Doktor Bu Ne? Motor Yağından Garip Parçalar Çıktı

bugün ustaya gittim yine, geçen tamirde değişmeyen tek ve sağlam rulman olan egzantik bilyesinin teki dağılmış, şans işte. Usta dağılan rulmana bakınca bilyelerinde yerinde olduğunu, bu kelepçelerin ise 4ünün dağıldığını söyledi, 3ü zaten görüldüğü üzere bendeydi, biride motor yağının boşaltılması ile yağın içinden çıktı. Bir sorunu daha geride bıraktık yani:)

ne diyim bende bir ara motor yağının içinden 1 TL çıktı sandım valla Koray :p hatta o..ha der gibi oldum sonra küçük parçaları görünce dedim heralde rulman dağılmış.
neyseki yine ucuz atlaşmışsın,ama ustanda hani çok iyi bir ustaymış kendi adına,dükkanın önünden geçmemeli
kaliteli rulman taktırsaydın bari,hadi şimdilik geçmiş olsun.

Hadi geçmis olsun.

teşekkür

ne diyim bende bir ara motor yağının içinden 1 TL çıktı sandım valla Koray :p hatta o..ha der gibi oldum sonra küçük parçaları görünce dedim heralde rulman dağılmış.
neyseki yine ucuz atlaşmışsın,ama ustanda hani çok iyi bir ustaymış kendi adına,dükkanın önünden geçmemeli
kaliteli rulman taktırsaydın bari,hadi şimdilik geçmiş olsun.

valla ustaya güvenirdim ama yaptı bi hata işte, en azından hatasını kabul ediyor. adı lazım değil - motor bloğunu yalama edip haftaya gel diyenleride gördük bu zamana kadar.
aslında rulman değişirken bende ordaydım, hatta baktım rulmana teki bozuktu teki sağlamdı, yani çok az bi boşluk varmış ama ben anlayamam tabi o kadarını. ustada bu kadar basit şeyden bişe olmaz diye dokunmamış ama olacak iş işte. 8bin kmdir bozuk olan rulmanlar dağılmadı, bu çat diye gitti. ustaya ders oldu bi daha riske girmez basit bi şey için, banada ders oldu, o kadar motor açılmış, değiştir ne varsa dimi:)

bencede açılmış madem motor her tarafını kontrol et
ben ustanın başında durduğum zaman usta rahat edemiyor :p
biraz titiz yapım var oda farkında daha söylemeden şunuda değiştirelim der bende tamam derim.
geçenlerde İsa doktora götürdüm kawa'yı dedim ses geliyor motordan :silent: çalıştırdı gaz verdi dinledi motoru sen buna ses mi diyorsun ,benim motorun yanında fazer vardı birde bunu çalıştırayım ses dinle dedi :p tamam dedim ustam kızma ya :p
hem diyor kafanda kask varken sesi nasıl duyuyorsun diyor bide,yani o derece az bir ses'di.:)

bendeki yamaha nouvo nun 20 bin km de iken tuhaf bir gürültü olmaya başlamıştı . bu radaki tamirci arkadaşlar krank rulmanlarının arızalandığından bahsettiler. sesi dinliyorum ama krank rulmanları olmadığını düşünüyordum. ama kesinlikle krank rulmanı olduğunu söylediler. bende kendim sökmeye başladım eksantrik kapağını söktüğümde motorun sente işaretlerini bulmaya çalışırken tuhaf bir boşluk farkettim . ve birde baktımki eksantrik mili rulmanlarından bir tanesinin anormal derecede bollaştığını fark ettim . iki rulmanıda değiştirdim. ( bulmam biraz zor oldu 6904 numaralı bir rulmanmış , çin malı çok vardı ama ben illaki orjinal ini buldum) ve topladım . rulman konusu biraz hassas hangi rulmanın çalışıp çalışmayacağının kontrolü iyi bir usta tarafından yapılmalı . ama eğer ucuz ise değiştirmek en mantıklısı....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar