Direksiyon Sallantısı

Merhaba arkadaşlar bugün farkettim 2012 gt250rımla 140 150 süratlere çıktığım zaman direksiyon anlık olarak sağa sola oynamaya başlıyor acaba neden ?
yolda bozuk değil hadi çukur olsa sağa sola oynama yapıyor diyeceğim ama çukurca yok tertemiz yok motor aksamınla bir alakası varmı yoksa sadece ön direksiyonlamı alakalı ?

frene basınca yapıyosa süspansiyonlarda bi bozukluk vardır. Veya gidonu tutan deponun en ucunda gidonun dibinde büyük somonlar var onlar gevşek olmasın? Bi kontrol et. Traşlanmış yolda yapıyosa normal zaten.

ya aslında normal şehir yolu frene basınca yapmıyorda ara sıra bazen yapıyor bunu otobanda hiç başıma gelmedi bu olay ama ilk defa az önce basarken farkettim anlık olarak sallanıyor acaba yolda ufak çukurlar yada tümsekler olabilir ondanmı diye düşünüyorum. somonlara hiç dokunulmadı yep yeni.

belki o hızlarda normaldir. Anlık sağa,sola çekmeler. Bi modeller kısmına girip kullanan arkadaşlara sorsana. Onlar daha tecrübeli. Benden daha iyi bilirler.

orjinal çinko lastikler kötü :) birinci etken odur.

onun dışında, arka teker düz hizada olmayabilir. zincir gerilirken, bir taraf fazla çekilmiştir belki. tekerlerin hizalarını bir kontrol edin derim.

Benim de ön lastiği değiştirdikten sonra ellerimi bıraktığımda hafif bir titreşim oluyor (gözle fark edilir derecede).

Lastikleri ben değiştirmiştim acaba tam oturtamadım da ondan mı oldu?

ya aslında normal şehir yolu frene basınca yapmıyorda ara sıra bazen yapıyor bunu otobanda hiç başıma gelmedi bu olay ama ilk defa az önce basarken farkettim anlık olarak sallanıyor acaba yolda ufak çukurlar yada tümsekler olabilir ondanmı diye düşünüyorum. somonlara hiç dokunulmadı yep yeni.

gardaş yanlışım varsa lütfen düzelt. Sallantı oluyor diyorsun 150 ye çıktığın zaman. Otobanda hiç olmadı diye ekliyorsun. O zaman şöyle bir soru sormak istiyorum, şehir içinde 150 basıyorsun?

Umarım sorunun çözülür ama hız limitini aşıyorsun haberin olsun.

hocam bu sorun bendede oldu aldıgım ıkıncı el motorun dreksıyonda bosluk vardı onu aldım baktım hala sallanıyor motor gıderken kendınden yapıyor yada dusuk hızda tek elımı bırakıp elcıgın oradan one dogru dokundugumda sallanmaya baslıyordu yanı bu sallanma tetık oluyordu sonra fark ettımkı on teker bılyasında bosluk olmus kaynagı oydu ayn sekıldee on bılyalar dan olma ıhtımalı olabılır

hocam ustaya gittim anlattım baktı hiç bir sorun yok sorun bozuk yollar..

GKN

Tank slepper denn hadise. Yoldaki kucuk tas ve cukurcuklardan kaynaklanıyor. Sallanma ileri duZeylere gelirse kontrol senden cikabilir dikkatli olmalisin. Bunun icingidon amortisöru takilir artik.cogu 600 cc ustu motorda standqrt donanimda. Sen yinnede ustana amortisorlerini kontrol.ettir, hidrolik yagi deforme olmus basinc dusukkugunden dolayi yumuşamış olabilirler.

Lastik basınçlarını kontrol ettinmi? Tek kişi ön 28 arka 32

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar