Dobloya Arkadan Çarptım

Iyi geceler dostlar bugün akşam saatlerinde durur hızda tamamen kendi hatamdan kango doblo cinsi bir araca sağ arka lambadan çarptım ve düştüm.Arabanin arka far kırık icindeki lambası mi tamamı mi dikkat etmedim,bende ve motorda birsey yok önemli boyutta.Aracin sahibine yarın siz masrafini söyleyin duruma göre ya nakit veririm yada sigorta için tutanak tutariz dedim.Sizce masraf ne olur ve kaç tl derse nakit vereyim kaç tl derse tutanağı tutup sigortaya yonlendireyim?

Iyi geceler dostlar bugün akşam saatlerinde durur hızda tamamen kendi hatamdan kango doblo cinsi bir araca sağ arka lambadan çarptım ve düştüm.Arabanin arka far kırık icindeki lambası mi tamamı mi dikkat etmedim,bende ve motorda birsey yok önemli boyutta.Aracin sahibine yarın siz masrafini söyleyin duruma göre ya nakit veririm yada sigorta için tutanak tutariz dedim.Sizce masraf ne olur ve kaç tl derse nakit vereyim kaç tl derse tutanağı tutup sigortaya yonlendireyim?

Ciddi mi bu ?
Adam suçlu.Siz de hiçbir şekilde polise çağırmadınız yarın elden para vermesi mi istiyorsunuz ?

Aynı ülkede mi yaşıyoruz ben anlamıyorum ya.Ben kaza yapıyorum adam bana bakmak yerine önce kontak anahtarını almayı tercih ediyor kaçarım diye.

Super Moderator
Ciddi mi bu ?
Adam suçlu.Siz de hiçbir şekilde polise çağırmadınız yarın elden para vermesi mi istiyorsunuz ?

Aynı ülkede mi yaşıyoruz ben anlamıyorum ya.Ben kaza yapıyorum adam bana bakmak yerine önce kontak anahtarını almayı tercih ediyor kaçarım diye.

Tamamen kendi hatam diye belirtmiş arkadaş?

Ciddi mi bu ?

Olayı yanlış anlamışsınız, kaza yapan arkadaş, araca motoruyla vuruyor ve sonrasında olay gerçekleşiyor.

Ciddi mi bu ?

Adam tamamen benim hatamdan demiş.

Doblo'nun parçalarının çok pahalı olduğunu düşünmüyorum.Çıksa maksimum ki o da maksimum 150-200 TL çıkar.Sigortayı hiç bulaştırma.

Arkadan çarpan suçludur kuralı geçerli olur heralde. Doblo tarzı araçların araç caddy falan değilse arka stopun teki en fazla 100-200 tl arası olur. En sağlıklısı servisi arayıp sormak olur. Tutanak tutulursa da adam parayı sigortadan alır. Yansanayi stopu takar. Parayı da cepler. Kısaca yetkili servisine sorun.

Hata tamamen bende yüzde yüz.Mantiken arka far için ne kadar odeyeyim yada sigorta için tutanak tutun imzalayayim deyim Not motosiklet değerli birsey değil sigortası 350 tl çıktı bu yıl.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ciddi mi bu ?

Babam hatası sonucu motor çarptı sadece camı kırılmış motorun çok da değil 250 tl masraf var demişler babam da adres vermiş ödemiş çocuklara,

Kimseyi de mağdur etmeye gerek yok bize çok yaptılar biz yapmadık şükür kimseye

Adam tamamen benim hatamdan demiş.

Doblo'nun parçalarının çok pahalı olduğunu düşünmüyorum.Çıksa maksimum ki o da maksimum 150-200 TL çıkar.Sigortayı hiç bulaştırma.

Geceleri şu ekleri atlıyorum ben galiba.Pardon :)

Babam hatası sonucu motor çarptı sadece camı kırılmış motorun çok da değil 250 tl masraf var demişler babam da adres vermiş ödemiş çocuklara,

Kimseyi de mağdur etmeye gerek yok bize çok yaptılar biz yapmadık şükür kimseye

Hocam ben masrafa takıldım yanı sigorta 350 tl şimdi masraf 250 olsa biraz fazla sigorta odesin sanmıyorum ki seneye 250 tl artsın ama 150 olsa eh odeyelim

2014 model doblom vardı sağ arka stopu 80 tl ye almıştım kendim değişmiştim 2015 yılındaki fiyatı buydu.. eski kasa ise daha ucuz olması lazım..

Modeli biliyorsan ara servisini parça ve değişim ücretini sor adama ver kapansın mevzu geçmiş olsun

Yahu benim aklım almıyor, motosiklet kaza ne şekilde yaparsa yapsın mutlaka motorcuyu haklı bulan zihniyeti aklım almıyor.

Bu vergiler de hak size, hor görülmeniz de, trafikte adam sayılmamanız da. Nolur artık sahibi olduğunuz o ehliyetin kurallarını bir öğrenin. Yer yüzünde bir araca arkadan girip de haklı çıkan araç sayısı yok gibi bir şey.

Nasıl hala olayı bile anlamadan otomobil haksız diyebilen zihniyetler var benim gerçekten aklım almıyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yahu benim aklım almıyor, motosiklet kaza ne şekilde yaparsa yapsın mutlaka motorcuyu haklı bulan zihniyeti aklım almıyor.

Bu vergiler de hak size, hor görülmeniz de, trafikte adam sayılmamanız da. Nolur artık sahibi olduğunuz o ehliyetin kurallarını bir öğrenin. Yer yüzünde bir araca arkadan girip de haklı çıkan araç sayısı yok gibi bir şey.

Nasıl hala olayı bile anlamadan otomobil haksız diyebilen zihniyetler var benim gerçekten aklım almıyor.

Copy-paste mi yaptın ne oldu, kimse adama haklı demedi ki? Adam kendisi ,"Haksızım" diye yazmış, 4-5 yorumda da olayı yanlış anlayan arkadaşa doğrusunu anlatmışlar.

Motosikleti
V-Strom L4 Youtube&Insta: Dengeliyorum
Ciddi mi bu ?

Olayın nasıl gerçekleştiğine bakılmaksızın, arkadan çarpan araç suçludur.

(Adamın para vermesini de istemiyor arkadaşımız. Kendisi verecek.) (Ya okumadın, ya anlamadın, ya da anlatamadın sanıyorum. :) )

Arkadaslar 150 TLverdim hallettik, şehir küçük ustalar fazla yazmış olabilir üzerinde durmadim karşı tarafta anlayışlı emekçi insanlar.Durduk yere yaktik 150 yi hayırlısı.Kazanin oluş şekli üzerinden gereksiz kirginliga lüzum yok.Yuzde yüz ben hataliydim

Niyeyse trafikte doblolara ayri bir dikkat ederim :)

Gecmis olsun, isini yine saglama al. Kayit altina al.. 150 degil masraf der.. arac ile gider ayni gun baska bir kaza yapar. Onu da yükler omzuna... yapar mi yapar :) isini saglama al..

3000 liradan aşağı çıkarsa kendin öde masrafı. Çünkü sigorta şirketine 100 lira da ödetsen misli ile çıkarıyor senden. Bu yıl 280 liraya yaptırdım 100 lira kaza için sigortaya para ödetsem benim sigorta 700 liradan aşağı çıkmaz birkaç yıl

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:43 ----------

Bu arada 150 lirayı verip kurtulmana sevindim. Yukardaki bilgiler belki birinin işine yarar diye yazdım

Olayın nasıl gerçekleştiğine bakılmaksızın, arkadan çarpan araç suçludur.

(Adamın para vermesini de istemiyor arkadaşımız. Kendisi verecek.) (Ya okumadın, ya anlamadın, ya da anlatamadın sanıyorum. :) )

Küçük ekler okumadan atalım :)
Yine de saçma kurallar adam frene basınca durabiliyor ama iki teker aynı etkide duramıyor ki.
Bu arada ayın 11 inde derslerim başlıyor 25'inde yazılı sınav var arada bir konuları okuyup kurallara da bakınıyorum. Bir tane defter vardır ona da bakıyorum trafik kurallarına.Gerçekten çok mantıksız gelen kurallar var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar