Doğada Barınak Yapımı.

Motosikleti
750x
Barınak, yağmurdan, rüzgârdan ve güneşten korunup dinlenebilmeniz, uyuyabilmeniz ve hayatta kalmanız için son derece önemlidir. Ne kadar iyi bir barınak yaparsanız, o kadar çok rahat eder, o kadar çok dinlenirsiniz. Dinlenebilmek, mantıklı ve sağlıklı karar vermenizi sağlar; ruhsal ve bedensel sağlığınız için büyük önem taşır. En kolay ve çabuk yapabileceğiniz barınak türü, yaslanmak barınaklardır. Ayrıca bu tür barınakların çoğu araziye de uygundur. Barınağı, korunaklı, güvenli ve düzgün bir alana, rüzgâr yönünü dikkate alarak yapmalısınız. Barınak yapımı, tamamen elinizdeki malzemelere bağlıdır. Eğer bir muşamba ya da naylon bir örtünüz varsa, bu malzemeyi dam yapmak için kullanabilirsiniz. Aksi halde eldeki malzemeleri duruma göre kullanmanız gerekecektir.

1.Yaslanmak bir barınak yapmak için, kolon olarak kullanacağınız uzun bir sopa kesin. Uzunluğunu ayarlarken kendi uzanabildiğiniz mesafeden 60 santim kadar fazlasını kesin. Kolon için mümkün olduğunca düzgün bir sopa bulmaya gayret edin. Bıçağınızla sopanın üzerindeki dal ve dikenleri temizleyin. Sert rüzgârlara dayanmayacağı için kuru odun kullanmayın.
90665260.jpg

By sinanaksu at 2011-08-22
2.Yaklaşık göğüs yüksekliğinde, iki tane "y" şeklinde destek kesin. Bu destekleri yere gömeceğiniz için, 30 cm daha uzun kesmeyi unutmayın.
50539175.jpg

3. Ağır bir taş kullanarak destekleri yeterince sağlamlaşana kadar yere çakın. Aralarındaki mesafe kolon olarak kullanacağınız sopanın uzunluğundan 60 cm kadar kısa olmalıdır.
97723459.jpg

4.Kolonu destek sopalarının üzerine yatırın. Bu sopa mümkün olduğunca hafif olmalı, ancak damın ağırlığını da taşıyabilmelidir.
51019143.jpg

5.Eşit uzunlukta, sağlam sopalar kesin ve yaklaşık 45 derecelik açıyla kolona yaslayın. Bu açı yağmur suyunun damdan akıp gitmesini sağlayacaktır. Sopaları yaklaşık 20 cm'lik aralıklarla kolona yaslayın. Kolonun üzerinden yaklaşık 10 cm taşmaları gerekir.
46989119.jpg

6.Bol yapraklı ve kalınca dallar kesin. Dallan örülmüş gibi sıkılaşana kadar sopaların altından ve üstünden geçirin. Uzunca bir dalı kolonun etrafına sarararak onu da emniyete alın.
34160527.jpg

7.Dal örgüsünü iyice sıkılaştırın. Mümkün olduğunca uzun dallar kullanarak çatı örtüsünün daha sağlam olmasını ve daha uzun süre yaş kalmasını sağlayabilirsiniz.
18473720.jpg

8.Bulduğunuz bütün malzemeleri kullanarak çatı örtüsünü mümkün olduğunca sıkılaştırın. Bazı dallar diğerlerinden daha çabuk kuruyacağı için, birkaç gün içinde yenilenmeleri gerekir. Yeni dallan diğerlerinin üzerinden örerseniz çatıda katmanlar oluşmasını sağlayabilirsiniz. Büyük yapraklar daha çabuk yırtıldıkları ve kurudukları için, küçük yapraklı ağaçları kullanmak daha avantajlıdır.
13887167.jpg

9.Barınak tamamlandıktan sonra da üzerinde çalışmanız gerekebilir. Örneğin kenarları kayalarla destekleyerek sert rüzgârlara dayanmasını sağlayabilir ya da yan duvarlar inşa edebilirsiniz. Kamp ateşini barınağın önüne yakın. Ancak ateşin barınağın damına sıçramasını engellemeye özen gösterin. Kurudukça çatı örtüsünü destekleyin.

çok iyi bir gün kamp yapmayı düşünüyordum zaten lazım olacak :)

Hakkaten ben de tam çadır ne güne duruyor diyecektim :)

Rüzgar ve güneşten öte önemli bir şey var o da doğada binbir çeşidi bulunan börtü,böcek,akrep,yılan,kertenkele,kene,solucan,karınca gibi canlılar.O yüzden insan faktörünün zarar veremeyeceği yerlerde her yeri kapalı bir çadır çok daha pratik...

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Evet çadıra börtü, böcek giremiyor ama hava da giremiyor, en azından 30 liralık olanlara. Güneş doğduğunda çadırlık halini bırakıp saunalık olmaya başlıyor. :)

Güzel paylaşım, öğle sıcağında altında serin serin yatılır. :cat:

Motosikleti
750x
Evet çadıra börtü, böcek giremiyor ama hava da giremiyor, en azından 30 liralık olanlara. Güneş doğduğunda çadırlık halini bırakıp saunalık olmaya başlıyor. :)

Güzel paylaşım, öğle sıcağında altında serin serin yatılır. :cat:

Hay ağzını öpeyim mecazi anlamda bıyıklı abim.

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Bıyıklarım batar kardeşim, mecazi tabi! :)

Rica ederim.. ;)

Kocaeli İl Temsilcisi
böyle şeyleri acayip severim , doğayı tabiatı, ormanı börtü böceği :)

cocukluğumdan beridir içimde 2 şey vardı ilkini gerçekleştirdim ( kendi arabamı yapmak ) :)

ve 2 ciside uygun bir ağacın tepesine küçük bir villa kondurup dünya işlerinden tüyüp o ağaçtaki küçük ama içinde bir gaz lambası olan teknolojiden yoksun pilli bir radyo , içinde küçük bir masa ve uzanıp yatmak için senin barınak usulü ağaçlardan yapılma bir yatak,

hatta küçük bir teras ve inip çıkmak için merdiven olmadı mekanik asansör sistemi :)

bizim buralarda oldukça müsait ve bu tarz bir yapıya müsade eden ormanlar mevcut ama onada zaman gelecek inşallah,

oraya gittiğimde telimi kapatıp kendimle başbaşa kalmak :)

of ülem offfff bi barınak dediniz beni nerlere götürdünüz şimdi :)

Uploaded with ImageShack.us

Kocaeli İl Temsilcisi
İrfanım sağlam bi rüzgarda uçmayasın? :)

:cherry: biraz mühendislik hesaplama şart yani barınak dediysem azıcık abartırız canım sıkıntı yok , hiç olmazsa temeli sağlam bir ağaç seçilir , demirinden çimentosundan çalınmamış bir ağaç :cherry::queen:

nası olsa bedave :)

belediye geliyormuş tabi ormana .... bilader bu ağaç 2 . kata kadar yapma izni var sen ne ayaksın taaaa 5 ci kata dikmişsin inşaatı:p

hatta evin içindeki tuvalete duş olayının çözümüne kadar canlandırıyorum hayalimde . :cherry: yav irfan olurmu deyip içine etmeyin hayallerimin işte , hayal ediyoruz burda dadını çıkartalım neden olmasın :cherry:

tarzan gibin yaşarız gıcırtılar sallantılar arasında deprem korkusundan muaf , yaşam sitresinden uzaklaşırız fenamı olur yani :)

yeminle söylüyorum bu içimdeki azimle kapımın önünde uygun ağaç olsa tepesine yalancı villayı kondururum :)

lakin ev sahabısı düşünmemiş dike dika zakkum dikmiş :)

yani bakınız bursalı hemşerim de benim gibi yapmış demekki tek arıza ben değilmişim oh beeeee :)

http://www.bursagercek.com.tr/haber...agac-tepesinde-yaptigi-evde-yasiyor-7109.html

Son düzenleme:
ırfanım böyle giderse yakında ağaç kalmayacak...

yeni toplu konut projeleleri için mi , birkaç kendini bilmez mi , başka siyasi sebepler mi bilmem ama İstanbulda kalan 3 -5 ağaca da göz dikmiş soysuzlar....

korkarım ki Sinan'ın taktiğini uygulamak için bile çalı çırpı bulamayabiliriz yakında ortalıkta...

Herkes doğayı çok sever ama arkadaşları bir gece dağın başında tek başlarına görmek isteriz..
Bakınız şekil ben :)
Yer uzaklarda bir dağın başı.
p9100194.jpg

Son düzenleme:
Kocaeli İl Temsilcisi
ırfanım böyle giderse yakında ağaç kalmayacak...

yeni toplu konut projeleleri için mi , birkaç kendini bilmez mi , başka siyasi sebepler mi bilmem ama İstanbulda kalan 3 -5 ağaca da göz dikmiş soysuzlar....

korkarım ki Sinan'ın taktiğini uygulamak için bile çalı çırpı bulamayabiliriz yakında ortalıkta...

Aynen oğuzcum canım ormanlarımızı bürokrotik kılıfa uydurup milyonluk projeler için ormanlar katledilmiyormu içim yanıyor dostum şaka bir yana ,
konu nerden nereye sarkacak sevgili sinan ağabey kusuruma bakmasın fakat acayip canım sıkılıyor ustaaaa, bu konuya ..

her taraf beton yığınına dönüyor ,nereye kadar böyle gidecek bilinmez ama belki biz görmeyeceğiz fakat sonraki nesillerin hali perişan aga ,

kimbilir belki buralar bile dolacak zamanla , hayyy anasını yavvvvv ....:salut:

---------- Post added at 00:29 ---------- Previous post was at 00:25 ----------

Herkes doğayı çok sever ama arkadaşları bir gece dağın başında tek başlarına görmek isteriz..
Bakınız şekil ben :)
Yer uzaklarda bir dağın başı.
p9100194.jpg

ah be eyübüm acayübüm, ulem böle resim çekiyon anladıkta o demliği barim ordan kaldıraydın mübarek adunda isli demlikte mis gibin çay çekti canım şimdi , hata çayın ardından ateşten yanan bir çubukla cigarayı yakıp gecenin sessizliğinde öylece düşüncelere dalmak :)

daaaaa tüfenk ne iş aga :):cherry::p

Bizim orman neyimize arkadaş. Çöp pislik atmaktan ve içine etmekten başka ne amaç için kullanabiliyoruzki.
Birileri ormanını kullanmayı sahiplenmeyi bilmezse onu kullanıcak başka birileri çıkar ve bir süre önce istediğin gibi at oynatıp bira şişelerini kayalarda patlattığın ateş yakıp bırakıp gittiğin yiyip içip bütün pisliğini etrafa yaydığın ormanına artık giremez olursun.
En derinlerinde bile insan artıklarına rastlar oldum artık. İçim parçalanıyor.

ah be eyübüm acayübüm, ulem böle resim çekiyon anladıkta o demliği barim ordan kaldıraydın mübarek adunda isli demlikte mis gibin çay çekti canım şimdi , hata çayın ardından ateşten yanan bir çubukla cigarayı yakıp gecenin sessizliğinde öylece düşüncelere dalmak

daaaaa tüfenk ne iş aga

Ah o çay varya hayatımda daha iyisini içmedim. Su çam ağaçlarının köklerinin içinden akarak geliyor yer altından ve çaya inanılmaz bir çam aroması katıyor. Anlatılır gibi değil.

Tüfek şart. Ayılar cirit atıyor :) Ateşte pişmiş tavşan etinin kokusu ayıları cezbedebilir netekim :p

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar