Zamanda geriye gidebilme şansım olsa da keşke hep 2000'lerin başında yaşasam. Yıl 2003 falan, Akp yeni iktidarda ve henüz gücünün, etkisinin zayıf olduğu dönem. Taksim cıvıl cıvıl. Gezi Parkı'nın altında McDonald's, Birahi (Bira Manca) , Borsa vs var. Borsa, ağır abi mekanı,biz takılmıyoruz. Yaş 20'lerin başı, aşık olmak kolay, hayatta fazla dert yok. Kız arkadaşımla Birahi'de demleniyoruz, bende göbek yok ve saç var. Saat 22:00 falan olsun da Cambaz'a gidelim diye zaman öldürüyoruz çünkü parti var. Whatsapp yok, antin kuntin resim çekip Instagram'a yüklemek yok, telefona sürekli bakma mecburiyeti yok. Levi's engineered jeans diye dünyanın gelmiş geçmiş en süper jean pantolonu ve Adidas'ın Goodyear diye harika bir spor ayakkabısı var. Taksim'de yine it kopuk var ama Suriyeli yok, saç ektirmiş Arap yok, Nevizade bomba gibi, Refik popüler. Taksim girişinde Burger King milletle buluşma noktası. Gruptan biri diyor ki "Abicim boşverin Cambaz'ı her hafta her hafta gına geldi, Andon'a ya da Roxy'e gidelim" O dönem Andon'un girişinde muazzam müziklerin çaldığı bir club var ama en üst kat rakı meyhane ortamı, bir de Gülşen diye bir şarkıcı kız şarkı söylüyor, çoook güzel. Gecenin kapanışı ya Bambi'de kaşarlı dürüm döner ya da Kızılkayalar'da ıslak hamburger. Para öyle bir bereketli ki gecenin sonu kız arkadaşı eve bırakmak icap etse bile taksiyle kızı Bakırköy'e evine bırakıp geri dönmek koymuyor. Ben gençken hep dışarıdaydım, o zamanlar bizim cenahtan herkes dışarıdaydı, herkesin hayatında yine sorunlar vardı ama yüzler gülerdi, bir şekilde çözülürdü. Cuma-Cumartesi akşamları önemliydi, bir programlar yapılırdı. Ben 1996'dan evlendiğim 2010'a kadar çok şükür kendi anlayışıma göre süper eğlenceli bir hayat yaşadım. Dolar, kur vs önemli değil, yarın Osman Kavala ile Selahattin Demirtaş'ı serbest bırakıp "yönümüz, yüzümüz Avrupa" diye bir açıklama yaparlar Usd bir anda 3-4 TL düşer. Akp bu, tutarlı politikası yok. Sorun şu ki 19 senede kendi yaşayamamışlıklarını, kendi dandik gençliklerini, kendi köylülüklerini herkese dikte ettiler. Sanat anlayışı olmayan, dini imanı para bir toplum haline geldik.