- Konu Yazar
İstanbul'da yaşayanlar bilir. Özellikle Avrupa yakasının yokuşları öyle böyle yokuş değil. Ben bildiğim en diklerinden birisini örnek vereyim. Fulya'dan Ortaklar'a çıkan yokuş, Sakız Ağacı sokak. Beşiktaş ve Dikilitaş'ın da efsane yokuşları var, oralardan geçen olduysa bilir. Ben genellikle bu tür yokuşlardan kaçınıp yolu uzatmayı göze alıyorum. Sorum şu: Diyelim ki Ortaklar'a çıkacaksınız. Kestirme olsun diye de Fulya'dan çıkan Sakız Ağacı sokağa girdiniz. Sokağı tırmanırken durmak zorunda kaldınız herhangi bir sebeple. Geri dönmek zorundasınız ne yaparsınız? Aynı şeyi aşağı inerken diye de düşünebilirsiniz.
Böyle bir sokaktan dönmek zorunda kalan olmuştur mutlaka. Çok yaygın paylaşılan youtube sürüş tekniği videolarında böyle bir şeyi bulmayı beceremedim. Hep kalkış-duruş vs şeyler var. Bir iki yabancı videoda gördüm ama son derece ekstrem örnekler. Sürücülerle kendimi kıyaslamam saçma olacaktı.
Sokağı bilmeyenler için de ekleyeyim. Otomobille çıkarken uzaya seyahat gibi oluyor, koltuğa yapışıyorsunuz ve gökyüzüne bakıyorsunuz.
Böyle bir sokaktan dönmek zorunda kalan olmuştur mutlaka. Çok yaygın paylaşılan youtube sürüş tekniği videolarında böyle bir şeyi bulmayı beceremedim. Hep kalkış-duruş vs şeyler var. Bir iki yabancı videoda gördüm ama son derece ekstrem örnekler. Sürücülerle kendimi kıyaslamam saçma olacaktı.
Sokağı bilmeyenler için de ekleyeyim. Otomobille çıkarken uzaya seyahat gibi oluyor, koltuğa yapışıyorsunuz ve gökyüzüne bakıyorsunuz.