakat uzun yolda 6.viteste 120 km/h ile seyahat ederken redline'a yaklaşıyor. Bu yüzden aldıktan sonra 15T takmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. 110-120 km/h ile 4500 devirde rahat seyahat ediyorsunuz.
- Stok olarak gelen cama ilave olarak 3-4cm daha uzun cam ve GP'nin 57 litre çantasını taktım, saklama alanı konusunda çok iyi oldu, rüzgarı kaskın üstüne kadar engelledi ve motorun dengesini bozmadı. Artçılı olarak oldukça rahat seyahat edebiliyorum.
Harici olarak sürüş keyfi yüksek, görüntüsü ve sesi güzel olan teknolojik bir motor. Yaklaşık 1.5 aydır sahibiyim ve 750-800 km yaptım bu süreçte. İyi ki almışım dedirtti. Umarım gönlünüze göre bir motor bulursunuz.