Haha aslında pahalı değil ekipmanı dwgiştirdim 700 lira falan harcadımda param bitti ondan pahalı gelmiş olabilir
Eskişehirin kışında anca aralık ayına kadar sürebiliyorum.bu gün itibariyle motoru temizledim bırandayı çektim ki geçen hafta sabah işe giderken eksi altı dereceydi...bu sehirde -30 u gördğümü bilirim.kısacası bırakın bu harbi motorcu ayaklarını...
Hayırdır Samet ???
Haha aslında pahalı değil ekipmanı dwgiştirdim 700 lira falan harcadımda param bitti ondan pahalı gelmiş olabilir
Tesadüfe bakın bende Eskişehirde yaşıyorum ve bugün motoruma bindim. Ocak - Şubat döneminde kısa bir süre sağlam soğuk yapar ama yağış yok ise yine motora binilir. Sadece ben değil pek çok motor kullanıcısı da Eskişehirde motora binmeye devam ederler.
Bence agresifliğiniz bir süre çok sevdiğiniz motorunuzdan uzak kalacak olmanızdan kaynaklanıyor.
Kasmayın kendinizi , güneşin yüzünü gösterdiği ilk gün açın motorunuzun brandasını ve gezin. Sinir falan kalmayacak emin olabilirsiniz...
Sevgilerimle
uslup hiç hoş değil...agresif falan değilim,bu alaycı yaklaşımlar sevimsiz...siz insanları kategorize edip küçümserken agresif olmuyorsunuz ama ben agresifim.benimde hala motor kullanan arkadaşlarım var ama aynı zaman elcik koruma ve ısıtmaları var.naked kullanıcısı olarak benim böyle olanaklarım yok...ayrıca eskişehirden bihaber gibisiniz sanki, son motorumu aldığımda 3 ay bırakın sürmeyi kar yüzünden garajdan sokağa çıkaramamıştım...
saygılar...
Okan Hocam,
Bilinçli bir kullanıcı olarak paraya kıydım gittim Winter Grip Plus aldım taktırdım motoruma. 10 Aralık Pazar günü Ankara çevresinde 3-4 saat motor sürdük. 3 Kişiydik;
1) Bridgestone BT23 ( Mt-07 ile gelen lastik )
2) Michelin Road 4
3) Anlas Winter Grip Plus
Anlas diğer lastiklerden bir tık bile iyi tutuş sağlamadı. 3 motor hep aynı hızda gittik, diğer lastiklerin kaydığı yerde ben de kaydım. Viraj, frenleme vs hiç farkını göremedim. Bu lastiğin üretiliş amacı olan kaygan zeminlerde ( tozlu yolun ıslanması gibi ) performansı hiç tatmin etmedi beni.
Sanırım siz lastiğin üretiliş amacını tamamen yanlış algılamışsınız. O lastiğin ıslanmış tozlu kaygan yolda daha fazla tutunmak gibi bir amacı yok.
Sevgilerimle
Dünyanın ilk ve tek kış Enduro lastiği
Winter Grip Plus, her türlü hava koşulunda motorunu kullanmayı tercih eden Enduro motosiklet sürücüleri için geliştirildi.
lastiğin tanıtımından alınmıştır.
Sanırım "her türlü hava koşulu"ndan sadece 0 derece altındaki kuru tertemiz asfalt veye Full Kar anlamam gerekiyordu. Yağmur, kırağı, çiğ vs kast etmemişler demek ki. Ayrıca "kaygan zeminlerde ( tozlu yolun ıslanması gibi )" dedim, kaygan zeminlerden sadece birisi tozlu yolun ıslanması idi. Temiz, ıslak, parlak asfalt kesimlerinde de bir fark göremedim.
Diğer lastiklerden 1 tık bile iyiliğini göremedim maalesef. Bu sezon 5 bin km yaptım, 5-10 bin km daha yaparım, gelecek sezon Metzerler Roadtec 01 takarım, türkiye yollarında ve hava şartlarında nasılsa öyle de tutmuyor böyle de tutmuyor. Belki iyi lastiktir de benim beklentilerim fazlaydı, beklentilerime karşılık bulamadım.
Bu karşılaştırmayı ne şekilde yaptınız ? 3-4 motoru aynı anda nasıl kullandınız ? Motorların tepkisini aynı anda nasıl ölçtünüz ve hepsinin aynı olduğuna nasıl karar verdiniz açıkçası anlayamadım.
Bu tür karşılaştırmalar öyle arka arkaya sürüp sonuca varılabilecek şekilde yapılmazlar.
Lastiğin iyi olmadığını düşünüyorsanız 5-10 bin km daha yapmayı nasıl göze alabiliyorsunuz ?
Sevgilerimle
Diğerlerinden bir tık bile daha iyi olmadığı için gayet iyi bir lastik olan yerli malı Anlaş yerine gidip Metzeler takacaksınz. Bravo...