Gayserili ağbilerimiz de öyle düşünmüşler zaten.Haa, ben yerli-milli diye marka çıkaracak olsam son yıllarda azmış olan milliyetçiliğe oynayıp turpar ismi koyardım, tutar.![]()
sırf adı bile almamama yeter. alerjim var.Gayserili ağbilerimiz de öyle düşünmüşler zaten.
![]()
valla reis ben de ucuz diye aldım yerli malı olduğunu bilmiyordum eğer bilseydim almazdım zatenyerli-milli diye geçinen bir marka galiba. castrol, motul, liquimolly gibi markaların dev arge bütçelerin yanında biz yaptık oldu diyen markaya ne kadar güvenilir ki?
Haa, ben yerli-milli diye marka çıkaracak olsam son yıllarda azmış olan milliyetçiliğe oynayıp turpar ismi koyardım, tutar.![]()
Yerli malı olmasında sıkıntı yok. Sıkıntı antin kuntin isim koyup oltalamalarında.valla reis ben de ucuz diye aldım yerli malı olduğunu bilmiyordum eğer bilseydim almazdım zaten![]()
Evet, yerli malı olmsında sorun yok ama yerli-milli diye son zamanlarda yükselen türkçülük akımlarını çağrıştıran isim koymak bu mevzuları ticarete alet etmek deme oluyor buna gıcığım, nasıl ki din tüccarlarına kızıyorsam buna da kızarım.Yerli malı olmasında sıkıntı yok. Sıkıntı antin kuntin isim koyup oltalamalarında.
Ben de beş yıldır yerli ve milli ve de hesaplı Lubex yağı kullanıyorum mesela.![]()
Abi Tulpar kötü bir isim değil, Türk mitolojisinde kanatlı at, bir nevi Pegasus. İsim öyle ırkçılık da kokmuyor.Evet, yerli malı olmsında sorun yok ama yerli-milli diye son zamanlarda yükselen türkçülük akımlarını çağrıştıran isim koymak bu mevzuları ticarete alet etmek deme oluyor buna gıcığım, nasıl ki din tüccarlarına kızıyorsam buna da kızarım.
Türkçe isimlere alerjisi varmış, kendisi öyle söylüyor.Abi Tulpar kötü bir isim değil, Türk mitolojisinde kanatlı at, bir nevi Pegasus. İsim öyle ırkçılık da kokmuyor.
Yok, iyi tanırım, öyle biri değil.Türkçe isimlere alerjisi varmış, kendisi öyle söylüyor.
Kendisini tanımam üstteki kendi yorumundan dolayı yazdım. Marka nın ürünü kötüdür yada servis garanti durumları kötüdür ki çoğu yerli marka o şekilde. Bende bir çoğunu almam ama ideolojik nedenlerle isme takılıp karşı çıkmak doğru değil. Bir çok yabancı markanın da alakasız yada abuk sabuk isimleri olabiliyor orada kimse manasına bakmıyor. Ayrıca kimse isminde tulpar v.s yazıyor diyede yağ almaz.Yok, iyi tanırım, öyle biri değil.
isim kötü diye değil de ticarete dökülmesine gıcık oldum.Abi Tulpar kötü bir isim değil, Türk mitolojisinde kanatlı at, bir nevi Pegasus. İsim öyle ırkçılık da kokmuyor.