Gültekin;486091' Alıntı:
geçtiğimiz ay küçük bir dijital lazım oldu, bunu aldım.
şimdi yaz hepsini desen kusura bakma uğraşamam

)
ulen hırbo sitende şov yapıyon birde pmden bilgi veriyon...ayıp ya... insan siteyle paylaşır dimi...yuh be sana...kendi sitende bayağı emeğin var bize uğraşamam hemi...

r:
senle alıcaz lo makinayı...itiraz istemem...
Casio'ya bakmanı öneririm. Fiyat olarak uygundur, çekim kaliteside iyidir. Benim bir tane Casio Z750'ım var. Arkadaşların gereksiz dediği yüksek megapikselli olanlardan. Ben pek katılmıyorum, daha çok piksel resimde detayların daha belirgin olmasını sağlıyor. Ama arkadaşların dedikleri gibi 3 milyon piksel bir makine normal bir kullanıcı için yeterlidir. Beklentilerin yüksek değilse 3-4 milyon piksellik bir makine seni tatmin eder. Casio'yu tavsiye etmemin bir sebebide hem manuel hem de herşeyi otomatik olarak kullanabilmen. Eğer ben acemiyim diyorsan basıyorsun menüye bir sürü tema var, potre, manzara, spor, tam 30 tane. Senin için ayarları yapıyor sana sadece düğmeye basmak kalıyor. Ben artık ustalaştım dersen manuel moda alıp istediğin gibi değiştirebiliyorsun. baştada dediğim gibi genelde Canon, Sony ve Nikon'dan daha uygun fiyatlı oluyor. Teknosalar satıyor.
Kalem pille çalışan makinelerde genelde pil sorunu oluyor, şarjlı bir model bana daha iyi gibi geliyor. Bence önemli bir özellikte boyut olmalı, cebine atıp sokağa çıkabileceğin birsey seçmen daha iyi yoksa bir süre sonra makineyi yanında taşımaya üşeniyorsun.
Casio dışında kompakt modellerde Canon'u tavsiye ederim. Hatta Canon'lar en iyisidir resim kalitesi olarak. Sony algılandığı gibi çok kaliteli değildir maselef, çok güzel görünen modelleri vardır ama kompakt modellerini tavsiye etmem. Hem resim kalitesi düşük, hem de fiyatı yüksek.
dostum casio türkiye ana distribütörüne baktım...Ama piyasada yaygın satış ağları yok...fiyatlarıda muamma...yani genel mağazalara iyi yayılamamışlar...ürünlerdeki kalite muhteşem...tasarım orjinal belli...çünkü aynı kasayı farklı markalarda görünce aklıma fason üretim geliyor...tabiki çinde yapılıyor ama marka...
Güldiken kardeşim şimdi SONY den bahsetti ...en iyi sony dedi onun yalancısıyım...
http://www.mersanet.com/casio/
EXILIM serisi, dijital fotoğraf makineleri pazarının değişmesine ve dönüşmesine yol açan bir güce sahiptir. İnce ve şık tasarımı ve gelişmiş işlevsel özellikleri şaşırtıcı derecede kolay bir kullanımı bir araya getiriyor. EXILIM serisi dijital fotoğraf makineleri geniş LCD ekran, kolay kullanım, uzun pil ömrü ve taşınabilir ufak boyutun tüm faydalarını kullanıcılara bir arada sunmaktadır. EXILIM ZOOM serisinin yeni üyesi EX-Z70, kullanıcıların büyük beğenisini kazanan 6 mega piksel yüksek çözünürlüğe sahip EX-Z60 modelinin daha ayrıntılı ve güzel resimler kaydetmenizi sağlayacak 7,2 mega piksel çözünürlüğe sahip devam modelidir.
EX-Z70 kolay çekim modu (easy mode) ile fotoğrafçılığa yeni başlayanlar için tam kullanıcı dostu bir kullanım menüsü sunmaktadır. Bu mod çeşitli kamera ayarlarını basitleştirerek üç temel ayara (görüntü boyutu, flaş, zamanlayıcı) indirgemektedir. Kullanıcılar ekrandaki basit tanımlamaları kullanarak ayarları yapabilmekte ve bu da fotoğrafçılığı yeni başlayanlar için r keyif haline dönüştürmektedir. Tüm bu güçlü özelliklerin birleşimi size sadece deklanşöre basarak güzel fotoğraflar çekebilmeniz için yeterli olacaktır.
7,2 mega piksel CCD
2,5 inç ( 6,35 cm ) geniş LCD muhteşem bir görüntü netliği sunmaktadır.
3X optik ve 4X dijital zoom
Anti Shake DSP elin titremesinden veya görüntünün hareketinden kaynaklanan görüntü bulanıklıklarını azaltır.
BEST SHOT işlevi çekmek istediğiniz fotoğraf için en uygun ayarları ihtiva eden örnek çekim sahneleri sunmaktadır.
Yüksek kaliteli video kaydı, 640x480 piksel, 30fps (hareketli JPEG)
95,2 x 60,6 x 19,8 mm boyutlar ( 16,2 mm en ince yeri), 118 gr
EX-Z70'in hafif aliminyum kasası ve yuvarlak hatlı gövdenin üst kısmı daha yumuşak bir görünüm veriyor. Tasarımı moda ve işlevselliğin mükemmel bir karışımıdır. EX-Z70 özel anlarınızı, zerafeti ve yüksek kaliteli görüntüyü bütün kullanıcıların avuçlarına sığdırmayı başarıyor.
EXILIM ZOOM EX-Z70 Teknik Özellikleri
Etkin Piksel: 7.2 milyon
Görüntü Ortamı: 1/2.5-inç temel renk CCD, (toplam piksel: 7.41 milyon)
Görüntü Dosyası Biçimi: Fotoğraf: JPEG (Exif Ver.2.2), DCF1.0 standart, DPOF uyumlu
Video: AVI (motion JPEG)
Ses: WAV
Kayıt Ortamı: 8,3 MB dahili hafıza , SD ve MMC hafıza kartı uyumlu
Görüntü Boyutları (Piksel):
Fotoğraf: 3072×2304, 3072×2048(3:2), 2560×1920, 2048×1536, 1600×1200, 640×480
Video: 640×480 (HQ), 512×384 (Normal), 320×240 (LP)
Fotoğraf Görüntü Boyutu (Piksel)
Görüntü Kalitesi Kayıt Süresi
Dosya Boyutu Dahili Hafıza (8.3MB) SD Hafıza Kartı 256MB * 1
3072×2304 İyi
Normal
Ekonomik
Yaklaşık
4.32MB
2.4MB 1.44MB
Yaklaşık 1 Çekim
3 Çekim
5 Çekim
Yaklaşık 55 çekim,
97 Çekim,
158 Çekim
640×480 İyi
Normal
Ekonomik
Yaklaşık.
360KB
240KB
120KB
21 Çekim
32 Çekim
59 Çekim
Yaklaşık 625 Çekim
938 Çekim
1742 Çekim
Video Görüntü Boyutu (Piksel)
Dosya Başına Maksimum Kayıt Zamanı: Veri Oranı (Kare Oranı)
Dahili Hafıza 8.3 MB Kayıt Süresi
256 MB SD Hafıza Kartı Kayıt Süresi
640×480 (Yüksek) Limitsiz* 2 Yaklaşık saniyede 10.2 Megabit (30kare/sn.) Yaklaşık 6 saniye Yaklaşık 3 dakika ve 16 saniye
512×384 ( Normal ) Yaklaşık saniyede 6.1 Megabit (30kare/sn.) Yaklaşık 11 saniye Yaklaşık 5 dakika ve 27 saniye
320×240 (Düşük) Yaklaşık saniyede 2.45 Megabit (15kare/sn.) Yaklaşık 27 saniye Yaklaşık 13 dakika ve 34 saniye
*1. Panasonic (Matsushita) 256 MB kart kullanıldığı zaman. Kapasite kart üreticisine gore değişmektedir. Pakete dahil değildir. Yalnızca bilgilendirme amaçlıdır.
*2. Limitler hafıza ve pil ömrü dahilinde belirtilmiştir
Lens/Odak Mesafesi:
F3.1 (W) - 5.9 (T), f=6.3 - 18.9 (T) mm ( 35 mm de karşılığı 38- 114 mm ), 5 grupta 6 lens, asperikal lens dahil
Zoom (optik kaydırma): 3X optik zoom, 4X dijital zoom (Toplam 12X Zoom )
Odaklama: Kontrast Algılama Otomatik Odaklama
Odak Modları: Otomatik Odaklama, Makro Odaklama, Pan Odaklama, Sonsuz Odaklama, Manuel Odaklama
AF Alanı: Noktasal veya Dağınık; AF yardımcı lambası ile birlikte
Yaklaşık Odak Mesafesi: Otomatik Odaklama: 40cm - ∞ ,
Makro: 10cm - 50cm, Sonsuz Modu: ∞ ,
Manuel: 10cm - ∞
* Mesafe optik zumdan etkilenir.
Pozlama Kontrol: Ölçme: Çoklu, Merkez Ağırlıklı, Spot
Kontrol: Program AE
Pozlama Telafisi: - 2EV ve +2EV arası (1/3EV adım)
Perde (örtücü): CCD örtücü, mekanik örtücü
Sabit görüntüler (otomatik): 1/2 - 1/2000 saniye.
* Perde Hızı BEST SHOT sahnelerine gore değişiklik gösterebilir. Gece Sahnesi: 4 - 1/2000 saniye: Havai Fişek Sahnesi: 2 saniye (karışık)
Açıklık:
F3.1/4.4, otomatik değiştirme * Açıklık optik zumdan etkilenmektedir.
Beyaz Dengesi: Otomatik WB, sabit (6 mod), manuel
Hassasiyet: Fotoğraf: Otomatik *, ISO50, ISO100, ISO200, ISO400, Video: Otomatik
*Anti Shake ve Yüksek Hassasiyet sahneleri kullanıldığı zaman maksimum ISO 800 olur.
Kayıt Modları: Fotoğraf; sesli fotoğraf; makro; zamanlayıcı; sürekli çekim (normal hız, yüksek hız, sürekli flaşlı çekim), BEST SHOT, sesli video, ses kaydı
Zamanlayıcı:
10 saniye, 2 saniye, 3'lü otomatik çekim
Flaş:
Flaş Modları: Otomatik, Açık, Kapalı, Yumuşak, Kırmızı Göz Azaltıcı
Flaş Mesafesi: 0.1 - 3.7 metre (W), 0.6 -1.9 meters (T)
Flaş Sürekli Çekim: 0.4 - 1.9 meters (W), 0.6 - 1.0 meters (T)
Görüntüleyici: Monitör ekranı
Monitor Ekranı: 2.5-inç ( 6,35 cm ) TFT renk LCD, 115,200 piksel (480×240)
Tarih ve Saat: Tarih ve Saat: Resimleri tarihlerine göre aktarma, Otomatik Takvim: 2049 yılına kadar
Dünya Saati: 162 şehirde 32 zaman alanı, şehir ismi, tarih, saat, yaz saati
Giriş/Çıkış Birimleri: USB / AV bağlantısı, USB 2.0 (full-speed) uyumlu
Mikrofon: Mono
Speaker: Mono
Güç Kaynağı:
Şarj edilebilir lityum iyon pil
Pil Ömrü: Yaklaşık 200 fotoğraf (CIPA Standartlarına göre)
Sürekli izleme: Yaklaşık 3 saat 50 dakika (fotoğraf)
Sürekli kayıt: Yaklaşık 1 saat 40 dakika (video)
Sürekli Kayıt: Yaklaşık 3 saat 50 dakika (ses kaydı)
Boyutlar: 95.2 (G) × 60.6 (Y) × 19.8 (K) (çıkıntılar hariç, en ince yeri 16.2 mm )
Ağırlık: Yaklaşık 118g (pil ve aksesuarlar hariç)
Pakete Dahil Aksesuarlar: Şarj edilebilir özel lithium-iyon pil ve şarj cihazı, AC kablosu, USB kablosu, AV kablosu, Bileklik, CD-ROM
Quicktime yok mu senin bilgisayarında yoksaa:queen: :queen: :queen: :queen:
Neyse, sen al hele, onları hallederiz de. Quicktime dediği belki görmüşündür, .mov uzantılı dosyalar. Sana şimdilik bu kadar diyeyim. Sıkıntın olmaz yani merak etme.
http://www.letsgodigital.org/tr/news/articles/story_6447.html
Burdan incelemesine bakabilirsin. Noise reduction özelliği de varmış, yani senin elinin titremesi sonucu oluşan hataları da azaltıyor. Video çözünürlüğü ise 640 piksel dediği, 640a 480 olsa gerek, bayağı iyi bir rakam.
Hepsiburada'da 1 GB bellek ile satılıyor:
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1203&productid=bd61178
Öte yandan Sony var, Sony genelde kaliteli mallar üretse de pek hazetmediğim bir firmadır. Fotoğraf makinelerini bir kere denedim, memnun kalmadım ama eski bir taneydi o da. Şuradaki yorumlara bak, faydalı olur. Ha Carl Zeiss mercek güzel birşeydir, aklında bulunsun
http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=999&productId=bd46616
Demem odur ki panasonicmiş, hp imiş, zart imiş zurt imiş, yan sanayi üretim yapan firmaların yüksek megapiksellerine kanma. O firmaların resimleri türkçesini tam bilmiyorum ama kumlu olsa gerek, kumlu oluyor, yani böyle toz toprak içerisindeymiş gibi fotolar çıkıyor. Orta kalite en kaliteli makineleri kodak üretir, üst segmentte ise nikon ve canon vardır her zaman. Sony konusunda birşey diyemeyeceğim. Ama sen sen ol, bu makinelerden şaşma. :wiinkk:
ok...Ankaraya gelip hallederim...bu arada benim deep freezede bi tımarlarız...:queen:
Halen Qucıktımeı anlatmadın abi...yani video kayıtı çok iyimi bunun...benim anladığım şekilde biraz tarzanca yaz be kanka...
telefonun hafıza kartı gibi kartı varya.....sim kartın biraz büyükçesi....Her telefonda var artık mete yapma yaaaa...Hala 3310 mu kullanıyosun....:queen: :queen:
Baba paran varsa canon veya nikon dan bütçene uyanı al derim ama bütçe kısıtlıysa Hp bana yetiyor sana da yeter sanırım....
ha boyu ambiansı kıyas yaptın...bende ne alaka dedim abi...pardon ya...