Disk temizleme

Ön ve arka diskten ses geliyor.
Diskleri temizlemek için ne önerirsiniz?

Benim disktende ses geliyor takipteyim. Rahatsız etmediği için uğraşmadım. Ön frene basınca sürekli olarak ciyaklama yapıyor. Ses çıkartıp susup ses çıkartmıyor yani yamukluk yok ses devamlı olarak kesilmeden geliyor frene basış şiddetine göre artıyor ama sadece yavaşken.

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Benim disktende ses geliyor takipteyim. Rahatsız etmediği için uğraşmadım. Ön frene basınca sürekli olarak ciyaklama yapıyor. Ses çıkartıp susup ses çıkartmıyor yani yamukluk yok ses devamlı olarak kesilmeden geliyor frene basış şiddetine göre artıyor ama sadece yavaşken.

Belki balatalarınız sertleşmiş ve özelliğini kaybetmiş olabilir.

Belki balatalarınız sertleşmiş ve özelliğini kaybetmiş olabilir.

+1

Balata varken ötüyorsa genelde eskidiği içindir. Balata sprey harici hiç bir şey sıkmayınız. Bir tek izopropil alkol olabilir o da sadece diske. Disklerde kanallar oluşmuş ise tornaya vermeyin! Zaten incecik disk. Onun yerine balataları sökün ters takın ve disk ile arasına zımpara kağıdı kesip koyun. 80-100 kum olabilir. Biraz (1 km kadar) frene hafif basarak gezin ve sökün, pırıl pırıl diskleriniz olacaktır.

Motosiklet tamir bakım vb. İşlerinden pek anlamıyorum 😁 bu nasıl nerden anlaşılır?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar