Doğu ve Güneydoğu'da çocuklara motosiklet eğitimi

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Türkiye Motosiklet Federasyonu, Doğu ve Güneydoğu'da, yaşları 5-15 arasında olan çocuklara motosiklet eğitimi veriyor.

Hakkarili çocuklar, Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından Aşağı Merzan Mahallesi’ndeki toprak sahada düzenlediği motosiklet eğitimine büyük ilgi gösterdi.

Motosiklet eğitimine katılanlar arasında Hakkari Valisi Muammer Türker’in Ankara’da bir lisede okuyan oğlu Enes Türker de vardı. Vali Türker, toprak sahada motosiklet turu atan kendi çocuğu ve diğer çocukları ilgiyle izledi. Hayatlarında ilk kez motosikletle tur attıklarını söyleyen Hakkarili çocuklar, böyle bir uygulamayı Hakkari’de başlatan yetkililere teşekkür etti.

Motosiklet Federasyonu’nun görevlendirdiği iki eğitmen nezaretinde toprak sahada tur atan çocuklar, birbirleriyle yarışmanın sevincini yaşadı.

Motosiklet Eğitmeni Vehbi Ulusan, Federasyon tarafından yaşları 5-15 arası değişen ve motosiklet yarışlarına meraklı gençlerin yeteneklerini ölçmek için ilk motor eğitimini Hakkari ilinde başlattıklarını söyledi. Ulusan şöyle konuştu:

"Buradaki amaç, hem çocuklara motosiklet eğitimini vermek. Bu arada motosiklette başarılı olan yetenekli çocukları da tespit ederek Motosiklet federasyonuna bildiriyoruz. Hakkarili çocuklarla 15 gün boyunca bu eğitimimiz devam edecektir. Hakkari’den sonra bu eğitimimizi diğer Doğu illerinde sürdüreceğiz."

Hakkari Gençlik ve Spor il Müdürü Sadi Akdağ ise, Türkiye Motosiklet Federasyonunun ilk kez Hakkarili çocuklar için düzenlediği motosiklet eğitimine çocukların büyük ilgi gösterdiğini, bu uygulamaya Hakkari Valiliği ve belediyenin de destek verdiğini söyledi.

Kaynak: Radikal (dha)

Ekli dosyalar

• hakkarimotosiklet.jpg
    hakkarimotosiklet.jpg
    24.7 KB · Görüntüleme: 3,736
çok güzel ya hepsine pocket bike vermişler,kask yok ama olsun o kadar :)

böyle şeyler duydukça gördükçe mutlu oluyorum... bilinçleniyorlar ve ilerde bu onlara artı saylayacak... ağaç yaş ken eğilir....

Gerçekten güzel uygulama, ama yapmak istediğimiz güzel şeyleri de elimize yüzümüze bulaştırmada üstümüze yok.

Üstelik eğitim gibi bir olayda dirseklik ve dizlik olmamasını bir yere kadar anlarız ama bu çocuklara kask taktırmak bu aşamaya kadar gelmişken çok mu zor?

Bunlara kask da temin edilse, çocuklar motosiklet ile kaskı ayrılamaz bir bütün olarak görerek olaya girmiş olacaklar.

Şimdi sadece motosiklete hevesleniyorlar, hani eğitim kısmı? Korumalı kıyafetler veya en azından mutlaka kask da eğitim içinde olmamalı mı?

Ayrıca, eğitim sırasında düşen bir çocuk başını yere vursa ne olacak?

Sonra da benim gibi konuşan bir adam için "yok kardeşim, bizde yapılan herşeye çamur atılır işte böyle" derler.

''Hakkarili çocuklarla 15 gün boyunca bu eğitimimiz devam edecektir. Hakkari’den sonra bu eğitimimizi diğer Doğu illerinde sürdüreceğiz."
bütün iç anadolu ege marmara akdeniz karadeniz çocukları biliyor çünkü motosiklet kullanmayı ...hepsi zengin hepsinin pocket bike'ı var.

polisin vatandaşa 20 TL lik kask dağıtmasından daha faydalı bir uygulama.

kask ve dizlik şart mış atlamışlar. umarım bir sonrakine hazır ederler. butaraflarda da yapılsa harika olur.

Faydalı bir eğitim. Artık seyir halindeyken de taş atma yeteneği geliştirebilirler.

Amaç, çocuklara motosiklet eğitimi vermek ve yetenekli olanları tespit etmekmiş. :farao: Amaaaan, yemeyin bizi.

Belkide hem karşıyaka hem de galatasaray taraftarıdır, hepsinin renklerini bir arada taşıyordur.

Faydalı bir eğitim. Artık seyir halindeyken de taş atma yeteneği geliştirebilirler.

Objektife bakan çocuğun sol bileğine bak bakalım hangi renkleri görüyorsun...

üzülerek katılıyorum :pr:

Ben baktigimda, Selçuklu Devletinin bayrak renklerini, Osmanli Imparatorlugunun sancak ve tug renklerini gôrüyorum.

Aşırı bi optimistlikle bakıyorsun.

**kurubuz abi

Buradan örümcek adama benziyor yada bir bileklik sanırım, art niyet aramak yersiz.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Nasil bakarsan,öyle gôrürsûn demis birileri.:bounce:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar