Ama ben ozaman bu THY nin ne bok olacağı belli olmaz dedim.Gerçi dediğim şeyden olmadı ama oda olursa hepten patlayabilir.
Devletin başı haftalardır yaptığı yanlı açıklamalarla dövizi bilerek arttırıp tüm vatandaşları döviz almaya teşvik edip farklı bir tür açıklamayla kurları hayvani düşürtüp halkını düdüklememeli. Devlet, halkına düşman olmamalı, devlet halkına ters köşe yapmamalı. Allah'tan tek dileğim bana öyle bir ömür vermesi ki bizi bu hale getiren herkesin nefes almak isteyip de alamamasını, g.tünden bacağından hortumlar çıkmasını görmek.
İçimizden "hacım devlet farklı, hükümet farklı" diyecek olanlar olacaktır. Ne diyeyim, illa ağız burun dalayım mı? ana avrat söveyim mi? kafa mı atayım?
O "devlet farklı, hükümet farklı" diyenler devlet sevicileridir. Devlet sevilecek kutsal bir şey değil vatandaşın işlerini görmesi için hizmet edecek bir kurumdur, sevilmek bir yana bu kadar güç elinde olduğu için sürekli şüphe duyulması denetlenmesi, gücün tek bir merkezde toplanıp vatandaşın aleyhine dönmemesi için olabildiğince gücünün dağıtılması gerekir. Merkezileşince olanları görüyoruz. Osmanlı da merkezi bir devletti, gücün tamamı devletin başı padişahın elindeydi, hatta iktidarına rakip olamasın diye avrupada görüldüğü gibi bir aristokrat sınıf bile ortaya çıkamadı, biraz palazlanan paşanın kellesi gidiyordu, sonucunu gördük.
Ben de bazen devlet desemde bunun dogru olmadigini dusunuyorum.
Evet,kaymakaminindam,valisine,yargisindan askerine artik tam bir kadrolasma,dolayisiyla devlet halini almis bir organizazyondan bahsediyoruz.
Ama sokaktaki dayi ile konusurken devlet dememeliyiz.
Ustune basa basa Akp demeliyiz,hukumet demeliyiz rte demeliyiz.
İnsanların aklinda hala eski devlet anlayisi olabiliyor cunku.
Devletin başı haftalardır yaptığı yanlı açıklamalarla dövizi bilerek arttırıp tüm vatandaşları döviz almaya teşvik edip farklı bir tür açıklamayla kurları hayvani düşürtüp halkını düdüklememeli. Devlet, halkına düşman olmamalı, devlet halkına ters köşe yapmamalı. Allah'tan tek dileğim bana öyle bir ömür vermesi ki bizi bu hale getiren herkesin nefes almak isteyip de alamamasını, g.tünden bacağından hortumlar çıkmasını görmek.
İçimizden "hacım devlet farklı, hükümet farklı" diyecek olanlar olacaktır. Ne diyeyim, illa ağız burun dalayım mı? ana avrat söveyim mi? kafa mı atayım?
@Hırbonen durumlar nedir![]()
Hayır, faiz yükseltilmesi olsa dolar bu kadar çıldırmayacak, insanlar dolara hücum etmeyecekti. Neden adam gibi faiz yükseltip doların ateşini düşürmek yerine bir gece operasyonu ile milyonlarca insanı mağdur ettik?
Zaten bu toplumun şunu düşünmesi lazım
Ben zevk almaya basladim sanki
Teknik analiz ne diyor usd/tl icin
Thy de ne formasyonu goruyosun.Bacak omuza,misyoner,doggy
Ben de bazen devlet desemde bunun dogru olmadigini dusunuyorum.
Evet,kaymakaminindam,valisine,yargisindan askerine artik tam bir kadrolasma,dolayisiyla devlet halini almis bir organizazyondan bahsediyoruz.
Ama sokaktaki dayi ile konusurken devlet dememeliyiz.
Ustune basa basa Akp demeliyiz,hukumet demeliyiz rte demeliyiz.
İnsanların aklinda hala eski devlet anlayisi olabiliyor cunku.
Ben de özellikle devlet diyorum, bunu "hükümet, iktidar" anlamınd ayani devleti yönetenler olarak kullanmıyorum çünkü asıl sorunlu gördüğüm konu devlet kavramı. Bireyin üzerinde hiç bir kurumun, bireyin, topluluğun gücü olmamalalı. Devlet kavramının ortaya çıkışı insanlık tarihinde çok da eski değil, yaklaşık 20bin yıl önce tarımın icadı ile mülkiyet kavramının ortaya çıkışı ve toplumların sınıflara ayrılmasının sonucudur devlet. Elbet insanlığın bu aşaması da azalarak bitecektir.
Espresso fazla utopik takiyosun yav.
Konu konuyu açmasin diye yazmayacam![]()
Ütopik görünmesi doğrusunun bu olduğunu düşünmeme engel değil.
Binlerce yıl önce kralların, firavunların tanrının yeryüzündeki gölgesi ya da tanrı olduğu düşünülürdü. Şimdiki gibi bir demokrasi bile utopikti.
Bak yaa
"Bireyin üzerinde hiç bir kurumun, bireyin, topluluğun gücü olmamalalı"
Yani ? Su an ne yapmamiz gerekiyor ?
Bunun icin mucadele mi edelim ?
2540 yılında tum dunya insanlari oyle bir bilinc seviyesine gelir ki bu kendiliginden olabilir belki,bi sey diyemem.
Sinirlar kalkacak,savaslar olmayacak falan..baya baya utopik ama.
Artan nufus,azalan kaynaklar,kirlenen dunya ile mad max veya blade runner senaryolari bence daha olasi
Neyse bos ver simdi teori yi, pratige gelirsek,su an icin iyi isleyen bir devlet mekanizmasina ihtiyacimiz var.
Akp nin de kendisini akp = devlet
olarak algilatip,akp giderse devlet coker,ulke biter i surekli isliyor biliyosun.
O yuzden mumkunse devlet yerine akp,hukumet,rte demek lazim.