DJANGO GAZA BASINCA STOP EDİYOR

150cc den 170cc ye yükselttiğim 42.000 km'deki karbüratörlü Peugeot Django'm 2 hafta kadar önce giderken gücü kesti, gaz yemedi ve stop etti.. 15 dk bekleyince çalıştı. Daha sonra Topkapı'dan Beylikdüzü'ye dönerken 3 defa aynı şeyi yaptı ben de karbüratörü söküp temizledim ve şimdi sadece rölantide çalışıyor ve gaza biraz basınca stop ediyor.. hava filtresini, benzin filtresini, buji ve piposunu 40.000 km civarında değiştirdim.. Sebebi ne olabilir?

Karbüratör hava ayarının doğru yapıldığına emin misiniz?
Karbüratör manifoltunda yırtık olabilir, onu da gözden geçirin.

hava ayarı doğru.. karbüratörün çıkışının takıldığı lastik parçayı mı kontrol edeyim?

Mersin İl Temsilcisi
Anlattıklarınızdan, motorun boğulduğu çıkarımı geliyor aklıma.
Sorun, karbüratör ve hava ayarında sanki.

Şamandıra delikse karbüratör benzin taşırıyor olabilir , bozuk hava ayarı giderken stop etmeye sebep olmaz..

ojo

hava ayarını iyi yapabilmek için rölantiyi yeteri kadar yükselt
hava ayarı vidasını, sağa çevirirken ve sola çevirirken, devirin azalmaya başladığı yerlerin, ortasına getir (motorun cevabını algılayabilmek için yeterince yavaş çevirmelisin)
rölantiyi uygun devire düşür

böyle mi yaptın hava ayarını

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Django;
zincirli mi?
zincirsiz mi?

hava ayarı vidasını, sağa çevirirken ve sola çevirirken, devirin azalmaya başladığı yerlerin, ortasına getir (motorun cevabını algılayabilmek için yeterince yavaş çevirmelisin)

böyle mi yaptın hava ayarını

servise göre tam sıkıp 2,25 tur açmakmış üretici tavsiyesi ama ben 170 cc ye yükselttiğim için 2,5 tur açtım.. zaten o da çok farketmiyor..

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:32 ----------

Django;
zincirli mi?
zincirsiz mi?

egzantrik zincirli ;)

ojo

servis ustalık eğitimi vermez

sorun statordaydı arkadaşlar.. sanırım ısınınca kısa devre yapan kısımları vardı.. yenisiyle değiştirdim ve sorun çözüldü..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar