doktor abilerden yardım bekliyorum!

selam abilerim, ablalarım. yeni gireceğim iş için benden bazı bilmediğim şeyleri istediler. ama buların ne olduğunu ve nerede yaptıracağımı bilmiyorum?
istenenler:
Akciğer Grafisi
Gaıta Mikroskobisi
Gaıta Kültürü
Burun ve Boğaz Kültürü.
şimdi bunları nereden alabilirm veya ssk dan alabilirmiyim. kaç para tutar?aslında evrak listeni verirlerken bakırköy ssk müdürlüğünden yaptırabilirsin dediler ama emin değilim.

yardım ederseniz memnun olurum. sağolun

neden bunları istedilerki...ne tür bir işe giriceksin görevin ne olacak...Madenci olmayacaksın herhalde değilmi...bir anormallik var bu işte...

Merhabalar, doktor değilim ama terimler hakkında bilgi verebilirim.
Akciğer grafisi akciğer filmi tabir edilen ya da kısaca "rontgen" de denilen bildiğimiz husus..
Gaita ise dışkı demek. Gaita Mikroskobisi, dışkıda (dolayısıyla sindirim sisteminde) olası parazit durumunu kontrol etmek amacıyla, dışkı örneğinin analiz edilmesidir. Gaita Kültürü ise aynı analiz yönteminin, sindirim sistemindeki olası zararlı bakteriyel faaliyetlerin tespiti için kullanılmasıdır.
Burun ve boğaz kültürü de önceki örneklerdeki işlemin, sindirim sistemi değil, solunum sistemi için uygulanan versiyonudur, bunun için de bildiğim kadarıyla epitel doku örneği (salya gibi) analiz edilir.
Yani kısaca, dışkı ve salya ( salya boğazdan da alınabilir, o kadar ayrıntılı bilemeyeceğim) örneği verip ciğer filmi çektireceksin diyebiliriz.
Fakat bunları nereden alabilirsin, ne kadar tutar bir fikrim yok, çünkü sosyal güvencene bağlı olarak ücretsiz yaptırabileceğin gibi ücretli de olabiliyor. Yönlendirdikleri yere danışmanda fayda var.
Geçmiş olsun.

öncelikle protdeat hocam bilgilerden dolayı teşekkür ederim, tam yazdığın sistein aynısı çıktı. inanmıcaksınız ama hepsini bedavaya yaptırdım. bakırköy dr.sadi konuk kanser ve verem eğitim ve araştırma hastanesinde. sadece işyerinin sicil numarasını istediler. bu arada ne madende nede havuzda çalışıcam. bu hafta içi burger kingde işe başlıcam paketçi olarak. o yüzden istemişlerdi. aslında bu kadar tefarruat niçin anlamış değilim ama gıda sektöründen dolayı olabilir. hayırlısıyla bi başlasaydık şu işe, ilk maaşımla motoru servise götürücem :D

Rica ederim espri kutusu.
Gıda gibi hassas işlerde olabiliyor bu kadar teferruat. İşletmelere dayatılan çok katı prosedürler var çünkü.
İşinin hayırlı olmasını dilerim.

ybr değilde hondan olsaydı sana ciddi anlamda servis desteği sağlar yardımcı olurdum...hayırlı olsun yeni işin...

vay be,ybr alacam alıyom aldım filan derken şimdi devirdin kilometreleri paket işine başlıyon ha.
hayırlı işler espiri kutusu.
bakma metehan'a, hondalar lahana diyeti gibi yağ yakıyo :)

sağolasın metehan abi...:rendeer:

vay be,ybr alacam alıyom aldım filan derken şimdi devirdin kilometreleri paket işine başlıyon ha.

hacı yaksın beyav...yaksada yakmasada Hondan varsa bana gelicen...2.el alım satım servis bana uğrayacan...servisime bayime çok güveniyorum...

sen niye ceza aldın hacı cav cav...

selam abilerim, ablalarım. yeni gireceğim iş için benden bazı bilmediğim şeyleri istediler. ama buların ne olduğunu ve nerede yaptıracağımı bilmiyorum?
istenenler:
Akciğer Grafisi
Gaıta Mikroskobisi
Gaıta Kültürü
Burun ve Boğaz Kültürü.
şimdi bunları nereden alabilirm veya ssk dan alabilirmiyim. kaç para tutar?aslında evrak listeni verirlerken bakırköy ssk müdürlüğünden yaptırabilirsin dediler ama emin değilim.

yardım ederseniz memnun olurum. sağolun

kısacası portör muayenesi dediğimiz işlem için iki seçeneğin var
1- hastanelerin enfeksiyon yada dahiliye bölünleri
2- halk sağlıgı laboratuvarları

sağolasın abicim:rendeer:
aslında ben yağ yaktıklarını bilmiyordum hondaların. geçen bakırköyde bi tane kurye gördüm, cbf150 vardı, egzostan pancar motoru gibi mavi duman atıyordu.
kısacası portör muayenesi dediğimiz işlem için iki seçeneğin var
1- hastanelerin enfeksiyon yada dahiliye bölünleri
2- halk sağlıgı laboratuvarları

sağol abicim, çözdüm sorunu. tekrardan sağolasın:rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar