Direksiyon sinav ucreti

Beyler kursumdan 100 lira motosiklet direksiyon sinav ucreti istediler. Benim b sinifi ehliyetim var yani yazili sinava girmiycem sadece direksiyon var. Bu normal mi ? Bana biraz yuksek geldi ve internette 50 lira gibi bisey yaziyolar

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:05 ----------

Sinav harci demisler. Yok mu bilen

sınav ücretleri 50 tl dir 50 tlsinide kurs talep ediyor git milli eğitime şikayet et bende bu parayı istiyorlar yasal değilde eğer sözleşmende böyle bir madde varsa zorlaşır durumun ama her halukarda öttürrüsün onları önce atar yaparlar bi şikayet dilekçesi yaz milli eğitimde o parayı almaya hakları yok mutlaka hakkını ara.

Merhaba

Bende motor ehliyeti almayı düşünüyoru, sizin gibi B ehliyetim var kurs ücreti ne kadar ve sınava ne zaman gireceksiniz bilgilendirebilir misiniz.

Kazasız sürüşler...

Simdi aradim direksiyon 100 yazili 50 dediler of

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:34 ----------

Kurs icin villa levente gittim 850 lira 8 saat motor ustunde egitim veriyolar

arkadaşlar 100 Tl normal yazılı olursa üstüne 50 tl daha alıyolar,kasıt aramayı bırakın bence :)

Kasit aramak ne alaka hocam sonucta benim cebimden cikan bir para ve ben dogrusunu ariyorum. Artniyet yok burda.

ben direksiyon sınav ücreti 50 tl diye biliyorum. geçen ay arkadaşım için sormuştum bir sürücü kursuna. kursa ödeyeceğimiz fiyat 300 dedi, sınav parası içinde. ( B den a2-B ye ). yer İzmir.

soyle bi durum var kurs parasi ne kadar onu ogrenmek lazim adam kurs 200 der ordan onu karsilar

ehliyeti yeni aldım.

kursla ne kadara anlaşırsan, verdikleri eğitimin kalitesine göre 250 den 600 liraya kadar değişiyor, her yer farklı fiyat söyler.
artı (b ehliyeti olanlar için yazılı sınava girmeden) direksiyon sınav harcı 50 tl verdim.

a2 ehliyete yazılıyorsanız ve b ehliyetınız yoksa 50 yazılı 50 direksiyon sınavı ücreti var. bende sizin gibi b ehliyetım var a2 direksiyona giricem bu yüzden 100 tl istiyorlar. kursun yapabılecegi birşey değil meb le alakalı. ve ben kursa değil direk meb için bankaya yatırdım 100tl miş.

a2 ehliyete yazılıyorsanız ve b ehliyetınız yoksa 50 yazılı 50 direksiyon sınavı ücreti var. bende sizin gibi b ehliyetım var a2 direksiyona giricem bu yüzden 100 tl istiyorlar. kursun yapabılecegi birşey değil meb le alakalı. ve ben kursa değil direk meb için bankaya yatırdım 100tl miş.

Bizi mi kandiriyolar anlamadim meb de yaziyo arkadas link atmis bak

Ben milli eğitimle görüştüğümde söylenen şey a2 yeni kayıt olmadıysanız 100 tl ücreti doğrudur dediler bankaya sordum onlarda 100 tl yatırıyorlar dediler. bilmiyorum bi saçmalık var bi yerde ama.

Kasit aramak ne alaka hocam sonucta benim cebimden cikan bir para ve ben dogrusunu ariyorum. Artniyet yok burda.

ben yakın zamanda ehliyet aldım a2 için ve 100 tl belirlenen sınav harcı zaten bu para direk milli eğitim bakanlığı'na yatıyor.kurs para almıyor o paranın içinden :)

ben yaklaşık 5ay önce filan aldim a2ve b ehliyeti. Motosiklet için 100tl, araba için 100tl toplam 200tl direksiyon ücreti verdim =O

Arkadaşlar yukarıda link de verdim sınav ücreti 50 TL olarak belirlenmiş durumda, fazla isteyen kurs olursa bu belgeyi ibraz edin ve daha fazlasını vermeyeceğinizi söyleyin.

Eğer daha fazla isterlerse ve siz verirseniz de kurs tarafından kaşelenmiş imzalanmış bir şekilde direksiyon sınav ücreti olarak şu kadar lira kursiyerden alınmıştır diye bir belge alın, sonra da milli eğitim il/ilçe müdürlüğüne şikayet edin. Ben internetten bimer üzerinden şikayet yaptım ancak böyle bir belge almamıştım, verdiğim 80 liranın 30 lirasını da özel direksiyon dersi olarak göstermişler birşey yapamadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar