ikinci olarak motoru ceken kişinin yanında ailesi olması önemli değil, düzgün bir uslup ve sesi yükseltmeden konuyu kendisine aktarmak ve eğer anlamıyor ve ailesini düşünmeyip artistlik yapıyor ise gerekli küfürleri cocukların duyamayacagı ama eşinin duyabileceği seviyede söylemek gerekir.[/QUOTE]
Dostum şöyle bir anımı paylaşayım; Samimi arkadaşım olan Kick Boks Avrupa ikincisi Metin hocamla arabada giderken trafikteki bir olay neticesinde bir araba ile sözlü bir tartışma oldu. Hocam haklıydı. Baktı ki arabada hanımı var. Kadın da öyle bir şirret ki gitsene, adam mısın , bir şey desene vb. laflar söylüyor kocasına. Bu arada hocam da aynı zamanda vücut geliştirmede de dereceleri var. Azman bir şey yani. Adam da ne yapsın mecburen hocanın yanına geldi. Metin hocam adama dedi ki " bağır çağır kardeşim lafını söyle rahat ol. Yeter ki yengem sussun" dedi. Adamın gözlerindeki mutluluğu anlatamam.
Hocam arabadan inip karısının yanında herifi düm düz edebilirdi, tek bir yumruğa bakardı. Ama adamlık, erkeklik bu değil. Bazı durumlarda erkek sırf kadınının yanında pısırık görünmemek, korkak duruma düşmemek için istemeden de bağırmak durumunda kalabilir. Her bağırana "vayyyy bana bağırıyorsun o zaman hak ettin" diyerek karısının yanında onunda duyacağı şekilde söverim ben kardeşim demek erkek adama yakışmaz. Hakaret etmediği sürece başını eğip tamam kardeşim hata benim demek erkekliğin ve adamlığın nirvanasıdır.
Karısının yanında kavga etmek durumda kalırsa (ki bir erkek karısının yanında alttan alamayabilir, bu nedenle adamlığın yazılı olmayan kitabında yanında kadını olana laf edilmez denir.)o çocuklarının yaşayacağı travma adam olanın ciğerini yakar. Babalarını dünyanın en güçlü erkeği olarak gören o çocukların babalarının dayak yediğini görmesi en vicdansızın bile yüreğini sızlatmalı. O da çocuklarının yanında bağırıp çağırmasın , o düşünmüyorsa ben mi düşünecem mantığı çok yanlış, tekrar olacak ama erkek adam kavga etmeyecekse bile karısının yanında sessiz kalamaz, hiç bir erkek bir erkeği bu duruma düşürmemeli.
Bunlar kendi düşüncelerimdir. Kimseyi bağlamayacağının farkındayım. Saygılarımla...