arkadaşlar motorun kıtapcığını motorla birlikte gelmedı daha sonra yollıcaklar satan kışı içinde rodajla ilgili ne yazıyor en azından ne yapmam gerekiyor şuan 20 kmde motor ?
peki yağ değişimi falan onları kaç kmde nasıl yapcaz ilk zamanda ?1000 km 50 km\hızı geçme ani gaz verip motoru ani ısıtıp sürtünmeyi arttırma 5000 deviri geçme yeter ondan sonra kapat gitsin
peki yağ değişimi falan onları kaç kmde nasıl yapcaz ilk zamanda ?
Yaw ben motoru ne kadar hor kullanıomuşum 60 bazen 80 de yaptığım oldu bundan sonra 50i geçmesek sorun yaşamayız demi yaw 135 km filan yaptım daha...ayrıca servise sormuştum yağ işini ilk 500 de gitmem gerektiğini söledi
![]()
Benzin ışığı var mı arkadaşım bu motorlarda ?aslında 300 kmde gidilir ama motor ustasının psikolojisine göre değişiyorbeni 400 km de çağırmıştı... Garantiden çıkmazsa gitmeni tavsiye etmem al bi castrol 15 40 kendin değiştir en iyisi yoksa serviste en iyi yağı koyuyolar
300 km sonra viskozite falan kalmıyo süper oluyo
![]()
Benzin ışığı var mı arkadaşım bu motorlarda ?
Merhaba Arkadaslar Ben Galiba En eski Lifan kullanıcısıyımBenim Lifan suan 11 bın km de ilk aldigimda Sadece Depo gostergesi CAlişmadi Soyledim GEtir Depoyu sokup takalim dediler Bende depoyu sokturmedim oyle kaldi.. Gelelim Deponun onundeki parca dediginiz Ön Grenaj parcasi tum motorlarda sabittir bazilarina kutusunda gelir servisi takmaz ibnelik degilmi
11 bin km geldim Daha tek arizasini görmedim 6 kez yag deişimi yaptim 10 40 castrol kendim degişirim servise gidersem sira beklırom
ilk rodaj devrinde Bazi arkdaslarim 50km gecme filan yazmişlar yeni alan arkdaslar için soyluyorum motora 1000 km ye gelene kadar ne bastiysanız bastınız yoksa motoru acamazsiniz mesela turanj renkli motorcu arkdasım senin motor 110u gecmez geciremezsin yani .. yeni alan arkdaslarim motora acımayın yoksa motor rodajdan cıkana kadar kör kalir dahada acamazsiniz basin yokusa cikin asagi dogru basın 120 i vursun ilerde pişman olursunuz
Yag deişimini ilk 300 de 2 1000 de 3 3000 de 4 5000 de 5 700 .. devam her 2 bin km de bir deişirim subab ayarlari 5mmye kendim ayarlarim 3mm ayarlatirsaniz motor rampada daralir yakit tuketimi artar 7mm de motor cekiştren düşer sitandarti 5 mm dir subab memeleri ancak rahatlar.. Ben Gayet Memnunum motorumdan arazide Cok iyi daralma yok.. Benzini Şheel Den başka yerden almayin Civarda Shell yoksa Bp den alin 97 oktan alin Bi arkdasım demişki Kitapcigi yok die Kitapcik koltugun altında cıkar koltugunu ac altindadir
Benim gibi uzun yorumlar beklıyorum arkdaslar Lifan 1 numara bu yaz Yalniz Suziki 600cc alıyorum lifanı saticam isteyene duyrulur kiz gibi motor butun bakımlari tamamdir..
arkdaşım motorun elinde değil mi? Ben kendi motorumda göremedim ışık mışık :cherry:
Motorun Güz€l hayirli olsun bu motordan bızım burda b€nl€ b€rab€r 6 kişid€ var (klavy€m bozuk ancak yazıorm ) bak s€mih motoru fazla yormuyacak s€kıld€ duz yollarda kullan ara sokaklarda aasırı vıt€s atma yanı otobant varsa cık bas motora yada rampalı yol varsa bas 100 u g€c d€vır 1800 € g€lsın korkma b€s dakıka kadar bas yuz v€ uz€rı motoru fazla ısıtmayacak s€kıld€ kullan 300 km g€lınc€ gıt yag d€gıstır 500 km g€c€n€ kadar kıms€yı arkana alma sorucagın başka bıs€y varmı
ben para vermedim demire ordakılere söyledik taktılar para istemediler orjınalı yanı buna uyan bumudur bılmek bana motor direk geldi görmedim ben önceden motoru yanı :cherry: fiyat olarak ama 50 tl lk bişey bu koruma demırlerı.semih motorun korumalık demirini sonradan taktırdın galiba orjinali bu muymuş ? yoksa sen benyendin demi bunu taktırdın bide fiyatı nederi soylersen sevinirim bende taktırmak istiyorumda![]()
Korumalik Demirin orjınalinde olmaz kiSonradan alinir o demir. Yan koruma baridir. Bunun Mavi Rengi Benim motor Semih Hayirli olsun motorundan gayet memnun kalacaksin motor cok guclu emın ol 3 valfli patentlidir yedek subab devreye giriişi vardir yokuslarda rampalarda hava verir ve motoru rahatlatir yani buda senin motorla rampada cıkarken motorun daralmadigini gorunce anlayacaksin soyledigimi
Korumalik Demirin orjınalinde olmaz kiSonradan alinir o demir. Yan koruma baridir. Bunun Mavi Rengi Benim motor Semih Hayirli olsun motorundan gayet memnun kalacaksin motor cok guclu emın ol 3 valfli patentlidir yedek subab devreye giriişi vardir yokuslarda rampalarda hava verir ve motoru rahatlatir yani buda senin motorla rampada cıkarken motorun daralmadigini gorunce anlayacaksin soyledigimi
arkadaşlar bu motorun vibrasyon durumu nedir. yada titreşim kaç kmden sonra başlar ve son hızı falan nedir kullanan pek fazla yok galiba bu motordan ama benim Lifan olması hoşuma gitti sonuçta çakma çinli değil en azından harbi çinli:mrgreen: