doill marka motor yağı

ilk defa boyle bi markanın ürününü aldım kullanan var mı
-tulpar racer 10w-40 4t

tofas ta kullanan çok var. ben de kendi tempra aracıma koydum ilk defa. 2000 km kadar yol yaptım şuanlık sorun yok.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
yerli-milli diye geçinen bir marka galiba. castrol, motul, liquimolly gibi markaların dev arge bütçelerin yanında biz yaptık oldu diyen markaya ne kadar güvenilir ki?
Haa, ben yerli-milli diye marka çıkaracak olsam son yıllarda azmış olan milliyetçiliğe oynayıp turpar ismi koyardım, tutar. :)

Son düzenleme:
Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Haa, ben yerli-milli diye marka çıkaracak olsam son yıllarda azmış olan milliyetçiliğe oynayıp turpar ismi koyardım, tutar. :)
Gayserili ağbilerimiz de öyle düşünmüşler zaten.
tulpar.jpg

yerli-milli diye geçinen bir marka galiba. castrol, motul, liquimolly gibi markaların dev arge bütçelerin yanında biz yaptık oldu diyen markaya ne kadar güvenilir ki?
valla reis ben de ucuz diye aldım yerli malı olduğunu bilmiyordum eğer bilseydim almazdım zaten 🕷️

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
valla reis ben de ucuz diye aldım yerli malı olduğunu bilmiyordum eğer bilseydim almazdım zaten 🕷️
Yerli malı olmasında sıkıntı yok. Sıkıntı antin kuntin isim koyup oltalamalarında.
Ben de beş yıldır yerli ve milli ve de hesaplı Lubex yağı kullanıyorum mesela. 🥱

Motosikleti
Yerli malı olmasında sıkıntı yok. Sıkıntı antin kuntin isim koyup oltalamalarında.
Ben de beş yıldır yerli ve milli ve de hesaplı Lubex yağı kullanıyorum mesela. 🥱
Evet, yerli malı olmsında sorun yok ama yerli-milli diye son zamanlarda yükselen türkçülük akımlarını çağrıştıran isim koymak bu mevzuları ticarete alet etmek deme oluyor buna gıcığım, nasıl ki din tüccarlarına kızıyorsam buna da kızarım.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Evet, yerli malı olmsında sorun yok ama yerli-milli diye son zamanlarda yükselen türkçülük akımlarını çağrıştıran isim koymak bu mevzuları ticarete alet etmek deme oluyor buna gıcığım, nasıl ki din tüccarlarına kızıyorsam buna da kızarım.
Abi Tulpar kötü bir isim değil, Türk mitolojisinde kanatlı at, bir nevi Pegasus. İsim öyle ırkçılık da kokmuyor.

Yok, iyi tanırım, öyle biri değil.
Kendisini tanımam üstteki kendi yorumundan dolayı yazdım. Marka nın ürünü kötüdür yada servis garanti durumları kötüdür ki çoğu yerli marka o şekilde. Bende bir çoğunu almam ama ideolojik nedenlerle isme takılıp karşı çıkmak doğru değil. Bir çok yabancı markanın da alakasız yada abuk sabuk isimleri olabiliyor orada kimse manasına bakmıyor. Ayrıca kimse isminde tulpar v.s yazıyor diyede yağ almaz.

Mineral yağ kullanma taraftarı değilim. En azından yarı sentetik ve gerekli sertifikaları karşılaması gerekir. Motor yağı tasarruf edilecek bir şey değildir.

Motosikleti
Abi Tulpar kötü bir isim değil, Türk mitolojisinde kanatlı at, bir nevi Pegasus. İsim öyle ırkçılık da kokmuyor.
isim kötü diye değil de ticarete dökülmesine gıcık oldum.
Yerli milli gazı ver bir de üstüne mitolojik bir isim koyalım da saftirik milliyetçileri kandırırız demişler gibi. Din tüccarlığından farkı yok.

Yani dandik bir ticari ürüne bu ismin konmasına gıcık oldum.
Kendini bağımsız test ve analiz sonuçları ile kanıtlamış, mesela biz motul'dan castrol'dan en iyisini yaptık bakın uluslararası bağımsız kurumların analiz sonuçları, en bi süper sentetik yağı yaptık hem koruyor hem çevreye zarar vermiyor diye çıkıp yeni bir icat yapmış olsalar tamam ama ortada kalite adına malzeme yokken gıcık oldum.

Yine bu mitolojil isimlerin sanat eserlerinde kalması oralarda yayılmasını tercih ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar