arkadaşlar bir kaç yıl önce üzerinde uğraştığım dizel motosiklet yapma hevesim yeniden canlandı . bu motosikleti yapmak istiyorum ,fakat yaptığım bu makinaya ruhsat ve plaka çıkarabilirmiyim . elimde 86 model trafikten çekilip hurdaya ayrılmış bir java 250 şasesi mevcut . bununla bir prototip yapıp ruhsat alabileceğim bir şase temin etmek istiyorum ama önceden dizel motosiklet olarak plaka ve ruhsat çıkarabilirmiyim ? . bu konuda ilgisi ve bilgisi olan arkadaşlar varsa konu ile ilgili düşüncelerini öğrenmek istiyorum
Merhabalar...
Projeniz imkansız değil. Ama oldukça zahmetlidir...
İlk olarak ruhsat çıkartmak oldukça zahmetlidir. Proje çizdirmeli ve faturalı bir motor bulmalısınız.
Diğer taraftan, motosiklet motorlarının motor ve vites kutusu akupledir. Sizin diesel motoru bulmanız imkansız. Mevcut diesel motorun üst yapısını (krang dahil) bir motor alt yapısına adapte etmelisiniz. Buda yakıt pompasına hareket veren kam milinin sorun çıkartmasına neden olacaktır. Zira o parçayı motora adapte edemeyeceksiniz.
Ayrıca, motoru ve vites kutusunu buldunuz diyelim. (birbirinden ayrı bulmalısınız) Piyasadaki mevcut Su pompası motopomp gibi diesel motorlar maksimum 3500 devirlidir. Siz 1000-3500 arasında hassas ayarlı bir yakıt sistemi olan motor bulmalısınız. Ayrıca maksimum 3500 devir hız için yetmeyecektir. Verim alamayacaksınız
Bence vazgeçmeli, LPG sistemini düşünmelisiniz.