Yıllarca devrimcilik peşinde bir sürü bedel ödemiş insanlar var onlar düzen partilerine oy vermem derse bir nebze hoş görebilirim, zaten ellerinden geleni yapmışlar olmamış, 3-5 oy da gelmeyiversin onlar zaten başka konularda toplumun ilerlemesine hizmet etmişler ve ediyorlar derim ama apolitik tipler ben oy vermeyeceğim vb. diye bik bik ötünce sinirlerim tepeme çıkıyor. Ne haddinize, cehape zihniyeti aday diye kıymalı pide bile çıkarsa oy vereceksiniz yoksa kurtulamayız. Kuzey avrupadaki gibi halkın çoğunun tuzu kuru olduğu, mükemmel olmasa da düzgün işleyen bir demokrasimiz olduğu zaman ben size öncülük ederim oy vermeyin haydi sandıkları basıp yakalım kocaman ateşler çevresinde dansedelim diye.
Sinirlenmek bize bir şey kazandırmıyor ama.
Oy vermeme tercihini yapmış insanlara edilen hakaretler, söylenen saçma saçma şeyler de çok kötü. Dünya önüne minare arkasına bir makış açısından da vermiyor olabilir, başka bir sebep de sunabilir ki bu şekilde de çok insan tanıyorum ben ve gerçekten bunlara "virmdiğin hir iy ikipiyi" diye komik komik açıklama getiriyorlar sanki bu adam bunu düşünemiyor gibi.
Sinirlenmekte tabi bir zarar yok, ama tahammül etmeyi ve kabullenmeyi öğrenmemiz lazım. Sana söylemiyorum bunu tabi konusu geçince değinmek istedim.