Konuyu çarpıtmış arkadaşlar. Diyarbakır'da, doğumuzdaki diğer iller de korkulacak, basının yansıttığı kadar kötü yerler değil. Terör bu gün ülkemizin her yerinde var. Her doğulu'da terörist değil. Benim çok samimi olduğum bir çok arkadaşım doğulu. Kendilerini hiç bir şeye değişmem. Doğunun halkı sıcak kanlıdır, misafirperverdir, yardımı sever. Özellikle dışarıdan geldiğinizi anlarlar ise her kes size yardım eder. Orada ki halkımız pkk'nın yaptığı o kadar baskıya, zülme rağmen ülkesini sever.
Size başımdan geçen bir olayı anlatayım. Baş sağlığı için BAĞLAR denen semte gitmem lazımdı. O zamanlar bayağı karışık bir semt idi. Adres sormak için bir dükkanın yanına gidip durduğumda; dükkan sahibi ne için adres soruyorum diye araştırdı. Başsağlığına gideceğim diyince, abi buralar karışık, sen yabancısın, başına bir şey gelir. iki dakika bekle dükkanı kapatıp ben seni adrese kadar götüreyim, sonuçta misafirsin başına bir şey gelir üzülürüm dedi. Ve inanın bana dediğini yaptı. Aynı olay buralarda başınıza gelse dükkanı kapatıp birisini adrese kadar götürürmüsünüz.
Sapla samanı, iyi ile kötüyü birbirine karıştırmayalım.
Gidecek arkadaşa da tavsiyem. Akşam Adana'ya ulaşırsın. Gece devam etme soğuk olur. O nedenle öğretmen evi gibi ucuz bir mekanda kal, sabah yola devam et. Kazasız belasız gidip gel.