Parayı gönderirken açıklama bölümüne telefon için ödeme şeklinde not düştüysen savcılığa gidip dava edebilirsin, paranı da alırsan dolandırıcılıktan içeri atarlar.
Bizim arkadaş geçen hafta kiralık ev için kaparo gönderdi. Garanti bankası cep telefonu numarasına, IBAN yok yani, hiçbir şey yapamıyor.
savcı sadece ben yakalarım, tutuklanır, hakim de hapse atar diyor, parayla ilgili işlere karışmayız diyor, ama adamı yakalamıyorlar, uğraşmıyorlar ...
para işi için icraya veriyorsunuz ama mahkeme masrafı çok ve adam param yok diyince hapis yatıp çıkıyor galiba, bir işe yaramaz dediler, uğraşmadık...
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:43 ----------
Bak kardeşim bu sana yaşılan nitelikli dolandırıcıktır ve cezası 8 yıl hapistir,ben olsam savcılığa gider şikayet ederdim. Süreç belki bir yıl sürer ama Eninde sonunda o adam o cezayı alır bilesin. Bak evine tebligat gitsin sana o paranın kaç mislisini teklif edecek o zaman görürsün. Bu sözlerimi bilerek ve tecrübe ederek yazıyorum.
ilk linkten lütfen konumuzu okuyun, 4-5 kişi ayrı şehirlerden savcılara gittik ama adam halen milleti çarpıyor, eminim bizden sonra başkaları da gitti, sonuç ortada işte ...