Dji Osmo Action 6 geldi mi / ne zaman gelir? **** 5 Pro ADV'un anlamsız zamlanması

Motosikleti
Dominar D250
Selamlar, forumda Action 6 konusu arattım bulamadım ben açayım dedim.

Action 5 Pro Adventure fiyatı 1-2 ay önce tekn.mağazalarda 20-22.000 TL iken 6'nın çıktığını duyunca bekleyeyim dedim, youtubea 6 incelemeleri düşmeye başladı.
Normalde 5 Pro da işimi görecek ama 6'nın kasa ebadı değişmesi nedeniyle ilerde 5 ve öncesi kameraların ekipmanları 6 ve sonrasına uymayacağını düşünüyorum bu nedenle almışken 6 alayım dedim fakat düzgün bir satıcı bulamadım amazon ve diğer pazar yerlerindeki satışçılar var yada "yyyyfoto" "fotozzzz" gibi dükkan isimli satıcılar var onlara da güvenemedim, siz olsanız nereden alırsınız?

Bir diğer konu da şuan teknoloji marketlerde 5 pro adv'nin fiyatı anlamsız şekilde 30.000'e çıkmış durumda, internette 6 adv'nin fiyatı da 30.000 görünüyor, 5'teki bu anlamsız zam sizce nedir?
şirket 1-2 ürün hediye etti yılbaşına kadar değişim kartı da var, m*diam*rkt'tan değişimle 5 pro alayım dedim ama bu anlamsız zam nedeniyle benim ürün boşa gitmiş olacak.

Motosikleti
1190 ADV
5 ve 6 nın lense takılan filtreleri farklı olur.
Diğer bağlantı ekipmanları ve bataryaları birebir aynı.

Eğer çoğunluk gece çekimi yapacaksan, makineyi manuel ayarda kullanıyorsan 6 alabilirsin.

Daha çok düzgün ışıkta çekim yapıyorsan, çektiğin videoları olduğu gibi paylaşıyorsan 5pro alabilirsin. 6'nın bir avantajını görmezsin.

Motosikleti
Dominar D250
DJI resmi satıcısı hangisidir? Karacasulu distribütör diyorlar, birde djistoreturkiye var, resmi satıcı gibi görünüyor ama com.tr olmaması şüphelendirdi. DJI'da ilk alışverişim olacak acemiyim kusura bakmayın :)

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
DJİ Osmo 6 ile 5 Pro arasında kasa boyutlarından öte en önemli değişiklik sensör boyutlarında ve lenste yapılmış.

5 Pro'daki 1/1.3″ CMOS yerine, 6 da 1/1.1″ CMOS sensör kullanılmış (sensör büyümüş). Buna ek olarak 5 Pro'da f/2.8'lik diyafram açıklığı da genişletilerek f/2.0 a düşürülmüş ve sabit diyafram yerine f/4.0'e daralan bir lens yerleştirilmiş.

Bu bize ne kazandırır?

Özellikle düşük ışık koşullarında çok daha esnek ve yüksek kalitede fotoğraf/video çekimi olanağı sağlar. Teorik olarak, daha pürüzsüz ve grensiz fotoğraf/videolar elde edebilirsiniz. Daha düşük ışık koşullarında daha yüksek shutter sayılarına ulaşabilirsiniz demek bir yandan da.

Peki bu fark çok önemli midir?

DSLR bir makineyle profesyonel fotoğraf çekimi yapıyor olsanız kesinlikle derdim ama amacı aksiyon çekim olan bir kamerada, bu denli küçük nüanslar, eğer çok çok ileri düzeyde içerikler üretmiyorsanız pek de dikkate almanız gereken farklar olmayacaktır. Tabii ikisi arasındaki fiyat farkını karşılayabiliyorsanız kesinlikle Osmo 6 alın derim o başka. Ancak çok aman aman bir yükseltme olmayacaktır iki model arasındaki.

Bir de dahili depolama kapasitesi 47 GB'tan 50 GB çıkmış ki, bence tercih sırasında en son dikkate alınacak fark. Zaten yüksek çözünürlükte video çekiyorsanız, en az 256 GB'lık microsd kart alacaksınız mecburen.

DJİ resmi satıcıları yine kendi web sayfalarında verilmiş. Türkiye için SYD, Nova Fotoğraf, Mediamarkt, Kayalar (www.bikamera.com), Ak Elektronik ve Klas Foto.

Karfo Karacasulu normal ticari satıcı olarak görünüyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar