Diz örtüsü nasıl takılır

Ygz

Arkadaşlar merhaba
Motosiklette yeniyim diz örtüsü aldım bi kısmı benzin deposuna bağladım fakat bacak kısımlarımda bi ekstra bi yer var bağlamak için nereye takacağımı bilmiyorum lastikli bişey var ucunda

Not : diz örtüsü tex marka
Ayrıca motorda bajaj boxer

Şimdiden teşekkürler internetten baktım ama bulamadım ondan konu açıyprum

Nasıl anlatsam!

Onun ortasında bir dili olması lazım. Önce motorun selesini sök. O dili depo ile sele arasına sıkıştırmak lazım. Dili sele ile deponun üzerine sıkıştırdıktan sonra motorun üstüne oturup motoru kullanırken seni rahatsız etmeyecek uygunlukta örtünün yükseklik ayarını yap ama iki tarafından düzgün ve eşit olsun. Sonra motordan in. O örtünün sağında ve solunda koruma demirine bağlanmak için yerler olacak. Oralardan koruma demirine cırt ile bağla. İstersen önce cırt ile koruma demirine takıp sonra dili sele ile deponun arasına sokabilirsin ama böyle yaparsan cırtları biraz bol bırak. Gerekli yükseklik ve ortalama ayarını yaptıktan sonra cırtları sıkarsın. Selenin vidalarını takıp sıkmayı unutma bu arada :)

Bizim sirkeciden aldıklarımız böyle bağlanıyor. Hiç marka vs kullanmadığım için bu dediklerimle olmaz ise resimlerini çekip buraya at sağna soluna bir bakalım.,

Kolay gelsin.

Ygz

Teşekkür ederim o dil kısmı sele altında zaten de o yan yerleri cırtlı değil bi yere tutturmak lazım böyle lastik gibi bişey var üstünde
Benim aldığımda marka falan gibi değil motoru aldığım yerden aldım pahalı bişey sanılmasın 😄

Yok pahalı anlamında söylemedim. Olur ya yeni veya değişik bir şeydir diye çekindim. Klasiklerin ayak bileğine doğru gelecek şekilde dış tarafında cırt geçirilecek bir şey vardır. Ondan olması lazım ki koruma demirine bağlayabilesin.

Crt dediğim şey elektirikçilerin kabo bağlamak için kullandıkları ince uzun plastik ksıkaç.

Cırt diye bahsettiğim şey şunlar. Cırtlı kablo bağlama aparatı olarak geçiyorumuş. Bizim ağzımız alışmış cırt deyip geçiyoruz. Örtünün önündeki yerle koruma demirini bununla birbirine bağlayacaksın.

Son düzenleme:

Ygz

Anladım çok teşekkür ederim crt yi oraya takıp pradan koruma demirine takayım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar