Diş macunu ile soluk farları hayata döndürme !

Merhaba ahali. Yine garip bir konuyla karşınızdayım.. Lafı fazla uzatmadan BEFORE-AFTER ve uygulanışından bahsedelim...

Biliyorsunuzki zamanla güneşten dolayı, özellikle eski motorlarda solmalar meydana geliyor. Bunu ya sanayide eline bez almış sizi dürtmeye hazır ustayla halledersiniz, ya pasta makineniz varsa gerekli kimyasallar ile kendiniz halledersiniz yada banyonuza gider diş macununuzu kapar soluğu motorun başında alırsınız. :cherry:

Far ıslatılır, diş macunu güzelce yayılır ve fiber bez benzeri bir şey ile bir süre ovalanır (4-10dakika)

İşin özeti şu;
1c6a9da6-244b-40c9-8102-b31c1ba8c5ec.jpg

71d99bf8-0d35-4d2b-9c66-feb6ba98032e.jpg

mişşın complate :)

Not: Ecnebi amcalar genelde "colgate marka" white modeli beyazlatıcı diş macunu kullanıyorlar... Nanelide olur(Ciddiyim)

Son düzenleme:
lınkler sımdıden olmus vıdeoyu ızledım hosuma gıttı. yarın arabada deneyecegım :D

resimlerde sorun var galiba. pratik çözüm gibisi yok eline sağlık

Resimler düzeltiliyor :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:48 ----------

+ olarak zımpara kullanılabilir. Oda şöyle oluyor beyler;
Far etrafı güzelce bantlanıyor veya söküyorsunuz...
Sonra 800 su zımparasıyla güzelce zımparalıyoruz.
Daha sonra farın üzerinde oluşan ince çizikleri görünce korkmadann 1200 su zımparasıyla sabunlu su eşliğinde tertemiz ediyoruz...
Şöyle:
image.jpg

En son işlem ise; Diş macunu farlarımıza iyice yediriyoruz. Yedirme işlemini yuvarlak çizerek yapıyoruz...
image.jpg

image.jpg

image.jpg

Değerli bir paylaşım daha..

Zımparayı biliyordum ama diş macununu yeni duydum.. mantıklı geldi.. ilk fırsatta bi deneyeceğim...

Teşekkürler...Oğuz kardeş..

Rica ederim beyler, paylaşalımki bilgilerimiz çoğalsın :) Sizde paylaşın bildiklerinizi, bizde öğrenelim... Nirvanaya ulaşalım :p

Diş minesinden daha sert olan nadir maddelerden floroid diş macunlarında ufak tanecikler halinde bulunur.Dişlerimizi fırçalarken esasında çizerek bir alt katmana geçiyoruz bundan dolayı daha beyaz dişler oluyorlar =)

Farda kullanılan diş macunu da aynı sebepten dolayı zımparadan çok daha ince ve sert parçalar bulundurduğundan gayette güzel temizliyor=)

Ha videodan önce denemek aklıma gelmişmiydi hayır :D

Dişçi miyim oda hayır=)

Discovery de izlemiştim...

Aynı marka model araca sahip ve 900 tl far parası vermemek için 1 haftadır karın ağrısı çekiyordum.

Ellerine sağlık birader.

Aynen diş macunu zımpara görevi görür. Bu yüzden diş macunu kullanıyoruz...

Uzun vadede işe yarıyor mu ? HAYIR...

Zımpara + diş macunu uzun vadede işe yarıyor mu ? EVET . . . :)

Yarın ufak bir deney daha yapıcağım. Başka bir parlatıcı madde kullanak gibiyim. Resimle anlatım yapiyimmi arkadaşlar ?

İnce pasta ile deneyin. O işin aslı pasta ile yapılandır .
Diş macunu işin fantastik yanı.
Her marcun her farda işe yaramayabilir ama her pasta her farda iş yapıyor.

En önemli kısım zımpara kısmı.
1200 den daha ince zımparada kullanmak gerekli.
800 - 1200- 2000 şeklinde olursa daha çok işe yarar.
1200 de bırakırsanız farınız çok kısa zamanda eski haline geri döner. Pastada ince olmalı . En son da cila atabilirsiniz.
Pasta ve cilayı ne kadar iyi yaparsanız eski haline dönmesi o kadar uzun sürer.

Oğuz abi diş ipiyle de farların kenarlara girelim mi ? daha bi ince iş olur sanki:queen::queen:

Harika paylaşım motorumun farlarının sarardığının bilgisini aldım bende gelince uygulayacağım bunu

Merhabalar soluk farların sebebi sadece güneş değil http://www.motosiklet.net/forum/faydali-bilgiler/121194-kopuklu-yikamaya-karsi-ciddi-uyaridir.html linkteki konuyu okumayan arkadaşların okumasını tavsiye ederim

Oğuz abi diş ipiyle de farların kenarlara girelim mi ? daha bi ince iş olur sanki:queen::queen:

Harika paylaşım motorumun farlarının sarardığının bilgisini aldım bende gelince uygulayacağım bunu

OLdu olucak gargara sıvısıda dökelim he cenk :mrgreen:

vallaha daha önce aklıma gelmişti benim bu :flower:

Türk zekası hemen 40cl lik tüp şişelere hafif sulandırılmış en ucuz diş macununu doldurup far temizleme sıvısı olarak mükemmel bi etiket ile piyasaya sürüyorum 3buçukM garantisiyle.
internetten sipariş veren ilk 5.000 kişiye 1 şişe fiyatına 5 şişe teknenizin,yatınızın camlarına da uygulayabilirsiniz.

Tuvalette düşündüm :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar