DL mi sahte KLV mi??

Kawasaki kullanıcılarının yorumlarını almak için burada da konuyu açmak istedim.

ilginç. hemde çok. bir bilen varsa lütfen aydınlatsın.
suzuki dl 1000 ile kawasaki klv 1000 birbirinin ikizi. teknik verilerinden tutunda görüntüdeki en ince ayrıntıya kadar. iki ezeli rakip diye biliyordum bu iki markayı.....

dl 1000

klv 1000

dl 1000

klv 1000

dl 1000

klv1000

son olarak kawasaki klv 1000 in gösterge paneli. v- strom ile birebir aynı

kendimi çin malı motosiklet almış gibi hissettim. onlardada aynı model başka markalar adı altında satılır yaa.....

sanırım suzuki 2002 de kawasaki 2004 de piyasaya çıkmış.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Erhancığım, bir de parçalar birbirine uyumluysa tamam olur. Demekki sadece Çinliler kopyalamıyorlarmış. Selamlar.

Kopyalama heleki büyük markalarda kesinlikle imkansız bir durumdur.Çok büyük ceza davalarıyla karşı karşıya kalırlar.Ama maliyetleri düşürmek amacıyla ortak üretim yapabilirler zaman zaman.Otomobil fabrikaları yapıyor şu anda bunu.Sanırım ortak üretim yapılmış burada da

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
google de heryerde aradım ama kle 1000 diye bir model bulamadım resim de dahil. bence bu kadar benzerlik olması imkansız:silent:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Bu arada Kawasaki ve Suzuki’nin Türkiye’deki yetkili ağızları ayrı ayrı bana Kawasaki ve Suzuki’nin teknoloji alışverişinde anlaştıklarını doğruladılar. Bunun neticesinde Kawasaki KLV 1000 koduyla DL 1000’e ikiz rakip yarattı.

Düşünebiliyor musunuz iki ezeli rakip birbirlerine üretim aşamasında bilgi veriyor sonra da pazarda pay savaşına giriyor. Dünya hızla değişiyor ve dünya devleri teknoloji limitlerini zorlamak yerine kabul gören sistemlerini birbirlerine vererek maliyetlerini düşürmeye çalışıyorlar.

Alıntı :
Motosikletçi
Tolga Büyüköner
Mart 2004

benim arkadaşımdan duyduğuma göre kendisi klv sahibiydi , klv suzuki ve kawasakinin ortak imalatı üstelik ben bunu bakım için servise gittiğimizde ustaların bu şekilde söylediğini duymuştum

teşekkürler:). peki Türkiye'de hala satışı var mı? z motonun internet sitesinde bulamadım?

Sadece bir tane 2. el ilanı gördüm. 16000 YTL ve 2004 model. Rengi turuncu gibi.
Ama "bikez.com" da yaptığım kıyaslamada (2004 model suzuki ve kawasaki) her alanda arada çok ciddi fark var. Her şeyiyle aynı olan bu motorların kıyaslaması neden bu kadar farklı anlayamadım.

bizim MANİSA-MT de MECİT kardeşimde klv-1000 var GÜRKAY kardeşimde de DL-1000 var :) mesela ,bende mecit'e sordum; evet tüm parçaları birebir uyuşuyor arkadaşlar tamamen birbirinin kopyası yani
patent hakkı suzuki de olmak ile birlikte kavasaki bu model için suzuki ile anlaşmış arkadaşlar...ötesi berisi yok yani ...

evet dl 1000 binicisi olarak söylüyorum ilk piyasaya suzuki çıktı ve hertürlü patent hakkı LODOS'unda dediği gibi suzuki'ye ait :cat:

bu çok saçma bir uygulama. kawasaki bu kadar acizmi, suzukiden model alıp kopyalıyor; suzuki de bunu satıyor. kawasaki suzukinin yan firması olsa anlarız piyasada daha fazla isim ve modelle girmiş olacak. ama iki ezeli rakibin böyle bir strateji izlemesi cidden tuhaf.

ne yalan söyleyeyim bir dl kullanıcısı olarak bu hiç hoşuma gitmedi.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Suzukide Kawasaki den 1600 cc chopper bir modeli almış diye okudum, emin değilim dur modellere bakalım.

2001 yılında Kawasaki ve Suzuki işbirliği (alliance) yapacaklarını açıklamışlardı. Bu anlaşmaya göre birbirlerine OEM olarak motosiklet ve parça sağlamaya karar verdiler. Özellikle ATV ve cross gruplarında bazı ortak modeller çıkarmışlardır. KLV 1000 de bu işbirliği çerçevesinde Suzuki tarafından üretilip Avrupa'da Kawasaki markasıyla da piyasaya sürülmüştür. Taklit olayı yok, ikisi aynı motor.

Olcay'ın bahsettiği cruiser 2005 Suzuki Boulevard M95, Kawasaki tarafından üretilmiş ve Kawasaki Mean Streak 1600'ün aynısıdır.

Ancak 2006 yılında bu işbirliğini devam ettirmemeye karar verdiler.

Son düzenleme:
Bunda garipseyecek birşey yok.Opel ile Fiat ve Peugeot ile Ford aynı dizel motorları geliştirip kullanıyorlar.Renault'un Traffic modeli sadece amblem değişik olarak Opel'de de mevcut.Hatta Fiat Doblo modelini Opel,Renault gibi rakiplerine aynen üretip vericek.Gittikçe zorlaşan otomotiv dünyasında çok normal şeyler bunlar.

Kawasaki maket gibi durmuş DL nin yanında :mrgreen: :cherry:

Arkadaşlar yeni mi farkettiniz siz bunu :mrgreen: Bu motor daha önce belirtildiği gibiortak yapımdır :)

V-STROM'un BABASI KİM ? İLK KİM ÜRETTİ

Söylenenlere göre Kawasaki-Suzuki Ar-Ge çalışması ürünü Suzuki sonradan ağırlığını koymuş olmalıkı Kawasakide bu model ortalarda yok.

Kawasaki-2004-KLV1000-small.jpg

suzuki_dl1000_.jpg

Kawasaki-KLV_1000-2004.jpg

klv1000.jpg

klv1000_34_.jpg

01KLV1000-06-01.jpg

V-Strom-1000---action-5.jpg

suzuki_dl_1000_vstrom_2002_2.jpg

Son düzenleme:
V Stromları üreten Suzuki dir...Kawasaki için üretim yaptı ve bu sayede KLV 1000 etiketli olarak piyasaya sunuldu.
VStrom ve KLV de kullanılan motorlar Suzukiden olduğuna göre BABA Suzuki oluyor:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar