Dominar 250 için bu lastik uygun mu?

Motosikleti
Dominar 250
Merhaba,

2022 model Dominar 250 sahibiyim, geçen ay aldım. Üstünde fabrika çıkış lastikler takılı, eski sahibi sanırım memnun olacak ki değiştirmeden 9.000 kilometre kullanmış. :) Motor işinde acemi olduğumdan mıdır bilmem, hiç güven vermiyor. Kuru zeminde bile ara ara arka tekerin kaydığını hissediyorum ve değiştireceğim. 3-5 tane konuyu okudum aşağıdaki lastiği önermiş arkadaşlar. Almam gereken lastik konusunda yardımcı olabilir misiniz? Peşinen teşekkürler.

Araştırdığım kadarıyla bulduğum önerilen lastik: Mitas Sport Force + 100/80-17 - 130/70-17 Set

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Edit: Bursa'da yaşıyorum. Çok sıcak veya dondurucu soğuklar yaşanmıyor. Ortalama sıcaklık ve ortalama yağmur ile atlatıyoruz. Lastiğin ömrü çok önemli değil, her yıl değiştirebilirim. Önemli olan güvenli bir sürüş deneyimi yaşatacak olması. Ve tabii ki fiyatı :)

Son düzenleme:
Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Mitas sportforce+ her koşulda üzerinde gelen stok lastikten kat kat daha iyi tutacaktır. Fakat en nihayetinde yaz lastiği alıyorsunuz ve hava 15 derece altına düşünce yaz lastiklerinin tutuşu zayıflar. Bursa'da kış mevsiminde her gün aktif sürecekseniz tavsiyem kış için ayrı lastik (anlas winter grip 2) kullanmanızdan yana olacaktır.

Motosikleti
Dominar 250
Ben de yaklaşık 8.000 kmdir Bursa'da dominar 250 motorumda bu lastiği kullanıyorum yaz mevsiminde memnun kaldım viraj kabiliyeti çok yüksek lastik. Yağmurda kuru havadaki gibi sürülmemesi gerektiğini bilen biriyseniz kışın da iş görecektir ama viraj önemli değil derseniz mc25 modeliydi herhalde onun ıslak performansı daha iyiydi viraj performansı kötüydü diye biliyorum.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ben hiç memnun kalmadım sport force plusdan özellikle ıslak zeminde stok lastiklerimden bile kötü hissettiriyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar