- Konu Yazar
Bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta sonu bazı illerde direksiyon sınavı yapıldı.Benim sınav alanında rastladığım bazı ilginç durumlar var sizlerle paylaşmak istediğim.Eşim B ehliyeti alacağı için sınav alanına birlikte gittik ve sınavı yapacak şahısları beklemeye başladık.Karşıdan motosikletli bi tip göründü,gözünde sadece güneş gözlüğü olan.Ve bu kişinin A2 sınav sorumlusu olduğunu öğrendik.Adamın geldiği yol 40 km,şehirlerarası yol ve kask veya başka koruma yok.Şimdi sınavdaki hocayı ve arkadaşın diyaloğunu görelim:
hoca:motosiklet kullanmayı bilmeyen var mı?
aday:ben bilmiyorum hocam
hoca
zaman neden geldin buraya
aday:kursta öğretmiyolar ki ne motor var ne öğretmen
hoca:geç bi tur at o zaman,bisiklet kullanmayı biliyosan.
Hoca sol taraftaki(arka) freni göstererek"bak bu ön fren sakın bunu kullanma hep sağdakini sıkacaksın"der ve ben olaya müdahale edene kadar eleman yola çıkar ve tam dönerken hocanın dediği freni sıktığı için düşer.Allahtan elemanın bir şeyi yoktur ama eleman hışımla kalkıp hocaya bi bakış fırlatır hoca elemanın kağıdını alır ve "kusura bakma tamam sen geçtin"der...Daha sonra diğer adaylar
da beş tane taşın arasından geçip sınavı başarıyla tamamlar...
Sorarım size motorun ön-arka frenini bilmeyen;40 km yolu ki bu yol şehirlerarası(bağlı olduğumuz ilden ilçeye gelen)kasksız,korumasız gelen bir kişi nasıl bu göreve atanabilir
hoca:motosiklet kullanmayı bilmeyen var mı?
aday:ben bilmiyorum hocam
hoca
aday:kursta öğretmiyolar ki ne motor var ne öğretmen
hoca:geç bi tur at o zaman,bisiklet kullanmayı biliyosan.
Hoca sol taraftaki(arka) freni göstererek"bak bu ön fren sakın bunu kullanma hep sağdakini sıkacaksın"der ve ben olaya müdahale edene kadar eleman yola çıkar ve tam dönerken hocanın dediği freni sıktığı için düşer.Allahtan elemanın bir şeyi yoktur ama eleman hışımla kalkıp hocaya bi bakış fırlatır hoca elemanın kağıdını alır ve "kusura bakma tamam sen geçtin"der...Daha sonra diğer adaylar
da beş tane taşın arasından geçip sınavı başarıyla tamamlar...
Sorarım size motorun ön-arka frenini bilmeyen;40 km yolu ki bu yol şehirlerarası(bağlı olduğumuz ilden ilçeye gelen)kasksız,korumasız gelen bir kişi nasıl bu göreve atanabilir