Diske Yağ Bulaşması

olayı kısaca anlatayım içimde kalmasın.arkadaşımın evinin önünde muhabbet ediyorduk birden o abi geldi işte gelmez olaydı.kendisinde r1 varmış muhabbet sohbet derken (üçümüzünde kafası güzel) işte zincirden zincir yağına geldi muhabbet bu sırada bahçe karanlık diye benim motoru kapının önüne çıkardık.ben dedi seni zincir yağlama derdinden kurtarcam dedi gitti arabadan 2 tane mi ne sprey aldı karanlıktan göremiyorum pek dikkatte edemedim başladı gelişi güzel sıkmaya.o an jeton düşmedi ertesi gün frenler tutmayınca aha dedim.motorum r25 zincirin üstünü kapatan bi plastik var onu söktüm zincir yağı değilde sanki başka yağ gibi zincirin üstünde de küçük küçük topaklar olmuş jant desen sırf yağ hepsini temizledim diski ilk sula yıkadım sonra balata temizleme spreyi sıktım bol bol bi daha sildim ama yok fren yine tutmuyo hiç yok.yeni balata almadan bu çözülebilir mi araştırdım tatmin olmadım motor daha 2000 küsur km'de parasal durumlar bi hayli sıkışık bide başıma bu çıktı :pr::pr::pr::pr::pr::pr::pr:

Suyla çıkmaz balata temizleyici sprey alıp hem fren disklerine ben fren balatalarına bolca sıkıp yağın çıkmasını bekle baktın olmuyor balatalar yağı emdiyse yeni balata alıcaksın.

1 gece oyle bekledıyse Büyük ihtimalle emmiştir ama sen bi şansını dene balata spreyi ile olmazsa mecbur yeni balata

balata spreyi tek çözüm soğuk diske direk uygula balatalara falan . sıcaga uygularsan direk diski yamultursun

Eyvah gitti bi takım balata sök at sen onu iflah olmaz artık..

şaka şaka

Motorla giderken bi kaç km arka freni hafiften basılı tut balata ısınınca ilk yanacak ve kaybolacak olan yağdır.
Bu olay İster istemez sürekli olan bir hadisedir bende sıkıntı yok.

Ben de de oldu farkettigimde trafikteydim bezle sildim kenara çekip ve dikkatli gittim kesinlikle...bir sure sonra kayboldu. Isindikca yag inceliyor ve kendiliğinden uzaklaşıyor diye düşündüm.

Wd40 ı yanlışlıkla ön diske sıktığım için fren sorununu bende yaşamıştım. Disk, balata değiştir diyenler, diski taşlat diyenler falan olmuştu.
Yıkamacıdaki köpükle hatta mümkünse su katılmamış köpükle diski ve balatanı iyice köpükle. 15 dk bekleyip tazyikli suyla durula sonra tekrar köpükle yine 10 dk bekle ve durula, balata yağı çok emmediyse kurtulursun. Ben öyle kurtuldum balata ve disk değiştirmekten.

arka frene basıp uzun bir süre gitsem diske falan zarar gelir mi ? bide tazyikli suyu diske, balataya yakından tutarsam bir sıkıntı çıkarır mı ? balata temizle spreyini dün gece denedik fark olmadı hala 0 tutuş

Kimse yazmamış, zımparalayacaksın kardeş. Tabi ömründen yemiş olursun ama yapacak bir şey yok değiştiremiyorum diyorsan. Emmiştir balata kurtaramazsın bu saatten sonra başka şekilde.

aşağıdaki videolara bir bak, balatayı temizlemek için balatayı çıkartmak gerekli, balatayı çıkartmadan spreyi diske sıkarsan işe yaramaz. Balata temizleyici kuvvetli bir çözücü bu nedenle lastiklere ve lastik parçalara değmemesi daha sağlıklı olur. Doğru şekilde monte edebileceğinden emin değilsen ustaya yaptırmanı öneririm zira sürüş güvenliği açısından yüksek riskli bir iştir balata değiştirmek/temizlemek. Balata temizleme diye aratırırsan pek çok video var.

https://www.youtube.com/watch?v=VaY49WRGVEU
https://www.youtube.com/watch?v=VHXgtmReNC4
https://www.youtube.com/watch?v=dWlrBpYgJv8

bu gece balatayı söküp iyice temizleyerek denicem olmazsa yeni balata alcam yapcak bişey yok.

organik balata ise değiştireceksin. temizlemekle falan çıkmaz. komple emmiştir yağı. (ben de yaptım kendimden biliyorum, zincir yağını direkt balatayı hedefleyerek sıktım)

Rotor metal olduğu için emmez, deterjan veya disk temizleme spreyi halleder.Ancak balataları yakmayı dene hiçbir çözüm işe yaramazsa :pl:

balatayı söküp zımpara ardından balata temizleme spreyi daha sonra basınçlı hava tuttuk.sonra arka frene basarak 5 dk git gel yaptım tutmaya başladı ama diske zarar verir mi ya da veriyor mu emin değilim akşam tekrar kontrol etcem

balatayı söküp zımpara ardından balata temizleme spreyi daha sonra basınçlı hava tuttuk.sonra arka frene basarak 5 dk git gel yaptım tutmaya başladı ama diske zarar verir mi ya da veriyor mu emin değilim akşam tekrar kontrol etcem

Alev en iyi çözümdür :cherry:

Kimse yazmamış, zımparalayacaksın kardeş. Tabi ömründen yemiş olursun ama yapacak bir şey yok değiştiremiyorum diyorsan. Emmiştir balata kurtaramazsın bu saatten sonra başka şekilde.
Merhaba forma yeni üye oldum aslında burada olmamam gerekiyor ama bir soru soracaktım :) Kaza videomu hangi konuya atmalıyım?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar