Dizel motor enjektör

arkadaşlar iyi günler bu gün köydeki eve temizliğe gittim traktörü en son 3 ay önce çalıştırmıştım ve mazot filtrelerini yağ filtresini değiştirdim tabiki yağınıda bu gün mazot aldım çalıştırdım traktör çalışıyor ama tam gaz versemde yemiyor arkaya ekipman takınca hemen bayılıyor filtreleri söktüm üfledim tertemiz borulara baktım mazot rahat geliyor hava filtresini söktüm temiz dizel motor için herşey var mazot enjektöre kadar gidiyor hava çekiyor en son marşa basa basa akü zayıfladı manifolda benzin döküyorum çalışıyor bir süre gene stop ediyor belki havası vardır da alır diye gene olmadı zar zor vurdutarak çalıştırdım rolantide stop ediyor enjektörleri söktüm mazot püskürtmüyor kurum bağlamış anahtarla vura vura tepesine temizledim şuan pükürtme var başka birşey gereklimidir enjektör temizliği için neler yapılabilir

Kurum çözen kimyasallar var götür bi pompacıya hallederler, enjektör önemli bir parça tüm motor aksamına zarar gelebilir bu şekilde.

abi teşekkürlerde bizim traktör eski elektrik filan yok pompa basar bu püskürtür :) pompaya bağlıyorum marşa basıyorum püskürtmüyor üstüne birşeyle vuruyoorum öyle püskürtüyor :)

Farketmez ki :) elektirikli değilse bile kendin kompresör gibi bişeyle aynı püskürtmeyi sağlayabilirsin benim videoyu koyma amacım enjektör temizleyiciler olduğunu bilmen içindi :)

dizel motorun çalışma prensibine bakarsak sistemde pompaya kadar hava yoksa şayet pompada sıkıntı vardır.enjektörlerin tamamen tıkanacağını sanmıyorum bu durumda sıkışmış olan havaya basınçlı bir şekilde mazot püskürtülür oluşan basınçla mazot kendiliğinden tutuşur patlamayla birlikte iş meydana gelir.göster bir ustsya sistemde hava yoksa sıkıntı büyük ihtimal pompadadır..

dizel motorun çalışma prensibine bakarsak sistemde pompaya kadar hava yoksa şayet pompada sıkıntı vardır.enjektörlerin tamamen tıkanacağını sanmıyorum bu durumda sıkışmış olan havaya basınçlı bir şekilde mazot püskürtülür oluşan basınçla mazot kendiliğinden tutuşur patlamayla birlikte iş meydana gelir.göster bir ustsya sistemde hava yoksa sıkıntı büyük ihtimal pompadadır..

Mazot enjektöre kadar gidiyor diyor.

Enjektörlere vurmak iyi değildir. Bunun yerine kimyasallarla veya biraz motorin ve fırça yardımı ile temizleyebilirsiniz. Enjektörlerin püskürtmesi bozulmuş olabilir. Tam pülverize olması gerekir. Bunu test etmenin en kolay yolu enjektörleri dışarıda kalacak şekilde bağlayın ve marşa basın. Pülverizasyonu kontrol edin. Püskürtmeden sonra meme ucu ıslanmamalı. Eğer Bunlar oluyorsa yeni bir enjektör seti gerekebilir.

pat pat diye tabir edlien sulama motorları vardır bi kol yardımıyla çevirerek çalıştırılır ona taktım enjektörleri yuvalar aynı ordan hepsini açtırdım teki hiç atmıyordu 4 noktadanda hepsi atıyor bugün taktım yerine 1 km çeke çeke zor çalıştırdık ustaya sorayım dedim aradım ben sizin köydeyim birinin traktör bozulmuş 5 dk ya sizdeyim dedi mazot hortumunun pompaya bağlandığı noktada yani pompanın içinde su geçirmeyen bi filtre varmış oraya su + pislik gelince enjektöre yeterli mazotu gönderemediği için traktör devrini bulmuyormuş sorun çözüldü arkadaşlar o filtreyi artık hatırlarım :( serçe parmağımın yarısı kadar filtre enjektörleri sökmeme neden oldu vede 1 km çektirmeme

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar