Dominar 400 ile 2500 km

Herkese Merhaba ,

Buralar bayram tatilinde yapılan gezilerle dolmadan paylaşmak istedim.

Herkesin yapamazsın dediği şeyleri yapmak hoşuma gidiyor sanırım .

Bazen hayatta plansız hareket etmek en büyük özgürlüğü getirir. Geçtiğimiz hafta 3 yıldır yıllık izine çıkmadığım ve bayram öncesi işler de durgun olduğundan bi nevi zorunlu olarak 5 gün izne çıkarıldım .Ani bir zorunlu izin haberi aldığımdan, bu fırsatı evde oturarak harcamaya hiç niyetim yoktu. İlk iş olarak hava durumunu kontrol ettim ve rotamı belirledim: Ege ve Akdeniz sahillerinde bir motosiklet turu!

Programa birebir uymasam da güzel bir gezi ortaya çıkardım . Yaklaşık bir haftada Dominar 400 ile gezi olmaz çok zorlanırsın diyenlere inat 2500 km yol yaptım .

Motosikletle gezerken çok fazla fotoğraf çekmek aklıma gelmediği için çok fazla fotoğrafım yok maalesef . İstanbul ‘dan başlayıp kuşadası ,fethiye ,Antalya ardından burdur ve son olarak İstanbulda sone eren bir tur .

İlk gün yani Pazar günü sabah 08:00 ‘da kalkıp çantalarımı motoruma bağlamakla başladım . Motobagajdan aldığım 70 litre sosis çantamda giysilerim ve çeşitli elektronik eşyalarım , sırt çantamda fotoğraf makinem , depo üzeri çantamda ise cüzdan , ruhsat ,gözlük , yedek buff ağrı kesici ve topcase’te alet takımı , ilkyardım çantası , yağmurluklar , zincir yağı , wd40 , balata spreyi gibi yolda başıma gelebilecek envai çeşit duruma göre ekipmanlarım yüklü bir şekilde yola çıktım .

İlk durak Manisa Akhisar’da bulunan Paçacı Önder’e sürdüm . Normalde kelle paça vs sevmememe rağmen nedense burada yediğim garip görünüşlü çorba hoşuma gidiyor . Saat 13:00 civarında mekandaydım . Tam tekmil kelle paça çorbasını afiyetle gömdüm .

csv8vmx.jpg

Görüntüsüne aldanmayın tadı nefis . Bol acılı (her masada kuru kırmızı biber var) ve bol sarımsaklı ben seviyorum 😊Utanmasam söğüş de isteyecektim ama artık o bi dahaki sefere .

j8zh1gn.jpg

Kelle paçadan aldığım enerji ile ilk olarak Salihli’ye , Ödemiş’e oradan da Gölcük ‘e sürdüm .Salihli de gittiğim piknik alanı da bayağı güzeldi ama Gölcük’te termosta bulunan sıcak su ile yaptığım kahve ve ay çekirdeği ile yaklaşık 2 saat keyif yaptıktan sonra orada ayarladığım .Kuşadası’ndaki Saturn Otel’e sürmeye başladım .

g1go7y5.jpg
s1gp6hf.jpg
r83qm4z.jpg

Saturn Otel uygun fiyatlı , F/P bir oteldi . Zaten benim aradığım uygun fiyat temiz çarşaf ,sıcak su ve motorum için güvenli park alanıydı. Ertesi sabah otelde kahvaltımı yaparken bir önceki akşam yemek yemeden uyuduğumu farkettim 😊 Sağlam bir kahvaltı yaptım .

qh7qina.jpg

Saturn otelden çıkınca ilk olarak doğanbey rum köyüne gittim oradaki evleri ve manzarayı çok merak ediyorum . Gittiğime bence değdi . Doğal güzellikler ve eski yapılar hep ilgimi çekiyor.

9xom8z9.jpg

Burada biraz zaman geçirdikten sonra Bafa gölüne ve bafa gölünün kıyısındaki heraklia antik kentine doğru yola çıktım . Genellikle bu yazı boyunca sakinlik , dinginlik ve huzur olan yerler olduğunu göreceksiniz buna ihtiyacım olduğunu düşündüğüm için hep bu tarz yerlerde gezdim .
Bafa gölünün kenarında benim gibi sakinliği seven bir köpek ve cennetten bir köşe ile karşılaştım burada ne kadar zaman geçirdim inanın bilmiyorum. Motorumu park edip göl kenarında bir süre dinlendim. Derin bir nefes aldım ve anın keyfini çıkardım.
İlk fotoğrafta manzaram ,ikinci fotoğrafta oturduğum yer , üçüncü fotoğrafta ise motorumu park ettiğim yer yer alıyor.

c92itux.jpg
csrx1vr.jpg
rsk0o1n.jpg

Buradan kalktıktan sonra antik kenti biraz gezdim .Ama buraya giderken geçtiğim yollar yolardaki doğal güzellikler de beni cezbetmedi değil.

Lagina hekate tapınağına gittim .Ancak burası her ne kadar değişik yapılar bulunmuş olsa da çok göz önünde bir yer değil.Ayrıca bizim müzelerimizde ilgili ziyaretçiyi bilgilendirme , çevre düzenleme ,yönlendirme konularında çok fazla sıkıntı var .Bir eser veya bir yapı var ama bilgilendirmesi yok ya da zayıf bir çok yazıtı chatgpt ile çözerek anladım. Bu antik şehirde biraz romantik fotoğraflar çektim.

Yol üzerinde bir sürü gezilecek yer vardı ancak ben bir an önce sarp yol olan Sakar Geçidi’ ne gitmek istiyordum o yüzden çok durmadım.

Gayet güzel bir şekilde bu yoldan inişimi gerçekleştirdim.Sonrasında ise Köyceğize kadar durmadan sürdüm. Köyceğiz’de öğlen yemeği yemek için esnaf lokantası olan Ziyafet Lokantası’na gittim. Ellerimi yıkarken içerde usta garson çocuklara müşterinin masasına sıcak pide koyun diye bağırıyordu.Kim acaba diye düşünürken benden bahsedildiğini farkettim. Az Ezogelin ,pilav ,musakka ve salataya 250-300 lira ödeyip ayrıldım.Çok ilgililerdi.Buradan çıkınca da Fethiye öğretmen evine gittim çantaları her konaklamada söküp bağlamak zor geldiği için burada 2 gece kaldım.Kahvaltı dahil günlük 750 liraydı.Saturn Otelde de aynı fiyata kalmıştım.Ertesi gün fethiyede öğlen yemeği için Sahil Lokantası 1 diye bir lokantaya gittim 2’si de olduğu için heralde düzgün bir yer diye düşündüm .Köyceğiz'de yemiş olduğum aynı menüye burada 545 lira ödedim .

Ancak köyceğizdeki tat yoktu.Yemeklerde de margarin kullanıldığı için yiyemedim.Siz giderseniz dikkatli olun.

Uzun bir dinlenmenin ardından Çarşamba günü yeniden Antalyaya gitmek için yola çıktım.

Hedefim Adrasan , Olimpos , Phaselis antik kenti oradan da antalyaya gitmekti.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bonus - Bafa Gölü

Son düzenleme:
Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Herkese Merhaba ,

Buralar bayram tatilinde yapılan gezilerle dolmadan paylaşmak istedim.

Herkesin yapamazsın dediği şeyleri yapmak hoşuma gidiyor sanırım .

Bazen hayatta plansız hareket etmek en büyük özgürlüğü getirir. Geçtiğimiz hafta 3 yıldır yıllık izine çıkmadığım ve bayram öncesi işler de durgun olduğundan bi nevi zorunlu olarak 5 gün izne çıkarıldım .Ani bir zorunlu izin haberi aldığımdan, bu fırsatı evde oturarak harcamaya hiç niyetim yoktu. İlk iş olarak hava durumunu kontrol ettim ve rotamı belirledim: Ege ve Akdeniz sahillerinde bir motosiklet turu!

Programa birebir uymasam da güzel bir gezi ortaya çıkardım . Yaklaşık bir haftada Dominar 400 ile gezi olmaz çok zorlanırsın diyenlere inat 2500 km yol yaptım .

Motosikletle gezerken çok fazla fotoğraf çekmek aklıma gelmediği için çok fazla fotoğrafım yok maalesef . İstanbul ‘dan başlayıp kuşadası ,fethiye ,Antalya ardından burdur ve son olarak İstanbulda sone eren bir tur .

İlk gün yani Pazar günü sabah 08:00 ‘da kalkıp çantalarımı motoruma bağlamakla başladım . Motobagajdan aldığım 70 litre sosis çantamda giysilerim ve çeşitli elektronik eşyalarım , sırt çantamda fotoğraf makinem , depo üzeri çantamda ise cüzdan , ruhsat ,gözlük , yedek buff ağrı kesici ve topcase’te alet takımı , ilkyardım çantası , yağmurluklar , zincir yağı , wd40 , balata spreyi gibi yolda başıma gelebilecek envai çeşit duruma göre ekipmanlarım yüklü bir şekilde yola çıktım .

İlk durak Manisa Akhisar’da bulunan Paçacı Önder’e sürdüm . Normalde kelle paça vs sevmememe rağmen nedense burada yediğim garip görünüşlü çorba hoşuma gidiyor . Saat 13:00 civarında mekandaydım . Tam tekmil kelle paça çorbasını afiyetle gömdüm .

csv8vmx.jpg

Görüntüsüne aldanmayın tadı nefis . Bol acılı (her masada kuru kırmızı biber var) ve bol sarımsaklı ben seviyorum 😊Utanmasam söğüş de isteyecektim ama artık o bi dahaki sefere .

j8zh1gn.jpg

Kelle paçadan aldığım enerji ile ilk olarak Salihli’ye , Ödemiş’e oradan da Gölcük ‘e sürdüm .Salihli de gittiğim piknik alanı da bayağı güzeldi ama Gölcük’te termosta bulunan sıcak su ile yaptığım kahve ve ay çekirdeği ile yaklaşık 2 saat keyif yaptıktan sonra orada ayarladığım .Kuşadası’ndaki Saturn Otel’e sürmeye başladım .

g1go7y5.jpg
s1gp6hf.jpg
r83qm4z.jpg

Saturn Otel uygun fiyatlı , F/P bir oteldi . Zaten benim aradığım uygun fiyat temiz çarşaf ,sıcak su ve motorum için güvenli park alanıydı. Ertesi sabah otelde kahvaltımı yaparken bir önceki akşam yemek yemeden uyuduğumu farkettim 😊 Sağlam bir kahvaltı yaptım .

qh7qina.jpg

Saturn otelden çıkınca ilk olarak doğanbey rum köyüne gittim oradaki evleri ve manzarayı çok merak ediyorum . Gittiğime bence değdi . Doğal güzellikler ve eski yapılar hep ilgimi çekiyor.

9xom8z9.jpg

Burada biraz zaman geçirdikten sonra Bafa gölüne ve bafa gölünün kıyısındaki heraklia antik kentine doğru yola çıktım . Genellikle bu yazı boyunca sakinlik , dinginlik ve huzur olan yerler olduğunu göreceksiniz buna ihtiyacım olduğunu düşündüğüm için hep bu tarz yerlerde gezdim .
Bafa gölünün kenarında benim gibi sakinliği seven bir köpek ve cennetten bir köşe ile karşılaştım burada ne kadar zaman geçirdim inanın bilmiyorum. Motorumu park edip göl kenarında bir süre dinlendim. Derin bir nefes aldım ve anın keyfini çıkardım.
İlk fotoğrafta manzaram ,ikinci fotoğrafta oturduğum yer , üçüncü fotoğrafta ise motorumu park ettiğim yer yer alıyor.

c92itux.jpg
csrx1vr.jpg
rsk0o1n.jpg

Buradan kalktıktan sonra antik kenti biraz gezdim .Ama buraya giderken geçtiğim yollar yolardaki doğal güzellikler de beni cezbetmedi değil.

Lagina hekate tapınağına gittim .Ancak burası her ne kadar değişik yapılar bulunmuş olsa da çok göz önünde bir yer değil.Ayrıca bizim müzelerimizde ilgili ziyaretçiyi bilgilendirme , çevre düzenleme ,yönlendirme konularında çok fazla sıkıntı var .Bir eser veya bir yapı var ama bilgilendirmesi yok ya da zayıf bir çok yazıtı chatgpt ile çözerek anladım. Bu antik şehirde biraz romantik fotoğraflar çektim.

Yol üzerinde bir sürü gezilecek yer vardı ancak ben bir an önce sarp yol olan Sakar Geçidi’ ne gitmek istiyordum o yüzden çok durmadım.

Gayet güzel bir şekilde bu yoldan inişimi gerçekleştirdim.Sonrasında ise Köyceğize kadar durmadan sürdüm. Köyceğiz’de öğlen yemeği yemek için esnaf lokantası olan Ziyafet Lokantası’na gittim. Ellerimi yıkarken içerde usta garson çocuklara müşterinin masasına sıcak pide koyun diye bağırıyordu.Kim acaba diye düşünürken benden bahsedildiğini farkettim. Az Ezogelin ,pilav ,musakka ve salataya 250-300 lira ödeyip ayrıldım.Çok ilgililerdi.Buradan çıkınca da Fethiye öğretmen evine gittim çantaları her konaklamada söküp bağlamak zor geldiği için burada 2 gece kaldım.Kahvaltı dahil günlük 750 liraydı.Saturn Otelde de aynı fiyata kalmıştım.Ertesi gün fethiyede öğlen yemeği için Sahil Lokantası 1 diye bir lokantaya gittim 2’si de olduğu için heralde düzgün bir yer diye düşündüm .Köyceğiz'de yemiş olduğum aynı menüye burada 545 lira ödedim .

Ancak köyceğizdeki tat yoktu.Yemeklerde de margarin kullanıldığı için yiyemedim.Siz giderseniz dikkatli olun.

Uzun bir dinlenmenin ardından Çarşamba günü yeniden Antalyaya gitmek için yola çıktım.

Hedefim Adrasan , Olimpos , Phaselis antik kenti oradan da antalyaya gitmekti.

Bonus - Bafa Gölü
Güzel rota, keyifli geziler.

Güzel bir kahvaltı yaptıktan sonra Fethiye Öğretmenevinden öncelikle Adrasana gitmek üzere yola çıktım.

ha58f9k.jpg

İlk hedefim Kalkan -Kaş arasındaki yoldu burada yine yola dalıp maalesef fotoğraf çekemedim. Ardından ilk olarak Adrasan’a ulaştım.

f7mancd.jpg

Adrasan’da biraz manzarayı izledikten sonra Olimpos’a doğru yola çıktım .

sdcz4z4.png

Tabelalarda 2 km yazmasına rağmen benim navigasyon 35 km yazıyordu. Şüphelenince tabelalarıtakip etmeye karar verdim meğerse Olimpos’un 2 girişi varmış ve Sahil girişine beni yönlendiriyormuş .Oradan gitseydim çıralıyı da görebilecektim.Ağaçlık yolu takip ederek Olimpos’a ulaştım.

pgea0pi.png

Manzarası muhteşem bir yerdi. Özellikle dağları izlemek ve dinlenmek için yapılan yerleri çok beğendim.
2efpgf4.jpg

jcofkhm.jpg

smn2q3r.jpg
m23p513.jpg

Çok fazla fotoğraf olmasına rağmen sadece bir iki tane paylaşıyorum .Mutlaka görmelisiniz.Otoparkına dikkat edin çok fazla mıcır var ben bu yüzden motoru devirdim.Kimse de yardıma gelmiyor üstelik.

Olimposta farkında olmadan günü bitirdim bu yüzden önceden rezervasyon yaptırdığım Antalya öğretmenevine direkt geçiş yaptım.Burası 5 yıldızlı otel gibi bu nedenle fiyatı da buna göre tek kişi de olsanız 2 kişi parası ödüyorsunuz .Otoparkı ise anayolun kenarında.

Olimpos’u gezdikten sonra ertesi gün kaldığım yerden devam etmek için öğretmenevinden çantalar olmadan dışarı çıktım .Büyük bir özgürlüktü 😊
qw2taeb.jpg

Phaselis antik kentine gitmek için yola çıktım.Deniz kenarında bir antik şehir olduğu için görmeyi çok istiyordum bence buraya mevsiminde mutlaka gitmelisiniz.Çok güzel plajları var.

32cm7r1.jpg

9ursgmu.jpg

6495nv5.jpg

dzdwwgy.jpg

2n2olzy.jpg

pixyyqe.jpg

Yine burada da bayağı zaman geçirdikten sonra Perge antik kentine gittim.

84qbyh1.jpg

8v1oll4.jpg

88ov3zq.jpg

Çok yorgun olduğum ve hava çok sıcak olduğu için otele geri döndüm .Ertesi gün için hazırlık yaptım.Yaklaşık 10 yıldır görmediğim arkadaşımla görüşüp sahilde kahve içtik.

Dönüş Günü

7egtvxj.jpg

Her zamanki gibi kahvaltı sonrası Burdur’da Sagalasos Antik kentine uğradıktan sonra nonstop İstanbul’a gitmek için 08:30 yola çıktım.Sagalasos’a gitmek için Burdur Ağlasunda yaklaşık 7 km bir yokuşu çıkmanız gerekiyor. Yolun görselini de ekledim.İnegöl’e kadar herşey çok güzeldi İnegöl’de başlayan yağmur ile Yalova’ya kadar geldim.Feribot biletini gidiş dönüş aldığım için feribota gittim ancak denizde çok dalga olduğu için almak istemediler personeli ikna ettikten sonra feribota bindim ve çok dalgalı bir deniz ile İstanbul’a geldim.

ip26nph.jpg

n96binh.jpg

tevgwjd.jpg
ra4mz92.jpg

p59s4z6.jpg

ahmjb4z.jpg

Sagalasos Antik Kentinin Yolu :)

901g4of.jpg

Benim için uzun ve eğlenceli bir geziydi. Yıllardır görmediğim arkadaşımı gördüm çok çeşitli yerler gördüm.Motosikletle gitmek istediğim bir sürü yoldan geçtim .Sayısız çevirmeye girdim :) Nonstop dedim ama Afyon'da Salih Usta lokantasına uğrayıp kavurma yemişliğim var o sayılmaz sanırım :D Amacım lokum almaktı amalokumda sıra olduğunu görünce karşısındaki lokantada oturup yemek yemiştim.

Buraya kadar sıkılmadan okuyan herkese teşekkür ederim.

Motorun son hali aşağıdaki gibi :) Yarın üşenmezsem temizleyeceğim oğlanı inşallah 2 gündür motora elimi sürmüyorum :)
58qn0y7.jpg

Son düzenleme:
Selamlar, süper gezi olmuş. Şunu sormak istiyorum. Yol boyunca titreşim hissettiniz mi? Hangi süratler en titreşimsiz ve konforluydu?

Selamlar, süper gezi olmuş. Şunu sormak istiyorum. Yol boyunca titreşim hissettiniz mi? Hangi süratler en titreşimsiz ve konforluydu?
Olmadığı an yoktu hatta bir iki civatayı yolda kaybettim sakalda ve koruma demirinde civatalar eksik dikkat ederseniz. Ama yine de rahattı yani çift silindir bi honda rahatlığı yok tabiki ama son gün 700 küsür km yol yaptım inanın daha da giderdim. 100-120 km arası idealdi benim için.

Bu arada ön diskim de yamuk fren yapınca kafa sallıyor İstanbul - İzmir - Fethiye ve Antalya da bulamadım diski garip bir şekilde 2500 km bu şekilde seyahat ettim.

Motosikleti
D400
Böyle bir ellerde özellikle baş parmaklarda uyuşma; motora küfretme yaşanmadı mı yav :D

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
Selamlar, güzel bir gezi olmuş bütçenize ve motorunuza sağlık.

Benim de ön diskim yamuk. Garantiden değişmesine rağmen yine yamuldu :). Önümüzdeki günlerde tornacıya götürüp bi törpülettireceğim eğerki ciddi derecede incelirse sıfır disk alacağım. Herhalde bi 10.000 kmdir yamuk biniyorum alıştım artık rahatsız etmiyor :)

Lastiklerinizin modeli nedir? Dişli yapısı dikkatimi çekti. Yazın biraz yaylalara çıkmak istiyorum. Toprak yollarda sürerken yol lastiklerine acıyorum :)

Böyle bir ellerde özellikle baş parmaklarda uyuşma; motora küfretme yaşanmadı mı yav :D
Daha önce ns160 ile de benzerini yaptığım için çok zorlanmadım :D

Selamlar, güzel bir gezi olmuş bütçenize ve motorunuza sağlık.

Benim de ön diskim yamuk. Garantiden değişmesine rağmen yine yamuldu :). Önümüzdeki günlerde tornacıya götürüp bi törpülettireceğim eğerki ciddi derecede incelirse sıfır disk alacağım. Herhalde bi 10.000 kmdir yamuk biniyorum alıştım artık rahatsız etmiyor :)

Lastiklerinizin modeli nedir? Dişli yapısı dikkatimi çekti. Yazın biraz yaylalara çıkmak istiyorum. Toprak yollarda sürerken yol lastiklerine acıyorum :)

En çok bütçeyi motor yedi valla 100 km /3,9 lt bayağı iyiydi :D

Disk yamulması kronik .Arkadaş diski değiştirdi yeni diskte yamuldu ama firma kabul etmiyor.Lastikler Pirelli MT60 RS . Lastiklerden memnunum amasanırım değiştirme zamanı geldi.her yere girdim bu lastiklerle çok da zorlamadı beni. 8-9000 km dir üzerinde hiç sarmadı taki olimpos un otoparkına girene kadar ki orası da leş bir mıcırdı. Memnunum lastiklerden bir dahakine Scorpion Rally STR almayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
Daha önce ns160 ile de benzerini yaptığım için çok zorlanmadım :D

En çok bütçeyi motor yedi valla 100 km /3,9 lt bayağı iyiydi :D

Disk yamulması kronik .Arkadaş diski değiştirdi yeni diskte yamuldu ama firma kabul etmiyor.Lastikler Pirelli MT60 RS . Lastiklerden memnunum amasanırım değiştirme zamanı geldi.her yere girdim bu lastiklerle çok da zorlamadı beni. 8-9000 km dir üzerinde hiç sarmadı taki olimpos un otoparkına girene kadar ki orası da leş bir mıcırdı. Memnunum lastiklerden bir dahakine Scorpion Rally STR almayı düşünüyorum.

ns160'u bilmiyorum ama ns200 ile daha az yoruluyordum uzun yolda :D

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ne güzel gezi olmuş.
Eline sağlık, uzun uzun yazıp anlatmışsın, keyifle okudum.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Süper bir gezi ve de paylaşım olmuş valla.

Tekrar tura çıkasım geldi yani, o kadar. :)

Teşekkür ederim.

Akhisardaki kelle paça da efsane görünüyor bu arada. 🤌

İmrenerek okudum. İnşallah kendimde o cesareti bulursam bu yaz marşa basıp gitme düşüncem var. Yavaş yavaş eksiklerimi ayarlıyorum.

Bu arada Akhisarda , Paçacı Tayfun (Kara Kazan Paçacısı) şiddetle tavsiye ederim. Aynı lezzet.. fiyat olarak yarısı diyebilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar