Disk Frenim Kafayı Yedi - Kendi Kendine Kilitleniyor

Yaklaşık 2-3 hafta önce hidrolik yağını değiştirmiştim ve son bir haftadır frende ciddi problem oluşmaya başladı. bir ara fren kendi kendine sertleşmeye başlamıştı, manette çok az boşluk vardı yani ama bir anda kendi kendine düzeliyordu o yüzden müdahale edemedim. bugün evden çıkarken yine normaldi ama 20km sonra o kadar sertleştiki balata ön tekeri kendi kendine sıkmaya başladı, durdum elimde döndürmeye çalıştım tekeri ama o kadar sıkılmıştıki kımıldatamadım, manetin ordaki vidadan gevşettimde düzeldi. şimdi niye kendi kendine freni sıkıyor, sonra niye bırakıyor. hiçbirşey anlamadım., ne yapmam lazım.

tehlıklelı olabılır.bence de bılen bırınden yardım alman yada usta ya goturmen en mantıklısı olur.sorun hakkında hıcbı fıkrım yok

GKN

KArdeşim havasını alamamışlar fren merkezinin tamamen, hidrolik ısındığında içideki havayıda ısıtıp genleştriyor ve frenin kitleniyor. Merkezin hidroliğinin kotrol edilip havası alınırsa sorunun çözülür.

dot-3 4 türü yağ koymanız gerekirdi doğru yağ konulduysa boşluğu tam almamış olmalısınız
hidrolik sistemelr basınçile çalışırlar kesinlikle hava olmaması gerekir
yağı tekrarda tamamen boşaltın emin olmak için üstten bir miktar yağ koyup süzülmesini beklemek gerekir
yeteri miktarda yağ konulduktan sonra pompalanarak üst kapak kapatılır ayrıca
balata kısmında paslanma olduysa wd40 ile güzelce açmayı deneyin her noktasına sıkın
basit bi sorun gibi gözüküyo kolay gelsin

dot-3 4 türü yağ koymanız gerekirdi doğru yağ konulduysa boşluğu tam almamış olmalısınız
hidrolik sistemelr basınçile çalışırlar kesinlikle hava olmaması gerekir
yağı tekrarda tamamen boşaltın emin olmak için üstten bir miktar yağ koyup süzülmesini beklemek gerekir
yeteri miktarda yağ konulduktan sonra pompalanarak üst kapak kapatılır ayrıca
balata kısmında paslanma olduysa wd40 ile güzelce açmayı deneyin her noktasına sıkın
basit bi sorun gibi gözüküyo kolay gelsin

balataya wd40 sıkmak balataları öldürecektir.

GKN

Balataya wd 40 sıkılmaz, merkez pompalarını rahatlatmak maksatlı sıkılıp balata spreyi ile güzelce temizlenmesi gerekir.
Sen dediğim şekilde uygulamanı yap, yada bi servise götür yaptır. Sorunun çözülür.

balataya yada diske sıkmamak gerekir tabiki mekanik kısma pas olan yerlere sıkılması gerekir

anladığım kadarıyla benim başıma gelen sorunun aynısı...
sorun fren manetinin bağlı olduğu tabiri caizse el pompasında...manetin bir parçası içeri doğru mil gibi bir parçayı ittirir.o da içindeki keçeler sayesinde içindeki yağı hidrolik hortumundan fren merkezine gönderir.bu yağ silindiri şişirir ve balatalar diski sıkıştırır...
işte manetin ittirdiği bu milin içindeki keçeler zamanla özelliğini yitirir şişme yapar sen bir kaç kere frene basınca da geri gelemez ve habire fren yapar.manette boşluk çok azdı diyorsun.işte kilit nokta ipucu burada..
anlıyorsan iç keçelerini değiştir yada sadece üst tarafın yenisini al değiştir..kolay gelsin..

sametagir in dedigi üzere pompa üzerindeki lastik keçe-oring sorunu.Muhtemelen dot-3 e dot-4 uyguladınız.Buda lastikte deformasyona- sertiliğe sebep oldu.,İki farklı yağ karıştığında bu tür olumsuzluklara sebep olabiliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar