- Konu Yazar
Merhabalar arkadaşlar.. Henüz 1 senelik motor kullanıcısıyım. İlk motorum Honda Fizy 125 ti. Sıfır aldım ve rodajını ben yaptım. Daha önce rodajla ilgili hiç bir bilgim yoktu. İlk 1000 km de hiç zorlama dendi bana ve zorlamadım. Fakat bu şekilde rodajlamam sonucu motorum sağır kaldı. 90a zor ulaşıyordu. Her neyse sonra ehliyetimi aldım ve bu motorumu satıp Honda Cbr 125 aldım. Bunu da sıfır aldım. Diğer motorum sağır kaldığı içinde bu motorumu 250km sonra düşük vites yüksek devirle kullanmaya başladım. İyi mi yaptım kötü mü yaptım bilemedim ama yani kısacası bağırta bağırta açtım. Çevremde de motor kullananlar var ve bu motorun basmadan açılmayacağını belirtti. Bende diğer motorum da sıkıntı yaşadığım için 250km sonra çok 10.000-11.000 devirler de attım viteslerini. Şimdi iste motorum 1200km. Lakin 6. viteste 9.000 devri geçmiyor ve yaptığım maksimum hız 125. Acaba motorum yine mi sağır kaldı , basacak rüzgarsız yol mu bulamıyorum yada motorum hala tam açılmadı mı. Sorun ne anlayamadım. Çoğu Cbr 125 ler 130-140 km/h yapabilirken benim ki neden 125te kaldı ? Çok bastığım için mi bu sıkıntı oldu ? Düzelir mi ? Birkaç gün içinde 1000 bakımına götüreceğim. O aşamadan sonra bi hızlanma olurmu ? Yorumlarınızı , düşüncelerinizi beklemekteyim. Sağlıcakla kalın..