Dostum şöyle hemen sana durumu açıklayayım. Yavaşlamak istediğin zaman debriyajı sıkmıyorsun(Panik frenden bahsetmiyorum) durmak istediğin kadar frene basıyorsun, motorun kompresyonda olduğu için frenlemene yardım edecek şekilde motor freni da yapacaksın aynı zamanda, ve devir düştüğünde artık motorun direnç göstermeye başladığı an(motor ileri doğru atılma hareketlerinde bulunduğu an) debriyajı sıkıyorsun, basmana bile gerek yok üstüne koyman yeter, şık diye geçiyor alt vitese hafif gazla destekliyorsun(tam elini debriyajdan çekerken). Aynı işlemi bi alt viteste de uyguluyorsun.
Vites yükseltmeye gelince, Devrin yükseldi, vites artırmak istiyorsun. Ozaman seri bir şekilde gazı tamamen kapatıyorsun, vitesi yükseltiyorsun, fakat bu kadar değil, devir farkı olacağından motorun rölanti devrinden üst devire çıkmak için direnç gösterecek ve kompresyona girecek. Bu da bi nevi dengeni bozabilir, kısa süreli tork kaybına uğratabilir. O yüzden hafif gaz vererek (gaz verili vaziyette AMAN Çok açık değil) debriyajdan elini çekiyorsun.