Dislike butonu - ANKET

Dislike seçeneği olsun mu?

• Kullanılan toplam oy
    236
Abi çok kavga çıkar, hiç gerek yok, biri bi deneyim bi bilgi paylaşır tüm masum hevesi ve samimiyetle, Sonra 10 beğenen beğen butonunu tıklamaz, bi tane beğenmeyenin tıklayacağı tutar. Tatsızlık olur. Adamda yazdığına yazacağına pişman olur, beğenmiyorsan yorum yapmazsın, alıntı yapıp cevap vererek kaideye almazsın.

Sanatçı şarkısını söyler, beğenilirse çok alkış alır, pek beğenilmezse alkış azdır veya hiç alkış almayabilir. Beğenmezsen konser alanını terk edersin. O sanatçı ile ilgilenmez albümlerini satın almazsın. Ama sizin karşınıza çıkıp sizi eğlendirmeye çalışan birini yuhalamak bence insani de, ahlaki de değildir.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Syanur ben sana karsi degilim.
Forumda sikayet konusu olan meselelerin abartildigini dusunuyorum.
Yani bu konuda keskin bir degerlendirme icin sacma diye tabir edilen mesajlarin,gunluk toplam mesaj sayisina olan oranina bakmak lazim.
Bir de mesajin yada topigin sacmalik derecesini kime neye gore belirleyecegiz?
Bu forumda acilmis nice sacma baslikta ne cok degerli tartismlar yaptik.
Topu forum yonetimine atmamin en onemli sebeplerinden birisi budur.
Yazdigim mesajlari begenen uyelere baktim.
Iclerinde bana ici bos mesaj atacak tek bir uye bile yok desem yalan olmaz.
Yani ben olaya biraz farkli bakiyorum.

Bu sene 15 Temmuz tarihinde açılan şu konuda bir tartışma yapılmıştı hatırlarsanız.

Varsayalım bu başlık, videodan yola çıkarak uzun bir yazı ile olayı analiz edip, sürücünün her şart altında insan hayatına saygılı ve dikkatli olması gerektiğini anlatan emek verilerek hazırlanmış bir makale olsaydı?
Olacakları tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yok.
Bu başlığa yazan arkadaşlar beğenmedim butonuna basıp fikir bile yazmadan konuyu çöp edebileceklerdi.

Demokrasi çoğunluğun sözünün geçmesi değildir, azınlığın sözünün çoğunlukla aynı değerde kabul edilmesidir.
Çoğunluğun sözünün geçtiği sistemler diktatörlüklerdir. Demokraside fikirlerin sözlerin değerlendirilebilmesi için eşite yakın olmalıdır.
Yani demokrasi pazarına çıkan meyve ham olamaz.

Örnek: Kenan SOFUOĞLU ile bir apaçinin sürüş deneyim ve tecrübelerini tartışması demokrasi değildir. Demokrasi Kenan ile Rahmetli Kemal Merkitin tartışmasıdır.

Şimdi bir dislake butonu olsa amma basardını değil mi? :p

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bu sene 15 Temmuz tarihinde açılan şu konuda bir tartışma yapılmıştı hatırlarsanız.

Varsayalım bu başlık, videodan yola çıkarak uzun bir yazı ile olayı analiz edip, sürücünün her şart altında insan hayatına saygılı ve dikkatli olması gerektiğini anlatan emek verilerek hazırlanmış bir makale olsaydı?
Bu başlığa yazan arkadaşlar beğenmedim butonuna basıp fikir bile yazmadan konuyu çöp edebileceklerdi.

Demokrasi çoğunluğun sözünün geçmesi değildir, azınlığın sözünün çoğunlukla aynı değerde kabul edilmesidir.
Çoğunluğun sözünün geçtiği sistemler diktatörlüklerdir. Demokraside fikirlerin sözlerin değerlendirilebilmesi için eşite yakın olmalıdır.

Örnek: Kenan SOFUOĞLU ile bir apaçinin sürüş deneyim ve tecrübelerini tartışması demokrasi değildir. Demokrasi Kenan ile Rahmetli Kemal Merkitin tartışmasıdır.

İhtiyar,
Dislike tuşunu konu çöpe gitsin diye savunmuyoruz...
Sadece foruma yazan kişilerin olumlu ya da olumsuz mesajlarını görelim diye istiyoruz...
Adam 1 konuya 4 mesaj yazmış 2 si beğenilmemişse bir sonraki mesajımızı ona göre yazalımmm...
Ön fikir açısından değerlendirelim...

Örnek verdiğin linkteki tartışmaları baştan sona okudum....
orda dislike butonu olsaydı bu kadar lastik gibi uzamazdı konu...
Adam 2 mesaj yazıp 2 side beğenilmemişse zannetmiyorum ki devam etsin...

Demokrasi sözlük anlamı: Halk iktidarına dayanan hükümet şekli. devlet iktidarını elinde bulunduranların, halkın çoğunluğunun iradesiyle seçildiği hükümet şeklidir.
Demokrasi, hukuk devletine ve millet ekseriyetinin hakimiyetine dayalı olup kişi veya azınlık hâkimiyetini reddeder.

Mersin İl Temsilcisi
herkes özgür olsun
hiç kimsenin sevmediği bir başlık, bir süre sonra çok sevilen bir başlık ve hatta gerekli bir konu olabilir.
beğenilmeyen bir başlık bir süre sonra diplere yollanacak, aynı başlıktan binlerce kez daha yazılacak...
değişen bir şey olmayacak yani...

bu arada kutuplaşmak(!) bana gittikçe uzak kalan bir konu oluyor.
sırf bu yüzden kutup ayılarına sempatim azaldı diyebilirim :p

Süper Moderatör (BBRR)
2005 Yılından itibaren bu foruma üyeyim .
7 yıl içinde bu foruma henüz ehliyet alacak yaşı tutmadığından motor biniyor diye fırça attığımız sonradan ehliyetini alan ufak bir motorla motosiklet hayatına başlayan ve şu anda burada motosiklet konusu hakkında mantıklı başlıklar açıp, yeni üyelere yardımcı olan o kadar çok kişi varki

Beğen tuşu neden kondu ? İnanın bende sizin gibi konduktan sonra gördüm .. Erhan olacak admin benden bu konuda icazet istemeden yapmış..
faydası şu eğer bir konu hakkında konuyu veya mesajı yazanla aynı kanaattaysanız bu butondan önce +1 yazılıyordu. hiç -1 görmedim
şimdi eğer bir konu başlığı veya mesajla aynı fikiri savunuyosanız beğen butonuna basıp haybeden mesaj atmak zorunda kalmıyorsunuz .

-1 yani dislike yani beğenmedim veya konuya kısmen katılıyorum demek için bir sebep lazım zaten konuya muhalif kişi neden muhalif olduğunu açıklıyor.

konuya muhalif olmak : Bu bir fikirin veya hareketin beğenilmeme durumu.. ama illaki kontra bir fikir veya görüş gerektirir. Bu fikri veya görüşü anlatabilecek yapı gerektirir. Burada fikirlerine çoğu zaman katılmadığım ama görüşlerini veya kontra fikirlerini çok düzgün anlatabilen insanlar var. konuyu daha iyi özetleyecek bir hikaye okudum facebookta aklımda kaldığı kadarı ile anlatayım

çizim yeteneği olan genç bu yeteneğini ilerletmek için bir okula gider. hocasıda ondaki yeteneği ortaya çıkarmak için uğraşır. belli bir zaman sonra kendinde ki gelişmeyi farkeden öğrenci hocasına sorar hocam ben oldummu. hoca en beğendiğin resmini al köy meydanına as yanına kırmızı bir boya ve fırça da koy ve üstüne resimde gördüğünüz hatalı yerleri kırmızı ile noktalayın yazan bir yazı iliştir der. öğrenci denileni yapar. 1 hafta nasılı kalan resmi almaya gittiğinde resmin baştan aşağı kırmızı noktalarla dolu olduğunu görür. herkes kafasına göre noktaları döşemiştir. öğrenci yıkılır .. eğitimine devam eder . belli bir süre geçer hocası yine köy meydanına bir resmini asmasını ama bu sefer yanına bir palet ve boyalarda koymasını üstünede resimde hatalı gördüğünüz yerleri çizerek düzeltilmesi yazılı bir kağıdın iliştirilmesini ister . 1 hafta sonra gider resim ve palet olduğu gibi durmaktadır.

şimdi dislike butonunu koyduk diyelim adam bir derdini imlası bozuk şekilde anlattı .. hemen bizim imla manyakları çıkacak.. beğenmedim .. ya sebepler o kadar çok arttırılabilir ki beğenmedi isen neden beğenmedin ve nasıl olmalı bi anlat bakalım bizde duyalım ..

yani resimde hatalı görülen yerlere kırmızı nokta koymayalım elimize fırçayı alıp düzeltelim.

gelelim katılımcı üyelerin soğumasına .. işte efendim X üye gibi çok sevilen biri bile soğudu artık girmeyecem dedi

sebep ne .. işte biri ona gereken saygıyı göstermedi oda kahroldu terketti ..
ülen 27 yıldır motosiklet kullanırım forumdaki en yaşlı yöneticiyim şu anda Erhan dan sonraki en kıdemli yöneticiyim .. bana neler denmedi..
para yiyorlar , reklam aldıkları firmalardan çıkarları var, faşist BBRR, valla iş küfüre ulaşmadıktan sonra yapabilecek bişi yok .. ha düz üyeyede kimse küfür edemez.

hiç facebook merkezine mesaj atıp like var neden dislike yok diye sordunuzmu...

Mark Zuckerberg ten bir açıklama bekledinizmi ?

bence atın birer mail bakalım baba ne diyecek ???

+1.......................

e olsun artık beğenmeme tuşu , gizli veya açık beğenmeme alternatifleri de olabilir isteyen gizli dislike isteyen açık dislike atabilmeli

Ota b.ka laf sokmak icin hazirda bekleyenleri bi nebze olsun sakinlestirir saniyorum bencede olsun.

birde dislike butonu olursa eğer dislike sayısına göre konunun veya mesajın kaldırılması taraftarı değilim şahsen herkesin görüşü kendine göre değerlidir ,konu beğenilmiyorsa zaten en altta bu konuyu oyla diye bir seçenek var belki çoğumuzun dikkatini çekmiyordur (daha görünür hale getirilebilir )

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
Kesinlikle olmalı bence gec bile kalınmış

Arkadaş ne kadar ufak düşünüyosunuz, 20 dislikeda konu silinsin gibi. Yahu adam diyecek ki ben hdpyi destekliyorum. 20 kişi dislike yapacak. Nerde demokrasi.

Bence de kesinlikle olması gerekir. Ayrıca bu, gereksiz uzayan tartışmaların ve karşılıklı atışmaların da önüne geçecek.

Beğenmeme butonu şart, nasıl ki insanlar faydalı bilgi veren mesaja beğeni yapıyorsa, bilgi vermeyen ,alaycı, sacmasapan trollük konulara ve mesajlara beğenmedim desin ki konu sahibi arkadaş saçmasapan şeyler yazmasın.

Merhaba,

konu hortlamış ama, Sırf gıcıklığına üyelikler açıp dislike yapan kimseler muhakkak olacaktır.İşi gücü bırakıp, buna kafa yoranlarda çıkacaktır. Ya da antipatik bulduğu şahsa direkt dislike yapıştıranlar.

Forumdaki gereksiz bulunan konuların kilitlenmesi,silinmesi vs için zaten moderatör denen üyeler mevcut. Yorumlarda yaşanan seviyesiz tartışmaları durdurmak yine forum moderatörlerinin görevlerinden. Dislike butonu bunlara çözüm olsaydı, eheyy hey hey ..

Diyorum,

kazasız belasız

Tam vaktıdır , ek olarak fazlaca disscııss alan mesaj otomotik olarak gizlenmeli/spoiler gibi , hatta konuda ha keza, sene 2016 yaa-huu.

Eksi butonu olan platformlarda sırf moral bozmak için bilgi içerikli paylaşımları beğenmeyen bir topluluk var. Zaten buradakilerin yaş aralığı biraz fazla olduğundan pek alıngan tipler oluyorlar. Bak o kadar yazdık ettik millet beğenmedi deyip triplere girerler, forumu bırakırlar. Gereksiz gerginlik olur, düşmanlık tohumları filan ekilir.

O yüzden debriyajını sıktıklarım, ya beğenin ya geçin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar