- Katılım
- 24 Haz 2018
- Mesajlar
- 2,493
- Motosikleti
- CBR 125 R 2014
- Konu Yazar
- #1
Arkadaşlar bu benim billur geçmek için açtığım son konudur. bundan sonra başkası açsın konuyu yarın 19 ertesi gün 20 olur zaten.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından açıklama yapıyor.
Erdoğan, "Tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlarımıza yeni bir finansal alternatif sunuyoruz." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın 'kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak." diye konuştu.
Erdoğan, "Döviz kurundaki dalgalanma sebebiyle fiyat vermekte zorlanan ihracatçı firmalarımıza doğrudan Merkez Bankası aracılığıyla ileri vadeli kur rakamı verilecek." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(Asgari ücret kadarki miktardan damga ve gelir vergisi alınmaması) Memurları da bu kapsama dahil ederek fiilen aldıkları ücretlerin artmasını sağlıyoruz." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çalışanlarımızı hayat pahalılığı altında ezdirmeme sözümüzü yerine getiriyoruz." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
"Döviz kurundaki dalgalanma sebebiyle fiyat vermekte zorlanan ihracatçı firmalarımıza doğrudan Merkez Bankası aracılığıyla ileri vadeli kur rakamı verilecek."
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şirketler tarafından yapılacak temettü ödemeleri üzerindeki stopajı yüzde 10'a indiriyoruz." diye konuştu.
Erdoğan, "Bireysel emeklilik sistemimizin cazibesini artırmak için devlet katkısı oranını yüzde 5 daha artırarak yüzde 30'a çıkartıyoruz." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dövizin muhtemel getirisine Türk lirası varlıklarda kalarak ulaşılabilmesini sağlayacak yeni bir aracın devreye alınacağını açıkladı.
Erdoğan, "KİT'lerden bütçeye aktarılan gelir payları endeksli kamu borç senetleri çıkarılarak yatırımcıların Türk lirası bazlı varlıklara yönelimi teşvik edilecektir." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yastık altında 280 milyar dolar değere sahip 5 bin ton altın bulunmaktadır. Ekonomiye kazandırılması için piyasa paydaşlarıyla yeni araçlar geliştirilecek." dedi.
Erdoğan, asgari ücret kadarki miktardan damga ve gelir vergisi alınmaması hakkında, "Memurları da bu kapsama dahil ederek fiilen aldıkları ücretlerin artmasını sağlıyoruz." diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kambiyo rejimi türü tartışmalar açarak ülkesini ve milletini sırtından hançerlemeye çalışanların hangi sinsilikler peşinde koştuklarının farkındayız." ifadelerini kullandı.
Erdoğan, "SWAP anlaşmalarının önceden belirlenmiş kur düzeyinden yapıldığı dedikodularını ortaya yayanların hangi alçak hesaplara hizmet ettiğini biliyoruz." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Faizdeki indirimle beraber, birkaç ay sonra enflasyon nasıl düşmeye başlayacak bunu hep beraber yaşayacağız." diye konuştu
Dolar anlık 14.99
Arkadaslar hepinizi hava yollarina bekliyorum..
İntihardan dondum
Saka bi yana dolar 15 ama istemsiz siritiyorum..allahim ne hallere dustuk
Normal sartlarda (bak normal sartlarda) dolar borsa ilişikisi ters yönlüdür, dolar cikar borsa duser, dolar iner borsa cikar.
Ne alaka hep böyle olmak zorunda mi dersen; şoyle dusun dolar yukselmiyor TL deger kaybediyor ve borsada bunu - yönde fiyatlıyor.
Bizde nasil peki? dolar yukseliyor(TL deger kaybediyor) borsada ralli yapıyor![]()
borsa bi ülkenin ekonomik istikrarinin en iyi göstergelerindendir değil mi?normal bir ulkenin para birimi deger kaybederken borsasi ralli yapmaz.. iste böyle bir ulkeyiz.
Neyse konuya doneyim son haftalardaki hem doviz, hem borsa rallisinin açıklaması bana göre; zaten çöp fiyatta olan hisseleri dolar bazinda eski seviyelerine yakin tutmakti.
Hisselerdeki TL bazinda yükseliş sadece ilizyondan ibaret.
Simdi önümüzdeki gunlerde döviz düşüşünü devam ettirirse, normalde ralli yapmasi gereken borsamizindüşeceğini düşünüyorum..
eyyorlamam bu kadar…
Dogru,bu olabilir.ama yarin olmaz
Ben zaten dolar bazinda bakiyorum tl ile fiyatlama yapmak,abi benim motor 30 kurus yakiyor demek gibi bisey, sacma.
Ama su da var,tupras gibi sanayi sirketleri dolar olarak ucuz sanki..
O yuzden belli bir sure ralli bekliyorum acikcasi..dolar da zaten 12 nin asagisi zor..
ins boyle olur yani,helak oldum anasini satim cok pis yakaladilar beni kacamadim biliyosun![]()
Hahha evet,polyana mode
Fakat gap diyosun iyi guxel de usd bazinda gap var mi ?
Tl ile fiyatlamalara bakmanin sagliksiz oldugu konudunda hemfikir isek grafigi de esas olarak usd olarak bakilmali.
Bu arada tradingview de usd grafik cikartamiyom artik parali mi oldu anlamadim
Hayirdir mandaci motorcular neden sevinmiyonuz..dolar dusmusss.
Reeeeecepoo tayyyiip er dogan recep tayyip erdogannn
:mrgreen:
Arkadaslar kizmayin bana,valla kac gundur kotuydum,biraz seviniyorum anlayis gosterin