Doktorlar Elindeki El Feneri İle Hastanın Gözüne Bakınca Ne Anlıyor?

Gözün normalde ışığa karşı gösterdiği refleksi kontrol ediyorlar diye biliyorum. Çalışıyor mu halen diye :)

Motosikleti
BWS 100
Gözbebeğinin tepki verip vermediğine bakıyorlar. Yanılmıyorsam, omuriliği kontrol ediyordu refleksleri.
Omuriliği kontrol ediyorlar, faaliyette mi diye. Malum yaşamsal faaliyetleri o ayarlıyor galiba.

Göz bebeklerinden bir çok şey anlaşılıyor.Madde kullanımı,kafa travması vs.

Beyinden göze gelip giden 2x2 dört tane sinirin çalışıp çalışmadığına bakıyorlar

**

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
iris faal mi

Yanlış bilmiyorsam vücudun tepki verdiği 2 çeşit baygınlık var biri yaşamsal refleksleriniz normal çalıştığı baygınlık, diğeri ise beyin, beyincik hasarı durumu ve bu durumda gözbebeklerini ışığa karşı tepki vermiyor (büyüyüp küçülmüyor), doktorlar da bunu anlamak için göz bebeğine fenerle bakarlar.

(söylediklerim tam doğru olmayabilir, çok iyi hatırlayamadım ama gözbebeğine bakma konusu bu refleksin işleyip işlememesi ve bu durumda yapılması gerekenler ilgili onu biliyorum)

Son düzenleme:
Pupillaların ışığa tepkisi, birbirine eşit olup olmadığı yönünden değerlendirme yapılır.

DKN

evet herkes bilmiş. sırada ki soru dize vurulan çekiç ::cekic::

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Eğer göz doktoru yaptıysa, retina'nızı kontrol ediyor olabilir.

karşıdakinin mallık seviyesini ölçmeye yarıyor
ışığı tuttuğunda mal gibi kalıyor mu yoksa çakal gibi kaçıyormu diye bakıyorsuz
başka sorusu olan
ha bi de dize vurma olayı var o da can sıkıntısından direk karşındaki malı dövemeyince bu şekil bi muayene uydurmuşlar

Bir de dizimize ufak bir çekiçle vuruyorlardı küçükken, o nedendir acaba:silent: :mrgreen: Bu doktorlara akıl sır ermiyor yahu:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar