dijital gösterge sorunu

arkadaşlar dün gece gazlarken bir anda göstergenın 252 km hız gosterdıgını farkettım ve gaza biraz daha dokunduğumda 299 oldu , motor hareket eder etmez hız 200 250 lere cıkıyor . bi ara normale dondu sonra sabah çalıştırdığımda aynı sorun devam ediyordu ve hala devam edıyor. sizce bunun sebebi nedir ve tamir edilebilirmi ? vede kim tamir edebilir? şimdidden teşekkürler

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ne güzel işte. Sen de göstergesi yanlış gösteren diğer kişiler gibi "299 yaptım istersen video bile eklerim" diye dolaşabilirsin. :mrgreen:

Sorun da muhtemelen hız sensöründen kaynaklanıyordur. Denemek lazım.

o konuyuda ben acdım zaten:Dd adamlar utanmasa ybr ile hyosung tokatlayacak :) ışıklarda ybr li bi arkadaş benle kalkmak ıstedi , bi sonrakı ışıklarda 5 dakika beklemek zorunda kaldım arkadaşı , ben benle dalga gecdi basmadı sanmıştım ama arkadaş ciddi ciddi yetişebileceğini düşünmüş :)

o konuyuda ben acdım zaten:Dd adamlar utanmasa ybr ile hyosung tokatlayacak :) ışıklarda ybr li bi arkadaş benle kalkmak ıstedi , bi sonrakı ışıklarda 5 dakika beklemek zorunda kaldım arkadaşı , ben benle dalga gecdi basmadı sanmıştım ama arkadaş ciddi ciddi yetişebileceğini düşünmüş :)

hava filtresindendir :p değiştirsin öyle gelsin sen bir de o zaman gör :thumleft:

Bu sorun genelde kontağı açar açmaz hemen marşa basınca oluyor. Testin bitmesinin peşinden bir kaç saniye beklemekte fayda var.

evet evden cok aceleyle cıkmışdım ondan oldu demekki . peki düzeltilebilir bir sorunmudur bu acayüp abi :D

şimdi gene denedim , düşük hızda hiç göstermıyo hızlanınca direk 150 :( abi senın başına geldımı boyle bı durum

Zamanla geçer takılma. Eğer yapabilirsen akü kutup başını söküp (artı olanı) 10 dakika bekle. Yüksek ihtimal düzelir.
Başıma geldimi derken kıçımızdan uydurmadığımıza göre gelmiş demekki :)
Hatta analog göstergelide bile birkaç kere olduğunu hatırlıyorum

hemen deniyorum inşallah düzelir :S göstergenın fiyatına baktımda kuralkandan neredeyse belden aşşa felç inecekti :D son anda toparladım kendımı :)

eeee motor işi aceleye gelmiyor. illaki çıkıyor acısı biryerden :) bırak böyle çıksın. Zamanla öğreniyor insan işte :)

:D gece 2 de bı arkadaşım kaybolmuşda onu kurtarmak için aceleyle çıkmıştım . bu arada göstergenin fiyatını merak eden olursa eski tipler 1200 tl cik yenıler 700 ne alakaysa hyonun en pahalı parçasıdır heralde

GKN

Gostergenin okuyucusundandir, agrizalanmistir. kablolarini kontrol et ve uzerinin temiz olmasini sagla. sorun cozulmezse degistir

Adana İl Temsilcisi
digital km.lerin bu tip arızaları genellikle,ön tekerlekteki hız okuyucu sensörlerinden kaynaklanır.o sensörlerin içine toz/su/yağ girebiliyor ve zamanla çamurumsu bir madde haline geliyor.işi bilen bir usta tarafından temizlenirse düzeleceği kanaatindeyim.bu işlemden sonra düzelmezse birde resetlemeyi deneyin derim.arkadaşlar,unutmayın,elektronik aletlerin hemen hemen hepsinde zaman zaman ortaya çıkan bazı problemler,takılmalar vs.yi açıp kapamak veya resetlemekle halledebilirsiniz.

akü kutubunu cıkarıp takınca düzeldi :) yardımcı olan herkese cok tesekkur edıyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar