Mekanı cennet olsun. O konuşmasını belki de hayat boyu unutamayacağım.
O kadar haklıydı ki siteminde ve feryadında.
O sözlerin karşısında taş olsa çatlar, duvar olsa yıkılırdı.
Bazı kullandığı ilaçların ülkeye girişinde yaşadığı zorluğu ve ilaç bulamadığını anlatmaya çalışan onurlu bir insanın eline para sıkıştırılması ne acı.
Sadece bakan beyi suçlayıp işin kolayına kaçmak istemiyorum. Kafası dalgın olup anlattığı şeyleri o anda hiç dinlememiş olabilir. Ama bir insanın eline para tutuşturmamak lazım ne dediğini anlamadan dinlemeden. İnsanları dilenci gibi görmemek lazım.
Bu halkı bu hale düşüren, cami ziyaretinde bu hasta haliyle o kızcağıza bakanı bekleten sistemi sorgulamak, bu pislik kokuşmuş bürokrasiyi ve buna neden olan kirli zihniyetlere savaş açmak lazım. Yoksa bir dilek vefat eder ardından başka bir dilek de aynı kaderi yaşar.
Ben isterdim ki bu kızcağız bu cümleleri kurduktan sonra acilen bakanlar kurulu toplansın, sağlık bakanı olayı soruşturup aksayan ve sorun olan bürokratik engelleri çözsün ve halka ertesi gün canlı yayında durum izah edilerek "artık rahat olun, devletiniz sizin yanınızda, vatandaşlarımız bizim için dilenci değil, başımızın tacıdır" densin.
Ama ne acıdır ki ufak bir haber oldu, ardından vefat edince de minik bir haber oldu ve bitti.
Arkadaş o anda görevdeki sağlık bakanı olsam, kahrımdan ölürdüm be. Arkadaş bu nasıl bir vebal, nasıl bu kadar rahatlar bu yöneticiler anlayamıyorum.
Allah mekanını cennet etsin güzel ve onurlu insan, keşke hepimiz senin kadar açık sözlü ve dik duruşlu olabilseydik ...