Doğru mu yaptım bilemedim ...

Merhabalar arkadaşlar.. Henüz 1 senelik motor kullanıcısıyım. İlk motorum Honda Fizy 125 ti. Sıfır aldım ve rodajını ben yaptım. Daha önce rodajla ilgili hiç bir bilgim yoktu. İlk 1000 km de hiç zorlama dendi bana ve zorlamadım. Fakat bu şekilde rodajlamam sonucu motorum sağır kaldı. 90a zor ulaşıyordu. Her neyse sonra ehliyetimi aldım ve bu motorumu satıp Honda Cbr 125 aldım. Bunu da sıfır aldım. Diğer motorum sağır kaldığı içinde bu motorumu 250km sonra düşük vites yüksek devirle kullanmaya başladım. İyi mi yaptım kötü mü yaptım bilemedim ama yani kısacası bağırta bağırta açtım. Çevremde de motor kullananlar var ve bu motorun basmadan açılmayacağını belirtti. Bende diğer motorum da sıkıntı yaşadığım için 250km sonra çok 10.000-11.000 devirler de attım viteslerini. Şimdi iste motorum 1200km. Lakin 6. viteste 9.000 devri geçmiyor ve yaptığım maksimum hız 125. Acaba motorum yine mi sağır kaldı , basacak rüzgarsız yol mu bulamıyorum yada motorum hala tam açılmadı mı. Sorun ne anlayamadım. Çoğu Cbr 125 ler 130-140 km/h yapabilirken benim ki neden 125te kaldı ? Çok bastığım için mi bu sıkıntı oldu ? Düzelir mi ? Birkaç gün içinde 1000 bakımına götüreceğim. O aşamadan sonra bi hızlanma olurmu ? Yorumlarınızı , düşüncelerinizi beklemekteyim. Sağlıcakla kalın..

cbr125'in düz yolda eğimden faydalanmadan 130-140 km/h süratlere çıkabileceğinden emin misin ?

130-140km/s saat hızlara çıkabilmen ancak şöyle olur, yokuş aşağı rüzgar arkanda ise, düz yolda bu hızları görmen imkansız.

Dediğim gibi düz yolda 2 kişi 125 km hıza ulaştım. Ozaman 130-140 basan arkadaşlarda dediğiniz gibi yokuş aşağı falan basmışlardır.

90 a ulaşan Honda Fizy 125 sağır mı kalmıştır? sağır olmayanlar kaça ulaşıyor, bilgim yok o yüzden soruyorum.
rodajı bağırta bağırta yapmamak gerekir, aşınmış bir motor bloğundansa sağır motor daha iyidir, geçmiş olsun

90 a ulaşan Honda Fizy 125 sağır mı kalmıştır? sağır olmayanlar kaça ulaşıyor, bilgim yok o yüzden soruyorum.
rodajı bağırta bağırta yapmamak gerekir, aşınmış bir motor bloğundansa sağır motor daha iyidir, geçmiş olsun

Başka bir arkadaşımda vardı Honda Fizy 100ü görüyordu. Valla bilemeyeceğim motorumda şimdilik bi sıkıntı yok çok çabuk hızlanabiliyor gayette memnunum. Bi işte maksimum hız konusu kafama takılmıştı onuda çözdük sanırım.

Ose

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhabalar arkadaşlar.. Henüz 1 senelik motor kullanıcısıyım. İlk motorum Honda Fizy 125 ti. Sıfır aldım ve rodajını ben yaptım. Daha önce rodajla ilgili hiç bir bilgim yoktu. İlk 1000 km de hiç zorlama dendi bana ve zorlamadım. Fakat bu şekilde rodajlamam sonucu motorum sağır kaldı. 90a zor ulaşıyordu. Her neyse sonra ehliyetimi aldım ve bu motorumu satıp Honda Cbr 125 aldım. Bunu da sıfır aldım. Diğer motorum sağır kaldığı içinde bu motorumu 250km sonra düşük vites yüksek devirle kullanmaya başladım. İyi mi yaptım kötü mü yaptım bilemedim ama yani kısacası bağırta bağırta açtım. Çevremde de motor kullananlar var ve bu motorun basmadan açılmayacağını belirtti. Bende diğer motorum da sıkıntı yaşadığım için 250km sonra çok 10.000-11.000 devirler de attım viteslerini. Şimdi iste motorum 1200km. Lakin 6. viteste 9.000 devri geçmiyor ve yaptığım maksimum hız 125. Acaba motorum yine mi sağır kaldı , basacak rüzgarsız yol mu bulamıyorum yada motorum hala tam açılmadı mı. Sorun ne anlayamadım. Çoğu Cbr 125 ler 130-140 km/h yapabilirken benim ki neden 125te kaldı ? Çok bastığım için mi bu sıkıntı oldu ? Düzelir mi ? Birkaç gün içinde 1000 bakımına götüreceğim. O aşamadan sonra bi hızlanma olurmu ? Yorumlarınızı , düşüncelerinizi beklemekteyim. Sağlıcakla kalın..

Dostum bende 0km mondial 100mfh aldım rodaj konusu kafamı çok karıştırdı ilk 50km ye kadar dediklerini yaptım motor üzülüyordu sanki bi şekilde his ediyorsun 50kmden sonra basmaya başladım rahatlıkla 80km hıza kadar geliyorum sonra kesiyorum gazı arada 70-80 yapıyorum sürekli değil !! Şuan motorum daha 125kmde :) 500km bakımından sonra hedefin 110-120 tabi bi kaç ek parçada takacam. Kalkışta kimseyi tanımıyorum ... Rodaj konusuna gelince BENCE ne çok zorlayacaksın nede yavaş gideceksin motoru zorlayacaksın ama yormayacaksın yeğen Ramiz Dayı gibi his ettim kendimi :D

Hızlı olduğu söylenen motor ile, gitmeyen motor aynı yolda yanyana sürülmediği sürece bütün iddialar boş oluyor malesef. Sırf birilerinin şu kadar yapıyor (o da 10 km'lik fark) demesinden dolayı fatura CBR125'e kesilmiş, üstelik bir işe yaramadığı da görülmüş. Belki o, Fizy ile 100 km/saat yapan arkadaş motorun üzerine yatıyordu. Belki yokuş aşağı basmıştı veya arkasından rüzgar esiyordu. Emin ol 5000 km'ye geldiğinde, motorunun performans olarak usulüne uygun rodajı yapılmış aynı km'deki bir CBR'dan hiçbir farkı olmayacak. Umarım ilerde yağ yakma problemleri yaşamazsın.

Dostum bende 0km mondial 100mfh aldım rodaj konusu kafamı çok karıştırdı ilk 50km ye kadar dediklerini yaptım motor üzülüyordu sanki bi şekilde his ediyorsun 50kmden sonra basmaya başladım rahatlıkla 80km hıza kadar geliyorum sonra kesiyorum gazı arada 70-80 yapıyorum sürekli değil !! Şuan motorum daha 125kmde :) 500km bakımından sonra hedefin 110-120 tabi bi kaç ek parçada takacam. Kalkışta kimseyi tanımıyorum ...

Kardeşim mondial ve cub tarzı motor hiç kullanmadım. Yani o tip motorda rodaj için kesin bilgi veremeyeceğim. Sen yine de motoru çok aşırı zorlamamaya bak :)

Honda Fizy zaten 90'ı anca görür. Sırf max hızı düşük diye değiştirdiyseniz yazık etmişsiniz. Tabi vitesliye heves ettiyseniz ve kullanım amacınız değiştiyse o ayrı. Ben de 8 aydır fizy kullanıyorum bu aralar şeytan dürtüyo bi tane de vitesli al diye.

Hızlı olduğu söylenen motor ile, gitmeyen motor aynı yolda yanyana sürülmediği sürece bütün iddialar boş oluyor malesef. Sırf birilerinin şu kadar yapıyor (o da 10 km'lik fark) demesinden dolayı fatura CBR125'e kesilmiş, üstelik bir işe yaramadığı da görülmüş. Belki o, Fizy ile 100 km/saat yapan arkadaş motorun üzerine yatıyordu. Belki yokuş aşağı basmıştı veya arkasından rüzgar esiyordu. Emin ol 5000 km'ye geldiğinde, motorunun performans olarak usulüne uygun rodajı yapılmış aynı km'deki bir CBR'dan hiçbir farkı olmayacak. Umarım ilerde yağ yakma problemleri yaşamazsın.

Dediğinize göre usulüne göre rodajı yapılmıştan bi farkı olmayacak. Yani motoru bu şekilde açmam ileride bana bi sıkıntı yaşatır mı ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:17 ----------

Honda Fizy zaten 90'ı anca görür. Sırf max hızı düşük diye değiştirdiyseniz yazık etmişsiniz. Tabi vitesliye heves ettiyseniz ve kullanım amacını değiştiyse o ayrı. Ben de 8 aydır fizy kullanıyorum bu aralar şeytan dürtüyo bi tane de vitesli al diye.

Emin olun vitesli motor kullanmaya başlayınca Fizy de motor muymuş diyeceksiniz. Ben zaten ehliyeti alana kadar ve motor sürmeye alışana kadar Fizy i tercih ettim. Acemiliğimi attım ehliyetimi aldım ve CBR ıma kavuştum. Şimdilik mutluyuz :D

1.000 km'yi geçtin diye hemen son hıza ulaşacağını bekleme dostum , en az 3-4 bin geçmen lazım , sonra hızı yavas yavas yükselecek. Paniklenecek bir durum yok rahat ol :wiinkk:

CBR 125 140'i geçmez deyenlere istinaden ;standart CBR 125 rampa aşağı 160 km hıza kadar görebiliyor , kanıt : eski MT kullanıcısı istburak'ın kaza yaptığı CBR 125 ( eski MT'ciler bilir )

1.000 km'yi geçtin diye hemen son hıza ulaşacağını bekleme dostum , en az 3-4 bin geçmen lazım , sonra hızı yavas yavas yükselecek. Paniklenecek bir durum yok rahat ol :wiinkk:

CBR 125 140'i geçmez deyenlere istinaden ;standart CBR 125 rampa aşağı 160 km hıza kadar görebiliyor , kanıt : eski MT kullanıcısı istburak'ın kaza yaptığı CBR 125 ( eski MT'ciler bilir )

125cc bi motor için 160 falan okadarına gerek yok ki o hız erişebileceğini zannetmiyorum. Youtube da falan maksimum 151 km hıza ulaştığını gördüm. Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemeyeceğim.

cbr 250r 230 falan yapar o zaman yokuş aşağı

kardeş yapacagı son hız budur 6.vites motor rahat gitsin diye yapılmıştır yani hızı filan gayet normal 130 140 arkadaşların dedigi gibi yokuş aşşağı bende yokuş aşşağı 140 gördüm düz yolda 120 125 en fazla bu yani daha fazlasını bekleme

---------- Post added at 14:09 ---------- Previous post was at 14:06 ----------

ha bazı arkadaşlar 160 filan gördü kanıtı war demişler filan doğrudur yapabılır ama bazı modifikasyonlarla mümkün mesela cg diye tabir ettiğimiz motorlar 190 bilehttp://www.youtube.com/watch?v=kTNgMr6_wrk yapıyor inanmayanlar war honda cb 500 ile kapışıyor videosunuda atayım

kardeş yapacagı son hız budur 6.vites motor rahat gitsin diye yapılmıştır yani hızı filan gayet normal 130 140 arkadaşların dedigi gibi yokuş aşşağı bende yokuş aşşağı 140 gördüm düz yolda 120 125 en fazla bu yani daha fazlasını bekleme

---------- Post added at 14:09 ---------- Previous post was at 14:06 ----------

ha bazı arkadaşlar 160 filan gördü kanıtı war demişler filan doğrudur yapabılır ama bazı modifikasyonlarla mümkün mesela cg diye tabir ettiğimiz motorlar 190 bilehttp://www.youtube.com/watch?v=kTNgMr6_wrk yapıyor inanmayanlar war honda cb 500 ile kapışıyor videosunuda atayım

Bilgilendirmen için teşekkürler :)

İlk motorum CBR 125 idi. Yokuş aşağı ve rüzgarın arkama almamla 140 km/s hızı gördüm. Ama düz yolda olmuyor. Ancak modifikasyonlarla daha yüksek süratlara çıkılabilinir ama gerek yok. CBR 125 benim için mükemmel bir makina, değerini bilmek lazım, sattığıma bin pişmanım.

pazar günü rüzgarsız havada, düz yolda 134 gördüm anlık olarak. Dönüş yolunda rüzgar vardı 110 u gecemedim pek :king:

Honda Fizy zaten 90'ı anca görür. Sırf max hızı düşük diye değiştirdiyseniz yazık etmişsiniz. Tabi vitesliye heves ettiyseniz ve kullanım amacınız değiştiyse o ayrı. Ben de 8 aydır fizy kullanıyorum bu aralar şeytan dürtüyo bi tane de vitesli al diye.
fizy hani şu ön arka kampana freni olan değilmiydi. Abicim 100 km sürat ile o motor nasıl duracak? sağır kalması iyidir iyi. tabi sağır kaldıysa..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar