Dizliksiz yola çıkmadım 4 yılı aşkın süredir(5 yıldır motor kullanıyorum, alabildikten sonra hep taktım yani), bellikten göğüslüğe pantolon hariç tam ekipmanım hep, motor naked. Hiç bir zaman da pantolonun dışına giymedim dizliği. Dizlik pantolon içine takılır. Pantolon üstüne takıldığında kaza anında yerinden kayıp koruMAma riski yükselir. Pantolon üsüne takılması hiç takmamaktan daha iyidir tabi ki ama görsel olarak da güzel görünmüyor bana o şekilde.
Pantolon içine giydiğimde çıkartması kolay olsun diye özellikle cırtcırtlı-Velkrolu DEĞİL de toka gibi takmalı scoyco k12 dizlik aldım, böylece çıkartmak istedğimde pantolonu çıkarmadan tokaları el yordamıyla pantolon üstünden çıkartıp dizliği pantolon paçasından çekip çıkartabiliyorum. Takma zamanı gelince yine kapalı bir mekan bulup pantolon içine takıyorum.
Tech90 korumalı pantolonum da var ama onu genelde uzun yol seyahatlerimde kullanıyorum, kendi korumalarını çıkartıp içine yine scoyco dizliğimi takıyorum, bendeki modelde kendi impactec korumaları pantolon içinde olduğu için korumasının takıldığpı file kısım dizlerime sürtüp rahatsız ediyor bacağımı. Fiyatları biraz düşük olsa çeşit çeşit alıp her zaman giyerim ama şimdilik olmuyor. Ha, kışın zaten normal pantolon üstüne soğuktan da koruduğu için Revit Hercules fermuarlı motosiklet pantolonunu giyiyorum.
Racing motorda sürekli kendinden dizlikli pantolon giyebiliyorsanız(işe giderken falan) ne ala. Yok, normal pantolon giyiyorsanız dizliksiz(ekipmansız) sürmeyin.
Kendimi hep tam ekipman giymeye alıştırdığım için birisi eksik olunca rahatsız hissediyorum, siz de kendinizi buna alıştırın.