Bu arada, kutsallık da subjektif. Mangalda pişerken ağzımızın suyunu akıtan inek, Hindistan'da kutsal. Öte yandan, oradaki de tuvalet kağıdı bulamazsa İncil'den kopardığı sayfayla poposunu silebilir.
Bugün doktora söven tiplerin yarın çok sevdiği birisi (eşi, çocuğu vb.) hastalanıp ameliyat olacak olsa, deli dana gibi koşturup alanında en iyi olan profesörlerin kapısını tırmalarlar, hiçbiri yeni mezun pratisyen hekim istemez. Hele hele ameliyat yapacak yeterli doktor yok deyin bakın nasıl çırpınacaklar. Ama şemsiye girmeden durumu anlayamayan kesim çok, illa o şemsiye girecek birde açılacak ki öyle anlayacaklar.
Ben bu soylediginize maalesef katil(a)miyorum, anlamayacaklar, yine kendilerine bundan bir mazlumiyet cikaracaklar adim gibi biliyorum.
Muhtemelen okumuşsunuzdur, ama eğer denk gelmediyseniz hekimlerin yaşadığı sıkıntıları çok net bir şekilde anlatan bir link paylaşayım. Lütfen aşağı doğru kaydırarak okumaya devam ediniz.
https://mobile.twitter.com/hichekimi/status/1501588244923834374?s=21
Hangi mesleğin sıkıntısı yok ki?
Hangi meslek lay lay lom çalışıyor?
Bana biraz şımarıklık gibi geldi.
Mücadele bir yere kadar edilir. 20 yılda istediğinizi muktedirden alamayabilirsiniz. Ama halkın hala muktedire destek verdiğini görmek mücadele umudunu öldürür.
Mesela CB seçiminde projesini "Oyunuzu bana verin, faizi nasıl düşürdüğümü görün" gibi içi boş beyanları proje sayıp oy veren, ama her gün somut projeler açıklayanlar için ise ama projeleri yok diyenler var.