Disk Kilidine Kordon (Unutmayı Önlemek İçin)

1 ad yaklaşık 1 m çelik halat (mümkünse kırmızı renk)
2 ad klemens
(ben karaköy'den aldım toplam 1,25 YTL tuttu yapması 1 dk sürüyor.. )

çelik halatı her iki uçtan kıvırıp klemensle sabiltiyorsunuz. bir ucu disk kilidine tutturuyorsunuz. motoru kitlediğinizde açıktaki ucu jikleye sabitliyorsunuz = disk kilidini çıkarmayı UNUTMUYORSUNUZZZ :) karizmanız ve motorunuz çizilmiyor :mrgreen:

kilidi çıkardığında çelik halatı nasıl kıvırıyorsun? ben disk kilidimi cebime koyuyorum çıkarınca mesela. bu durumda zor olmuyormu.

kilidi çıkardığında çelik halatı nasıl kıvırıyorsun? ben disk kilidimi cebime koyuyorum çıkarınca mesela. bu durumda zor olmuyormu.

Eminim o çelik halat çamaşır asmak için üzeri plastik kaplı olanlarındandır.
Yoksa 10-12 mm asansör halatı değildir yani,ama fena fikir değil su hortumuna geçirip savunma aleti yapılabilir.:wiinkk:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ya da paraya kıyıp alarmlı Xena disk kilitlerinden alıp takılır. en ufak harekette 106 dB ile ses ile çok güzel bi şekilde hatırlanır:cherry:

ya da paraya kıyıp alarmlı Xena disk kilitlerinden alıp takılır. en ufak harekette 106 dB ile ses ile çok güzel bi şekilde hatırlanır:cherry:

her disk ikilidi ötmüyomu kımıldayınca ???

Telefonun ahizesi-makinesi arasındaki spiral kablo da kullanılabilir sanki?

Super Moderator
@Motorize_deli; hayı her disk kilidi ötmüyor, en tanınanı Xena olmak üzere alarmlı disk kilidi üreten birkaç firma var.

Bu tip şeyleri hazır satanlar telefon kablosu gibi şeyler kulanıyorlar zaten uzun zamandır.

disk kilidine oldum olası kıl kaparım...düşünsenize koca makinenin basıncı o kilide biner disk zarar görür vs...yani bıraktığın makinaya illa dokunacak birileri...illa elleyecekler...kenara alalım diye ittirip kaktıracaklar motorumuzu...

evt asansör halatı değil :) aslında taşıma gücü de fena değil çamaşırdan fazlasını taşır ihtiyar abi.. ama kırmızı rengi var, ucuz ve çok kompakt.. ben bunun için tercih ettim.. farklı çözümler tabi ki geliştirilebilir :) benim kilidim ötmüyor.. ve kilidin yanında böyle bir parça yoktu.. ayrı da satılmıyordu.. ben de paketin içindekine bakıp en benzeyenini yapmaya çalıştım :) en önemlisi artık unutkanlık yapıp sokak ortasında düşmek yok artıkkkk...

ben masterlock ın disk kilitlerinden aldım..... kabloyu ustunde verdıler...
ama gercekten cok yararlı aceleyle cıkmanız gerektıgınde yada dalgın anlarınızda remen hayat kurtarıyor

ben bugune kadar disk kilidini unutmadım :) unutunca yaparım bir tane

xena yalan dolan bir kilit

uzerindeki "x" seklindeki delige parmaginizi koyup tikayin casio saat kadar sesi cikiyor :farao:

ben bugune kadar disk kilidini unutmadım :) unutunca yaparım bir tane

aynen. unutmadigim gibi (zaten alet sari ve göze carpiyor) simdiye kadar sadece 5-6 kez kullandim. motosikleti götürmek isteyen kamyonun üstüne atip götürüyor, digerlerine de direksiyon kilidi yetiyor...

evet anlattığın sistemin hazırını almaya kalktığında aradaki fark en az 20 lira oynuyor. kendi el emeğin ile 20 lira oluyor 1,25 lira. ben de dik kiliti yok ama alınca öyle yaparım herhalde. yahu bu disk kilitlerinde de "şunu alırsan daha kullanışlı olur" dediğiniz var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar