DIY (Kendin Yap) elcik ısıtma

Uzun uzun yazmadan, havaların tam buz gibi olduğu bu günlerde elcik ısıtma lüksten ihtiyaca döndü. Bilinen markalara baktım, en yaygın olanının fiyatı 2.000 lira civarında. Montajı falan derken epey tuzluya çıkacak. Biraz araştırdım, şu en meşhur Çinli sitede 135 liraya, vergisi falan 160 liraya bir ısıtma buldum. Fiyatı ucuz diye de riski göze aldım. Bir haftada kapıma geldi. Sis farları için çekilmiş kontağa bağlı hazır tesisatım da vardı. Isıtmayı elciklere sardım. İzole bantla hafifçe sabitledim. Üzerini raket gribi ile sardım. Açma kapama anahtarını ayna bağlantısına sabitledim. Akımı da sis farlarının angel eye kablosuna bağladım. Böylece kontakt açıldığı an ısıtmaya akım geliyor. İlk montaj sonrasında kapalı yerde bir denedim pek umut vermedi. Sanki az ısıtıyor gibiydi. Şu son hafta İstanbul'da kış kendini gösterdi. Deneme fırsatı buldum. İki kademesi var. İkisinde de ellerimin ısındığını hissediyorum. Oxford falan nasıldır elbette fikrim yok ama bu paraya bence iş görüyor.
, ,

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Elinize sağlık.

Forumda bu aralar "kendin yap" konularının artması çok hoşuma gidiyor.

Motosikleti
Aprilia Tuono V4 1100
Benim hep OEM elcik ısıtmalarda korkum şu oldu. Ya bir anda cihazda sorun oluşup aşırı ısınmaya başlarsa? Yolculuk sırasında gidonu tutamayacak hale gelirsem ne halt ederim?

Bu korkuyu atlatırsam ben de alırım bir tane :)

Aslında aklımda şu var; arabalardaki kalorifer mantığına benzer motosiklet motorundan oluşan sıcaklığı bir şekilde gidonun içine verebilsek iyi olurdu

Aslında çektiği akım belli, sis farından daha düşük. Öyle çok ısınacağını sanmam. Kötüsü şu olur, hiç ısınmaz. Oldu da dediğiniz başınız gelirse kablosunu kesersiniz :) tesisat açıktan gidiyor gidonda.

Africa twin'e binipte çin malı elcik ısıtma taktırmak mı??? Bu nasıl bir hesaptır :farao:

Nerde o atalarımızın "Aslan besleyen yemini düşünmez" sözü.Eskilerde kaldı sanırım. :cherry:

Benim hep OEM elcik ısıtmalarda korkum şu oldu. Ya bir anda cihazda sorun oluşup aşırı ısınmaya başlarsa? Yolculuk sırasında gidonu tutamayacak hale gelirsem ne halt ederim?

Bu korkuyu atlatırsam ben de alırım bir tane :)

OEM fabrikanın orijinal diye sattığı ekipmanı üreten amcaların adı yahu. :)

Ben zamanında Aliexpress'ten 10 dolara almıştım XJ6 için, sattığımda hala üzerindeydi. Sadece çok fazla yağmurda sürdüğüm için olsa gerek kontrol ünitesi su alıp nanay olmuştu, (kapalı dahil) 4 kademe olan cihaz on/off haline gelmişti, ya herro ya merro, sadece en üst kademe çalışıyordu.
Marka olarak alınan ürünlerde sanırım izolasyon biraz daha başarılıdır, çalışma şekli zaten son derece basit.
Bir de benim zamanında asıl Oxford almama sebebim dev gibi kontrol düğmesi olması, dana gibi duracaktı gidonda.

Africa Twin orijinal elcik ısıtma 4.000 (yazıyla dört bin) lira. Yemini düşünmeyen taktırsın :) O paraya benim aldığım ısıtmadan tam 25 tane alınıyor. Africa'yı yürüyen kalorifer yaparsınız :)

Aslında aklımda şu var; arabalardaki kalorifer mantığına benzer motosiklet motorundan oluşan sıcaklığı bir şekilde gidonun içine verebilsek iyi olurdu

Ellere degilde dizlere veren hali var. Diz örtüsü kullandığında sıcak tutuyor imiş denemedim bilmiyorum duydum. Motorda joymax 250 iste

Moderatör
Bunlarla ceketinize veya pantolonunuza da isitma yapabilirsiniz :D

Zamanında yapmıştım eski bir yeleğime, erkek dişi soket bağlantısını yapıp. İyi de verim almıştım aslında, sonra dedim ki evden işe 3 km bile değil niye böyle şeylerle uğraşıyorsun :)

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Güzel bir çalışma olmuş. İstek listesine ekledim.

Zamanında yapmıştım eski bir yeleğime, erkek dişi soket bağlantısını yapıp. İyi de verim almıştım aslında, sonra dedim ki evden işe 3 km bile değil niye böyle şeylerle uğraşıyorsun :)

Yapılan şeyden öte uğraşmak keyifli

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar