dizlik alırken diz bedenimizi nasıl ölçeceğiz..!

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar yurtdışı sitelerinden bir dizlik alacağım daha doğrusu aldım, seçenek olarak medium/large seçeneği sunulmuş, bu durumda kendi dizime uygun olanını nasıl anlayacağım, deneme şansım olmadığı için artık ya şansa alacağım birini yada bir ölçü hesaplama tekniği varsa ölçerek alacağım.
kasklarda olduğu gibi ölçüp bize uygun olanı hangisi nasıl anlarız.:silent:

aldığım dizliğin linki.
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/e...em=370020559735&_trksid=p3984.cTODAY.m238.lVI

Mens%20Jacket-Suit%20Size%20Chart%20JPG.jpg

Bence bu dizliği alma ya da hep pantolon içine giy. Depoyu çok çiziyor, bende de aynısından var bunlar daha çok kross veya enduro tarzı motorlar için üretilmiş, 600rr'la rahat edebilr misin bilmem...

Tayfur, Gültekin'in verdiği tablo boy kilo oranı... Sen boy ve kilonu söyle ben sana bu tabloya göre ölçünü söyleyeyim. Dediğim gibi bence bu modeli alma, alacaksanda ya içten giy ya da o yanlardaki metallere bir çare düşün yoksa depo çizik içinde kalır...

adam yukarıdaki tabloda, bir takım değerler vermiş.
gugılda arama yaparak, ölçü birimlerini çeviren siteler bulacaksın.
boyunu, kilonu bizim kullandığımız birimlere çevireceksin.
ve sana en uygun bedeni bulmaya çalışacaksın.

defter-kitap açık, formüllere bakmanın serbest olduğu bir sınavda düşün kendini. :bounce:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Tayfur, Gültekin'in verdiği tablo boy kilo oranı... Sen boy ve kilonu söyle ben sana bu tabloya göre ölçünü söyleyeyim. Dediğim gibi bence bu modeli alma, alacaksanda ya içten giy ya da o yanlardaki metallere bir çare düşün yoksa depo çizik içinde kalır...

boy 182- kilo 75-80 arası duruma göre değişiyor.
çizikler kafama takıldı, peki ne almak lazım diğer dizliklerde çizermi depoyu

Bence içten dizlikli özel Pantolon al, hem üşümezsin, Revit'in çok şık modelleri var... Dizlikleri de yazın şortun üstüne falan kullanırsın ama önce o metallere bir çare bulman lazım. Bildiğim kadarıyla bütün dizlikler depoyu çiziyor, hangisi çizmiyor o konuda bilgim yok. Ama bu Alpinestar gerçekten iyi çiziyor onu biliyorum, özellikle sol taraf...

Boy: 5,9feet kilo: 169lbs bu durumda euro:52 us:42 sana uyacaktır...

Forumdan Uzaklaştırıldı
ciddi ciddi çizikler kafama takıldı, pantolon almayı düşünemem yani motoru bırakıp dolaşacağım zaman sorun olur, neyse ödemesini hemen yapmayayımda bi araştırayım.

Bu arada sanki gültekin'in verdiği bu tablo mont falan için, dizilikte ben sabahtan beri bakıyorum beden ibaresi hiç yok bence dizlikler one-fit-all yani hepsi uyar o medium-large olayı e-bay'in sallaması gibi geldi bana...

Pantolon al bence neden dersen sorun pek olmuyor, gündelik de giyebilirsin ben revit mission pantolon kullanıyorum, gündelik çok rahat ve kesimi aynı kot gibi bilmeyen anlamıyor bile ama biraz ince diğerlerin göre he Antalya'da yetiyor. Şöyle bir çözümde var sırt çantanda normal kotunu taşıyıp tuvalette 5 dakika da değiştirebilirsin...

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Ferrari Tayfur.
Bakıyorum motosikletinin ne olduğunu anlamaya başlamışsın.:)
Kask arıyorum, dizlik arıyorum gibi başlıkların ben de bu kanıyı oluşturdu.
Çok güzel.:cat:

Dizlik için iki çözüm var.
Birincisi Dgmr'nin de dediği gibi pantolon.
Ben de pantolon almanı tavsiye ederim.
Fakat pantolon sıkar, dizlik alacağım dersen, o zaman depo üstüne kılıf alacaksın.
Nasıl bişey diye merak edersen, garaja inip fotoğrafını çekip koyayım.
Depo koruyucusunun orjinalini alacaksın tabii.
Deri olacak ve çanta tutturmak için konçları da olacak.
Bu uzun yolculuklarda çantayı nereye koyacağım, gibi gereksiz sıkıntılardan seni kurtarır.
Tabii çantanı sırtında taşımak zorunda da kalmazsın.
Hemde dizliklerin depoyu çizmez.

Akü problemini ne yaptın? Halledebildin mi?

Aferim Ftayfur, dizlik arıyor olman güzel. Ama o korumalara güvenip te asılma sakın. Ufo dizliği kışın sürekli takıyorum. Çok eziyetli olmasına rağmen (yani taşıması, saklaması, giyip çıkarması filan; ikinci bir kask gibi o da elimde..) üşenmiyorum. Yazın yazlık pantolon korumalı, onu giyiyorum. Depoyu çizmesine gelince, motoru çizen dizliğin plastiği değil, plastikle boya arasında kalan toz ve kum. Ya denk gelen yere plastik sticker filan yapıştıracaksın (ben tank pad'den kesip yapıştırdım iki tarafa), ya da her binişten önce iki yanıda elinle şöyle bir silip tozdan arındıracaksın. Aslında oluşan çizikler de derin değil, hafif bir polişle çıkıveriyor, ondan fazla dert etme..

dizlikleri pantolonun altına giydiğin zman cizik derdin olmaz ben oyle yapiyorum.az biraz bol kesim bi pantolonun olsa yeter.yanlız senin dizliklerde metal parcalar var oralara bi cözüm bulman gerek.

arkadaşlar o dizliklerden bende de , vardı ilk gün depo yu çizmişti bende dizliklerfdeki vida ların olduğu yeri siyah elektrik bandıyla kapattım çok ta orjinal bişey oldu,, başına böle bişey gelen arkadaşlarada tavsiye ederimm,,
:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ferrari Tayfur.
Bakıyorum motosikletinin ne olduğunu anlamaya başlamışsın.:)
Kask arıyorum, dizlik arıyorum gibi başlıkların ben de bu kanıyı oluşturdu.
Çok güzel.:cat:

Dizlik için iki çözüm var.
Birincisi Dgmr'nin de dediği gibi pantolon.
Ben de pantolon almanı tavsiye ederim.
Fakat pantolon sıkar, dizlik alacağım dersen, o zaman depo üstüne kılıf alacaksın.
Nasıl bişey diye merak edersen, garaja inip fotoğrafını çekip koyayım.
Depo koruyucusunun orjinalini alacaksın tabii.
Deri olacak ve çanta tutturmak için konçları da olacak.
Bu uzun yolculuklarda çantayı nereye koyacağım, gibi gereksiz sıkıntılardan seni kurtarır.
Tabii çantanı sırtında taşımak zorunda da kalmazsın.
Hemde dizliklerin depoyu çizmez.

Akü problemini ne yaptın? Halledebildin mi?

depo için kılıf nasıl bişey merak ettim, pantolon gerçekten düşünmüyorum, çiziklere bir önlem alırım artık dizlik alacağım fakat acaba linkteki dizlik değilde farklı bişey olsa gene çizilirmi, dizliği alınca birde depo için kılıf lazım offf off masraflar hiç bitmiyor.:)

aküyü şarj yaptırttım sorun çözüldü, şarj aleti almadım zaten akü iyiymiş ben 1. viteste uzunlar açık ve fan devamlı çalışır vaziyette kullandığım için bitmiş akü.

bu arada üstad seni bi yerden gözüm ısırıyor :cherry:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
depo için kılıf nasıl bişey merak ettim, pantolon gerçekten düşünmüyorum, çiziklere bir önlem alırım artık dizlik alacağım fakat acaba linkteki dizlik değilde farklı bişey olsa gene çizilirmi, dizliği alınca birde depo için kılıf lazım offf off masraflar hiç bitmiyor.:)

aküyü şarj yaptırttım sorun çözüldü, şarj aleti almadım zaten akü iyiymiş ben 1. viteste uzunlar açık ve fan devamlı çalışır vaziyette kullandığım için bitmiş akü.

bu arada üstad seni bi yerden gözüm ısırıyor :cherry:

Isırır tabii.:)

Sen neediyon o motorla öyle.
O motorun fanı hararet 104 olmadan çalışmaz.
Sakın bir daha yapma.
en azından ikinci vitesin yerini öğren.:)

Şaka yapıyorum ama gerçeklik payı var.
Hararet göstergesine bakıyormusun ara sıra.

Şimdi çocuk uyuyor. Garaja inersem gürültü yaparım. O nedenle resim işini şimdilik unut. Fakat hatırladığım kadarıyla benim motorun önden bir resminde görünüyordu.
Bulursam birazdan ekleyeceğim.
Bulamazsam google baba sağolsun. Bir örnek resim bulur asarım sana...

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Ferrari abi alıyo musun satıyo musun:silent:

Verdiğin linkte senin için buyer yazıyoda:p

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Ulu bilge google sağolsun.
Yine ukalaların baş düşmanı,
cahillerin biricik dostu olduğunu gösterip, istediğim resimleri verdi.:p

Bahsettiğim mevzu budur.
Ben bu zamazingonun Türkçe adını bilmiyorum. O yüzden kılıf diye bir kılıf uydurdum.:) Çünkü çevirince depo halısı diye çevriliyor.:p

Alacağın nane bu.

daf9_2.JPG

Bir motosiklet üzerinde nasıl durur bu şey? diye sorarsan,

cbr9293cg.jpg

Abi sen çanta falan karıştırdın, nasıl bir şey o? diye sorarsan,

ORIG_1173527975_Zrbagster.jpg

Eğer motorla ilgili bir başlık daha açarsan bundan sonra danışmanlık ücreti alacağım ona göre...:bounce:

Eğer dizlik alacaksan, bunu da alacaksın.:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Isırır tabii.:)

Sen neediyon o motorla öyle.
O motorun fanı hararet 104 olmadan çalışmaz.
Sakın bir daha yapma.
en azından ikinci vitesin yerini öğren.:)

Şaka yapıyorum ama gerçeklik payı var.
Hararet göstergesine bakıyormusun ara sıra.

Şimdi çocuk uyuyor. Garaja inersem gürültü yaparım. O nedenle resim işini şimdilik unut. Fakat hatırladığım kadarıyla benim motorun önden bir resminde görünüyordu.
Bulursam birazdan ekleyeceğim.
Bulamazsam google baba sağolsun. Bir örnek resim bulur asarım sana...

vitesleri öğrendim, yani o akü bittiği zaman mahalle aralarında kullanmıştımda öyle olmuştu, 2. vitesi geçtim 6. vitese kadar çıktım:)
hararet göstergesi dediğin gibi tastamam 104 olunca fan çalışıyor.

bu depo kılıfının kırmızı olanınu bulursam alırım bulamazsam çizilsede dizliği takarım, ebayda depo larda ucuz, çok çizilirse depoyu değiştiririm olur biter.:cat:

Ferrari abi alıyo musun satıyo musun:silent:

Verdiğin linkte senin için buyer yazıyoda:p

alıyorum yaw buyer alıcı demek sanırım

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar