Dişli Değişimi İle İlgili

Selam arkadaşlar kuba cupum var ön dişlinin orjinali 14 ben hız biraz artsın diye 16 taktım 4. viteste yaptığı hıza 3 te ulaştı motor ama 4. vitese attığımda bi artma göremiyorum sanki motor boğuluyor gücü yetmiyor arka dişlininde orjinali 36 onuda 38 le değiştirsem çekişe bi katkısı olur mu ? Şimdi arka 36yken 4te tıkanıp kalıyor çekmiyor yani hız sabit arka dişli büyütürsem hızı arttırabilir miyim yoksa aynı mı kalır ? Lütfen bu cup sağıyla soluyla oynamayın yada hız istiyosan motoru büyüt yazmayın, bilgili olan kişilerden cevap bekliyorum. Tekeriniz düz bassın.

öne 15 dene 15 tede aynısı oluyorsa orjinalini tak bu motora yaramıyor demekki..

ygk

ön dişliyi 2 büyütmek arkayı 6 küçültmek demek ( teker boyutuna göre de değişebilir ). dişli öyle kafaya göre değiştirilmemeli çünkü zaten motorun gücü ve en az yakacağı oran hesağlanarak takılıyor. çok fazla uzun yol yapıyorsan arka dişliyi 2 3 numara küçültebilirsin diyecem ama 100 cc cup sonuçta.

yerinde olsam orjinalini takarım. illa oynamak istiyorsan da ön dişliye geri 14 yap arka dişliyi 34 ya da 32 yap 5 10 km farkettirir.yapacağı a odur zaten daha fazlasına uğraşmak için motor attırman gerekir 100 cc ile olmaz.

Hız için ön dişli büyütülür, arka dişli küçültülür. 'Arka dişliyi büyütsem' demişsin o yüzden söyledim.
Motosikletin cc'sini büyütsen. Yani bizim burdaki gençler gibi 110-125-150 cc yaptırsan daha verimli olur. Çok masraflı bir iş değil herhalde (gençler yaptırdığına göre :)) Birde şu an son hızını merak ettim. Kaç yaptığını sözler misin? Benim 100 mondial cup 85 yapınca, patlayacak gibi oluyor :p

Ben 100'lük cub'uma ön 15 arka 36 dişli takmıştım orjinali 14'e 41'di. Önce güzel geliyo fazla vites değiştirmeden kolayca hızlanıyosun ama düşük hızlarda 2'de yokuş çıkmıyo hemen 1 istiyo bide uzun yolda yokuşa vurunca hemen 3'e almak gerekiyo. Şu an 14'e 36 dişli kullanıyorum daha çok memnunum, 100'lük cubların orjinal dişlisi de budur zaten.

Cevap veren herkese teşekürler arkadaşlar 15'e düşürdüm dişliyi sorun çözüldü şimdi çok çok daha iyi :)

Motosikleti
Mondial Grumble
Dün yaklaşık 70 km yol yaptık. Bende grumble arkadaşımda msx vardı. Şimdi (10k kesici) 7k devirde benim motorum gps 75 ile gidiyor, msx ise 7k devirde gösterge 93. Şimdi 75 ile gidince de hızımız az kalıyor, 75in üstünde de motoru zorlamak istemiyorum hem de konfor azalıyor tabi. Arka dişlim 41 olması gerek onu küçülteyim diyorum. Son viteste normalde devir çok hızlı bitiyor çekişte problem yok. Şöyle 6k devirde ideal hızda gitsin diye düşünüyorum. Top speed derdim de yok düşük devir ideal hız. Önerisi ve bilgisi olanlardan cevap bekliyorum bakalım

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Dün yaklaşık 70 km yol yaptık. Bende grumble arkadaşımda msx vardı. Şimdi (10k kesici) 7k devirde benim motorum gps 75 ile gidiyor, msx ise 7k devirde gösterge 93. Şimdi 75 ile gidince de hızımız az kalıyor, 75in üstünde de motoru zorlamak istemiyorum hem de konfor azalıyor tabi. Arka dişlim 41 olması gerek onu küçülteyim diyorum. Son viteste normalde devir çok hızlı bitiyor çekişte problem yok. Şöyle 6k devirde ideal hızda gitsin diye düşünüyorum. Top speed derdim de yok düşük devir ideal hız. Önerisi ve bilgisi olanlardan cevap bekliyorum bakalım
Tek silindir, düşük hacimli bu tip makinelerde yapılan dişli değişimleri size bir şeyler kazandırırken bir şeylerden de feragat ettirir. Söz gelimi yapacağınız değişikliğe bağlı olarak ya motorun kalkışındaki ataklığından olursunuz, ara hızlanmalarınız da olumsuz etkilenir ya da titreşim daha da artar, konforunuzdan olursunuz.

Motosikleti
Mondial Grumble
Tek silindir, düşük hacimli bu tip makinelerde yapılan dişli değişimleri size bir şeyler kazandırırken bir şeylerden de feragat ettirir. Söz gelimi yapacağınız değişikliğe bağlı olarak ya motorun kalkışındaki ataklığından olursunuz, ara hızlanmalarınız da olumsuz etkilenir ya da titreşim daha da artar, konforunuzdan olursunuz.
Evet abi öyle de yine de emin olamadım mesela 7k 75 ile gideceğine 6k 75 ile gitse de yeterli olur ufak değişim

Motosikleti
Arora kasırga
Ön dişli büyüt
Devirlenmede zorlanmiyorsa şanzıman da kolay çeviriyor demektir
Bir diş büyüt ön tarafı
Arka teker sök tak uğraşmamış olursun
Zinciri az gevset kurtarır

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
ben arka dişliyi 2 numara büyültmüştüm motoru çok daha düşük devirde kullanabilmeye başladım ama kadrandaki hızla gps verisi arasındaki fark daha çok açılmıştı düşük devirde kullanmaya başladığımdan da yakıtı 4den 3.3lere düşmüştü

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
ben arka dişliyi 2 numara büyültmüştüm motoru çok daha düşük devirde kullanabilmeye başladım ama kadrandaki hızla gps verisi arasındaki fark daha çok açılmıştı düşük devirde kullanmaya başladığımdan da yakıtı 4den 3.3lere düşmüştü
Motorun daha atak olmuştur ama son hızın orijinal dişliye göre düşmüştür.

Motosikleti
Mondial Grumble
Uzun yolda sıkıntı olmadı mı

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Aşağıda link verdiğim sitede "current" kısmına motorunuzun ön arka dişli sayısını ve de zincir bakla uzunluğunu yazıp sonraki "New" bölümüne de değiştirmek istediğiniz dişli sayısını yazdığınızda motorun son hız ve torkundaki yüzdesel değişimi ve de almanız gereken zincirin bakla sayısını hesaplayacaktır.

https://sprocketcalculator.com

Motosikleti
Mondial Grumble
Aşağıda link verdiğim sitede "current" kısmına motorunuzun ön arka dişli sayısını ve de zincir bakla uzunluğunu yazıp sonraki "New" bölümüne de değiştirmek istediğiniz dişli sayısını yazdığınızda motorun son hız ve torkundaki yüzdesel değişimi ve de almanız gereken zincirin bakla sayısını hesaplayacaktır.

https://sprocketcalculator.com
Sağolasın abi işime yarayacak gibi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar