Disc fren sorunu

Arkadaslar selam . Aslında bahsettigim konu bir cogunuzun basından gecmistir. On freni sıkınca fren ses yapıyor . Freni bıraktıgım zaman kısa bir sure ses yapmaya devam ediyor . Sanki biseye surtermis gibi bir ses. İcine su kacmıstır falan dediler . Ne yapmalıyım ?

aynı sorun bende de var ama sanırım fren balatalarından geliyo onlara sürtünüp ses çıkartıyo bazen oluyo bazen olmuyo bende anlamadım:silent:

fren temizleyici spreylerden alıp sıkıp temizlemeyi deneyin genelde fayadalı oluyor olmazsa bir servise danışın derim ben.

verdiğin bilgiler için teşekkürler peki fren temizleyici spreyler nerde satılıyo bir bilgin var mı?

yagmurlu havalarda kullandıktan sonra gelıyo oyle sesler benım motordada.
balatalar gıtmıs olabılır surtunme sesı ozellıkle metal metale surtermıs gıbı ses gelıyorsa. dısc temızleyıcıler var eger kırlendıyse onlarla emızleyın bence. gene gelıyorsa ses degıstırmek lazım

benzer sorun benim as125 t de de vardı, tamirci denge bilmemnesinde bişeler var dedi, vidaları da gevşemiş sıktı, şimdi sorun yok...belki sizinki de ondandır?

ben balataları daha yeni değiştirdim hemen erimiş olamaz herhalde en iyisi temizleyici spreylerden almak

Kalitesiz sert fren balataları bu sesi yapar. Daha kaliteli nispeten yumuşak malzemeli kullanırsanız ses kesilir.

boy

Fren disklerinden gelen sese çok ciddi değilse pek kulak asmayın...

fazla sürat yaparsan pek ses çıkmıyorda yavaş gidersen ses çıkıyo ama her sonuçta sinirini bozuyo

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Balata sert olduğu için yapıyor, çok rahatsız etmiyorsa kafana takma. Teknik olarak bir zararı yok , bir dahaki balata değişiminde yumuşak balata kullanırsın. Ama oda çabuk biter :)

Evet evet, aynı problem bende de vardı, zamanla kendiliğinden geçti...havalar ısındı ondan mı acaba?:queen:

wayyy beee herkez dertlimis bu durumdan . Sanırım once sprey alcaz bakcaz olmadi . saglam bi balata . yine olmassa motoru atıp baska bi motor alcaz heheheee :mrgreen:

Bugün ekipman alırken seramik fren balatası gördüm. Bu tip balata kullanan varmı.. Satıcı bunlar yanmıyor dedi, doğrumudur?

boy

@Mr.Wish
Bugün ekipman alırken seramik fren balatası gördüm. Bu tip balata kullanan varmı.. Satıcı bunlar yanmıyor dedi, doğrumudur?
Seramik fren diski ve fren balatası genelde yarışlarda kullanılır. Pahalıdır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar