DL 650

Merhaba öncelikle herkese iyi sürüşler dilerim. 2006 vstrom dl 650 motorum ısındıktan sonra park ederken boşa aldığımda rolantide calisirken ara ara vuu diye bir ses çıkarmaktadır. Sanki elimle ufak gaza dokunurmusum gibi. Ama boşta sert gaz verdigimde sorun çözülüyor. Nasıl bir sorun olabilir . Buji ve hava filtresini yeni değiştim. Şimdiden teşekkürler.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Fan sesinden bahsetmiyorsunuz değil mi?

Motosikleti
Ns200 15"
Gaz kelebeği veya gaz telinin geri itme yayı bir miktar esnemiş olabilir buda çok küçük takılmaya ve az miktar devir artışı görülmektedir, sorunun ucuzdan pahalıya doğru çözmek isterseniz ilk olarak gaz telinin içine şırınga ile yağlayın fayda etmediyse yaylara bakmanızı öneririm.

Yüksek kilometreye bağlı debriyaj tasının çıkardığı sestir o
..

Motor su an 84.000 km de ilk çalıştırmada soğukken hiç bir sorun yok.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:51 ----------

Fan sesi değil. Park ederken orta sehpaya alıyorum rolantıde çalışıyor. Arada 5 er sn ara ile vuu diye ses çıkarıyor

Bana da debriyaj tası sesi olabilir gibi geldi. Ses gelirken debriyajı çek bırak, 1. vitese tak, teker dönerken dinle bakalım. Eğer ses kesiliyorsa debriyaj tas sesi olabilir. Genelde boştayken duyulur, yük altında ses kesilir.

Büyük ihtimal öyle çünkü binerken ses yok. Öğle molasında bakacağım :) İnsallah çok tuzlu değildir.

Büyük ihtimal öyle çünkü binerken ses yok. Öğle molasında bakacağım :) İnsallah çok tuzlu değildir.

Debriyaj tası ses yapar bir zaman sonra, normaldir. Değiştirmeye gerek yok. Motora zararı yok. Tuzlu konusuna gelirsek baya tuzludur. Ama illa o ses kesilsin dersen parçanın tamiri mümkündür.

Debriyaj tası ses yapar bir zaman sonra, normaldir. Değiştirmeye gerek yok. Motora zararı yok. Tuzlu konusuna gelirsek baya tuzludur. Ama illa o ses kesilsin dersen parçanın tamiri mümkündür.

Öğlen baktım yine soğuduğu için hiç ses yok. Son bir haftadır olunca bir korktum. Motosikletteki her sesi dinlemek iyi mi bilemedim ama akışına bırakıcam :)

Motosikleti
V-Strom L4 Youtube&Insta: Dengeliyorum
1000'liklerde daha belirgin ve giderken de olmakla birlikte, kafanı takmanı gerektirecek bir konu değil.
İnsan ister istemez kulak kabartıyor tabii ama, dediğin gibi fazla takılmamak lazım.

Arkadaşlar selam debriyaj tasında sorun çıkmadı. Ustanın dediği Enjektörlerde pis yakıt yada kurumdan dolayı rolanti değişiyormuş. Çekişi azaltıyormuş. Würth benzin enjektör temizleyici ile sorunu aşacağımızı düşünüyorum. Bugün deneyeceğim.

Tası yeniledinizmi ? sorun çıkmadı derken söküp sökmediğinizi merak ettim , yenilemeye de gerek yok aslında tası sabitleyen saplamaların altına geniş pul koyunca sesi kesiyordu..

Usta sesin tastan gelmediğini söyledi. Enjektördeki pislik yada kurum gibi şeylerin yapabileceğini, würth enjektör temizleyiciden sonra tekrar bakacak.

Enjektörde pislik olsa genel çekişinden fark edilir. Enjektör dediğiniz 1 milim deliğe sahip içinde minicik filtre olan bir parça.
Kendi çektiğim fotoğrafları;
Motosiklet-enjektoru-scaled.jpg

1 Milimlik deliğe pislik gelirse motorun sesi mi değişecekmiş? Değişmez çekişten düşer veya çalışmaz.
Filtresinin fotoğrafı
Motosiklet-enjektor-filtresi-1-scaled.jpg

Bende sayenizde öğreniyorum alt devirde aksayan ateşleme Üst devirlerde düzeliyordu. Sorun buji piposundan çıktı . Ucuz atlattık :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar