Bu arada dünkü mesajımda yanlış yazmışım kusura bakmayın. Yeni modelin ismi Lifan Emisol olacaktı. Bugün bayiye bu motoru görmeye gittim ve görmekle kalmayıp ufak bir tur attım. Motor benimkinden çok daha seri. Bu sanırım kilo farkından kaynaklanan bir serilik. Daha önceki mesajımda yazdığım gibi titreşim yok, yağ gibi akıyor motor, çekiş çok iyi, vitesler çok iyi. Belki ön konsolun platikleri falan daha kaliteli olabilirdi ama fiyatına göre iyi tabi ki. Daha kaliteli olabilirdi derken rakiplerinden aşağı değil ama bence Discovery ayarında değil. Fiyatı 3150 TL ve bence şu anda düşünmeden alınabilecek bir commuter. Lifan'ı sallamayıp hala Mondial, Kanuni bakan arkadaşlar çok şey kaybediyorlar. Şimdi bugün çektiğim birkaç fotoğrafı paylaşayım.
Önce benim motor :
Lifan Emisol :
Bu da bir başka yeni model LF100-C :
Bu motorun vitesi N-1-2-3-4 şeklinde yukarıdan aşağı doğru gidiyor. Motor 100 cc düz vites, oyuncak gibi birşey. Marş motoru yok, ayakla çalıştırılıyor. Çalıştırmak için 1. vitese takılı olması gerekiyor ve debrijaya basarken çalıştırıyorsunuz. Bunu da sürdüm. Çok zevkli, çok rahat sürülüyor, çekişi çok iyi, titreşim yok gibi birşey. Hız göstergesi digital, devir saati yok. Buna da bayıldım doğrusu...
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:13 ----------
Ulan yine Limasol yazmışım ya hayret birşey :cherry:. Şimdi baktım da bu motor 130 kg'mış, benimkine 100 kg demişler. Bu kadar farka rağmen bu kadar seri olması çok iyi gerçekten...