Direksiyon yamulması ve düzeltme?

arkadaşlar motorumula giderken ellerimi bıraktığımda motorun devalı sağ tarafa doğru gittiğini farkettim ve direksiyonu düzeltip lastiğe baktığımda düz olmadığını gördüm. direksiyonu yamulan bir motorun direksiyonu nasıl düzeltilir. Fabrikadan ilk çıktığı günkü gibi olsun istiyorum milimetrik ayar yapılmaısnı istiyorum yani. Bunu nasıl yapıyorlar? ustanın göz kararıylamı yoksa bunu düzeltmek için bir alet falan tarzı bir şey varmı?

bilgilerinizie teşekkürler.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Direksiyonun yamuk olması motorun gidişini etkilemez, yani motor dümdüz gider ama direksiyon sağa yada sola doğru yamuk olabilir bu sanırım senin sorunun değil.
Senin sorunun büyük ihtimalle çatal yada amortisör yamulması, yüksek bir kaldırıma yada duvara tekeri çerptıysan bunlar yamulur. Bu yamulma scooter larda daha kolay olur. Sorun amortisör yamukluğu ise bu zaten amortisörün verimli çalışmaması ile belli olur, ve sorun amortisörde ise düzelme olmaz değişmesi lazım. Tahmin ettiğim gibi sorun çatalda yada gidon alt milinde ise bunu düzelttiğini iddia edenler olsada sıfır hata olması mümkün değil en sağlıklısı değişmektir.

Motoru düz tutarak ön tekerin karşısına geç ve gözlem yaparak neyin hatalı olduğunu bulmaya çalış, eline bir metre alarak sağlı sollu parçaların simetrisini ölçerekde anlayabilirsin. Mesela amortisörlerin keçeden en üst seviyeye kadar olan parlak kısmını ölçersen büyük ihtimalle dediğim gibi çatalda yamukluk varsa ölçüler birbirini tutmaz. Bir milim bile önemlidir unutma...

eyong verdiğin bilgilere teşekkür ederim bi kontrol edeceğim dediğin gibi ama benim direksiyonda var yamukluk çünkü tekerlek düzken direksiyonda hafif bir sağa dönüklük var. umarım amartisör veya çatalda bir sorun çıkmaz çıkarsa zaten battığımızın göstergesidir bu.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
tekerlek düzken direksiyonda hafif bir sağa dönüklük var

İşte bende onu söylüyorum, öyle olmasının motorun sağa çekmesiyle alakası yok, ya resim çizip anlatmak isterim ama üşeniyorum :)

Şöyle düşün, arabanın direksiyonunu (simidi) sök ve yamuk olarak yerine geri tak. Yola çık, araba düz gidio di mi? Ama direksiyon simidi yamuk duruo sanki sağa yada sola cevrilmiş gibi :)

Yani büyük ihtimalle sen dediğim gibi bir kaldırıma yada duvara çarptın ve o anda gidonda sağa doğru döndü (döndü , yamulmadı) Döner çünkü genelde çok sıkı değillerdir.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
eyon is a angel?
:rendeer:

Tam direksiyonla catalın birleştigi kelepçe var onu gevşet direksiyonu tam düz oldugundan emin ol tekrar vidayı sık sorun çözülür...

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim özellikle eyong a dediğin ölçüm işlerini yaptım amartisor falan sağlam gözüküyor ama direksiyon yamuk onuda heralde göz kararı o vidayı biraz gevşetip yapacağız .

Ön plastikleri sök vidayı gevşetim direksiyonu düzelt 2 tur at düz ise sıkarsın öyle öyle düz olana kadar deneme yanılma yöntemiyle sorunu çözersin

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Hayır yanlış, tamam gidonu hiç vida gevşetmedende abanarak düzeltirsin onda problem yok. Ama eğer motor sağa çekiyor ise bir yerde bir sorun vardır, bence onu bul ve yaptır :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
direksiyon bu şakası olmaz
servise götürseniz:silent:

Eyong' Alıntı:
Hayır yanlış, tamam gidonu hiç vida gevşetmedende abanarak düzeltirsin onda problem yok. Ama eğer motor sağa çekiyor ise bir yerde bir sorun vardır, bence onu bul ve yaptır :)
Doğru arka salıncak problemli olabilir.zincir gergisi(varsa)sağ-sol eşit değilse,salıncak mili yamuk, burçları bozuk olabilir.

serviste elle düzeltti ya bu arada sağa sola çekme olmuyor motorun üstüne tam dengeli oturunca yamukluk bizdede olabiliyor bazen :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar