Direksiyon yalpalaması

Pazar günlerden bir tanesinde araç sollarken gaza fazla yüklendim ve galiba ön teker 1-2 santim yerden kesildi :cyclopsan, teker tekrar yere bastığında ise direksiyonumda yalpalama oluştu ve tekrar normale döndü. Bu önlenebilirmi :silent: önlemek için ne yapmalı :silent:

Sanırım dıreksıyona bır parca monte ediliyordu adını suan hatırlamıyorum bısı amortısoru mu denıyodu ne denıyodu cıkaramadım ama forumda daha once bahsı gectı yanı..

Pazar günlerden bir tanesinde araç sollarken gaza fazla yüklendim ve galiba ön teker 1-2 santim yerden kesildi :cyclopsan, teker tekrar yere bastığında ise direksiyonumda yalpalama oluştu ve tekrar normale döndü. Bu önlenebilirmi :silent: önlemek için ne yapmalı :silent:

o söyledigin tank tokatlaması ,onun için direksiyon amortisörü taktırman lazım. yüksek suratlarda sıkıntı yaratır.yeni çıkan race motorlarda standart halde geliyor.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

arkadaşım ön teker yerden kesilince, arada bi öyle yalpalamalar olur. ama bu olay öyle hafife alınıcak bi olay değildir!!! sen ucuz atlatmışsın. motoruna direksiyon amortisörü taktırmanı tavsiye ederim.

youtube te tank slapper(tank tokatlayan.) olayıyla ilgili o kadar çok video var ki...Önemli bir durum çözümde direksiyon amortisörü ancak kesin çözüm değil bkz. motogp deki motorlarda olmasına rağmen orada bile vukuu buluyor ama zaten kim oradakiler gibi limit kullanır ki yolda:)

o söyledigin tank tokatlaması ,onun için direksiyon amortisörü taktırman lazım. yüksek suratlarda sıkıntı yaratır.yeni çıkan race motorlarda standart halde geliyor.

bu dediğin standart bir şeymi, yani bu amortisör her motora olurmu :silent:
ve fiyatı tahminen nedir :silent:

hepinize ayrı ayrı teşekür ederim. :cat:

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
benim bildiğim 200-250 euro dan fiyatlar başlıyor

bu dediğin standart bir şeymi, yani bu amortisör her motora olurmu :silent:
ve fiyatı tahminen nedir :silent:

hepinize ayrı ayrı teşekür ederim. :cat:

Piyasada satılanlar mekanik olan direksiyon amortisörleri. Manuel olarak ayar yaparak kullanılıyor.

Şu anda honda 600RR ve1000RR da olan standart dijital hıza göre kendini ayarlayan direksiyon amortisörler bulunmakta... (HESD)

Benim 600RR almamdaki en büyük etkendir kendisi...

Piyasada satılanlar mekanik olan direksiyon amortisörleri. Manuel olarak ayar yaparak kullanılıyor.

Şu anda honda 600RR ve1000RR da olan standart dijital hıza göre kendini ayarlayan direksiyon amortisörler bulunmakta... (HESD)

Benim 600RR almamdaki en büyük etkendir kendisi...

en kısa zamanda araştırıp taktıracam :cat: :cat: :cat:

s.a. öncelikle geçmiş olsun

bildiğim kadarıyla tank slapper olayı ss tip motorlarda yaşanır avatarında 600f yazıyor yani senin motorun sport touring daha önce bi 600f de gidon amortisörü görmedim ...
bu olay ,teker yaptıkdan hemen sonra,bozuk yolda viraj yaparken ve aşırı ivmelenme esnasında ön tekerin anlık olarak yerle temasısın kesilmesinin akabinde yaşanır...

ayrıca eğer alt mesnet yamuk ise bu durumda modeli hiç farketmez herangi bi motorda da bunu yaşayabilirsin bence motorunun mesnetine bi baktırıver ..

fiyatına gelince geçen sene yamaha r6 ya 600 ytl civarı bi rakama patlamıştı..

s.a. öncelikle geçmiş olsun

bildiğim kadarıyla tank slapper olayı ss tip motorlarda yaşanır avatarında 600f yazıyor yani senin motorun sport touring daha önce bi 600f de gidon amortisörü görmedim ...
bu olay ,teker yaptıkdan hemen sonra,bozuk yolda viraj yaparken ve aşırı ivmelenme esnasında ön tekerin anlık olarak yerle temasısın kesilmesinin akabinde yaşanır...

ayrıca eğer alt mesnet yamuk ise bu durumda modeli hiç farketmez herangi bi motorda da bunu yaşayabilirsin bence motorunun mesnetine bi baktırıver ..

fiyatına gelince geçen sene yamaha r6 ya 600 ytl civarı bi rakama patlamıştı..

verdiğin bilgi için teşekür ederim, önce oraya bir baktırim :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar